Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslankyně ANO měla v kanceláři štěnici. „Šok a strašný zásah do soukromí,“ říká Ožanová

Autor: simao - 
23. srpna 2021
21:57

Poslankyně ANO a starostka městské části Moravská Ostrava a Přívoz Zuzana Ožanová (ANO) měla v kanceláři odposlech. Přišla na to až díky upozornění policie.

„Brala jsem to nejdřív s nadhledem. Všichni si myslíme, že nás někdo odposlouchává a děláme si z toho s politiky srandu. A já nejsem zase tak důležitá,“ řekla poslankyně ANO Ožanová Deníku N, který na případ upozornil.

„Až později to na mě padlo. Je to šok, strašný zásah do soukromí, to si nikdo nedokáže představit. Najednou úzkost, potom to vystřídá vztek. Začala jsem mít nedůvěru skoro ke všem lidem, s nimiž pracuji a začala jsem přemýšlet o tom, komu mohu a nemohu věřit,“ dodala Ožanová, která části Moravská Ostrava žije.

Ožanová, která je členkou ANO – v minulosti byla členkou Strany zelených –  kandiduje přitom do sněmovních voleb opět . Stejně jako lídr ANO v Moravskoslezském kraji a hejtman Ivo Vondrák.

„Nevím, jak dlouho tam odposlech byl. Mám představu, kdo ho tam mohl dát, uvádět to ale nebudu,“ uvedla poslankyně pro iDnes.cz. Ten uvedl, že štěnice v kanceláři starostky mohla pouze nahrávat, nikoli odesílat. Její baterie však měla vydržet až 500 hodin a obsahovala dle protokolu asi 19hodinový záznam.

Ani po několika měsících se však pachatele policii nepodařilo vypátrat, ačkoliv se podařilo získat vzorky DNA, upozornil server. Štěnice byla údajně ukrytá na vysoké skříni pod lištou.

Video  Zeman o BIS i Koudelkovi: Odposlouchávají i mě!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Michal Snobl ( 24. srpna 2021 08:24 )

Třeba když se začne hýbat a začne si sama uklízet, tak ji vysmejčí a udělá něco i pro svou obezitu. Je to strašný koukat na nakynutý politiky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa