Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babiš má zdravotní potíže: Podstoupil vyšetření a zrušil účast v Bratislavě

Aktualizováno -
16. června 2021
12:05
Autor: sova, ČTK, vei - 
15. června 2021
15:52

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se oproti původnímu plánu nezúčastní mezinárodní bezpečnostní konference GLOBSEC v Bratislavě. Fórum začalo v úterý. Babišovu neúčast oznámil Úřad vlády už v pondělí večer. Server Echo24 o den později s odkazem na Úřad vlády informoval, že Babiš se omluvil z důvodu preventivního vyšetření, které souvisí s akutními zdravotními problémy. Blesk Zprávám poskytl komentář ředitel Odboru komunikace Úřadu vlády ČR Vladimír Vořechovský. Babiš ve středu vyšetření absolvoval.

Musel jsem navštívit lékaře kvůli zdravotní indispozici s nečekaně zvýšeným tlakem,” řekl Babiš Právu.

Je to preventivní vyšetření, na které si chtěl pan premiér dojít. Nejde o nic vážného, pan premiér je v pořádku,” sdělil Blesk Zprávám Vořechovský. Babiš absolvoval zdravotní vyšetření ve středu, uvedla ČTK. Nyní je v úřadu a věnuje se běžné agendě.

Zástupcem v Bratislavě Havlíček

Neuskuteční se tak na okraj konference plánované samostatné jednání předsedů vlád takzvaného slavkovského formátu, tedy ČR, Slovenska a Rakouska. Premiéra na Slovensku zastupujte místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). „Bylo to trochu narychlo, rušil jsem program, ale slíbil jsem, že tu pana premiéra zastoupím. Ještě večer se budu ale vracet,“ řekl Blesk Zprávám Havlíček z Bratislavy.

Brzké uzdravení popřál premiérovi prostřednictvím twitteru mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček.

Není vskutku jednoduché býti předsedou vlády v této době. Pandemie, zostřující se mezinárodní situace s dramatickými dopady na ČR, narůstající tlak z Bruselu, neutuchající podpásovky opozice a médií,“ dodal.

Ve středu odpoledne na konferenci vystoupí ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD), a to v panelové diskusi ministrů zemí visegrádské čtyřky (V4 – ČR, Slovensko, Polsko, Maďarsko) na téma pohledu střední Evropy na budoucnost Evropské unie.

Konference, která se koná pošestnácté, skončí ve čtvrtek. Kromě vládních představitelů na ní vystoupí například předsedové Pirátů Ivan Bartoš a STAN Vít Rakušan, eurokomisařka Věra Jourová, státní tajemnice pro evropské záležitosti Milena Hrdinková, náměstek pro řízení sekce obranné politiky a strategie ministerstva obrany Jan Havránek nebo ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský.

Video  Babiš: Cizáky nechceme! Premiér se v Průhonicích omlouval za svá slova, prý se přeřekl  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

doktormediciny ( 20. června 2021 18:59 )

No jo,ale uz ma nejake roky....To se da umrit i se zivotospravou..Ten politik Spidla behal pro n zdfravi aq a teke se myslim netesi plnemu zdrqavi..

sorgedoktor ( 17. června 2021 17:48 )

.......Ad...Ja teda nevim, ale kdyz se půan predseda vlady pohyboval v takovYch kruzich jako je zahranicni obchod, detasovane pracovista ve Svycaesku/ otec/ atd...Tak koho by asi tak udaval, ja to proste nechapu..

doktormediciny ( 15. června 2021 20:04 )

....Snad abyste nepral nekomu neco zleho...Je to trochu narodni povaha, ale snazte se...

marmat ( 15. června 2021 19:41 )

pitomik007: Najděte mi jen jeden projev (slovíčko) záchvatu !?
Zřejmě Vás v mezidobě vyautovali a změnil jste nick na daleko přiléhavější, že ?

marmat ( 15. června 2021 19:38 )

BABISE_NECHCEME: Sonduji, co z Vás (zbytků) bez nich vypadne....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa