Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malý narušitel ve vysílání ČT: „Mně se chce kadit.“ Syn náměstka moderátorku nerozhodil

Aktualizováno -
22. května 2021
19:44
Autor: simao - 
22. května 2021
09:09

Zavřete se v pracovně, v podkroví, snad i mimo dosah dětí a potřebujete si vyřídit pracovní hovor, jenže ouha... Vaše ratolest má zrovna potřebu vám něco sdělit. Něco veskrze akutního. Během pandemie covidu se tohle stalo mnoha rodičům. Někdy to však končí značně úsměvně. I když náměstek ministra zahraničí Jakuba Kulhánka Martin Smolek v tu chvíli zažil před webkamerou perné chvilky. Do živého vysílání na ČT v rámci pořadu Hydepark mu totiž vběhl „malý narušitel“ - jeho syn Vojta. S nutkavou potřebou dojít si na záchod.

Martin Smolek, náměstek ministra zahraničí pro řízení sekce právní a konzulární, zrovna mluvil o covidovém pasu a opatřeních během cestování při pandemii, když v tu chvíli do živého vysílání v rámci pořadu Hydepark na ČT vběhl jeho malý syn.

„Já se moc omlouvám,“ říkal Smolek. „To budete slavný jako v BBC,“ reagovala moderátorka Zuzana Tvarůžková. „Mně se chce kadit,“ sdělil divákům s úsměvem malý Vojta. Svou žádost na taťku však opakoval a stupňoval. „Vojto, chviličku. Já se moc omlouvám,“ pokračoval Smolek.

Synkovi dal pusu. „Takže vlastně...,“ nedokončil náměstek ministra zahraničí Jakuba Kulhánka (ČSSD) myšlenku. „Kadit,“ měl jasno o prioritách jeho syn. „Já se moc omlouvám, tady pozdrav tetu,“ zachoval Smolek vážnou tvář.

„Doba covidová, doba lockdownová přináší i takovéto momenty, pane náměstku, pokud chcete, tak pokračujte,“ pokračovala v rozhovoru moderátorka. „Já jsem chtěl říct, že pokud...,“ snažil se Smolek dokončit myšlenku.

„Mně se chce kadit,“ dodal jeho syn, který si mezitím našel rozptýlení - hračku, kterou taktéž předvedl v přímém přenosu v pátek večer na ČT. Smolek nakonec myšlenku ohledně covid pasů, které by měly v létě usnadnit cestování, dokončil, rozloučil se... a ihned zaujal na sociálních sítích.

Jak moderátorka Tvarůžková upozornila, Smolek přitom navázal na profesora Roberta Kellyho, který z pracovny dával rozhovor BBC na téma Severní Koreje. Tomu v roce 2017 do živého vysílání neohroženě napochodovaly děti hned dvě.

Tvarůžková: Nerozhodilo mě to

„Měla jsem hroznou potřebu dostat se na druhou stranu té obrazovky a tomu pánovi pomoci. Pak už jsem dostala pokyn to ukončit,“ svěřila se Blesku Tvarůžková. Přiznala také, že poslední rok, kdy se rozhovory vedou na dálku, je vysílání náročné.

Nečekáné a zábavné momenty, jako byl právě výstup se Smolkou a jeho synem, jsou pak osvěžující. „Já už jsem zvyklá, takže ani mě to nerozhodilo,“ dodala.

„Pána mi bylo líto, sice to byla taková roztomilá neškodná událost - ale dost ho to rozhodilo...ale na druhou stranu, ustál to dobře,“ komentovala na twitteru Smolkovo vystoupení uživatelka Světlana.

„Tak snad se kluk nepokadil. Když můj syn začne s touhle hláškou, tak pouštím všechno a jdu. Jinak si zadělávám na podstatně větší problém,“ přidal se další diskutující Ondřej.

„Kluk má dobrý video na svatbu,“ pobavil poznámkou pan Petr. „Úplně v pohodě. Děti jsou součástí našeho života, nota bene trochu náročnějšího. Vůbec není za co se omlouvat,“ přišel s pochopením pro situaci Tomáš.

„Viděl jsem to koutkem oka naživo, když jsem po bytě naháněl dceru, aby se šla před spaním vykoupat. Tohle se může stát každému z nás, kdo má malé děti. Za mě naprosto v pohodě. Takový je život. Pobavilo,“ přidal se další táta Lukáš. Celá záležitost se odehrála těsně před devátou hodinou večerní. V době, kdy jsou děti již značně neúprosné - a mnohdy unavené.

S rýpnutím celou věc uzavřel diskutér Vojtěch. „Ten kluk by měl chodit na vládní tiskovky. Aspoň bychom se na nich konečně dozvěděli něco rozumnýho,“ dodal.

Video  Jak se v Česku rozšířila práce z domu  - František Kára
Video se připravuje ...

vinke ( 23. května 2021 14:17 )

Neví kde mají v bytě hajzl,aby si tam došel sám, ale kde je na PC kamera ,to věděl přesně. Mohl se přetrhnout jak se celý rozesmátý stavěl na špičky za řevu, že se mu chce kadit.
Vy budete taky asi úžasně ftipná rodina

vinke ( 23. května 2021 14:13 )

Ubohý je pan náměstek. Ubohá je jeho výchova jeho dítěte,ubohé je, že s tím navíc obtěžuje televizní diváky.

vinke ( 23. května 2021 14:12 )

Od útlého dětství vedené k nadčlověčenství.

vinke ( 23. května 2021 14:10 )

To samé už udělalloni v červenci při svém živém vstupu v TV. Zase si do vysílání vzal tohle řvoucí dítě. Má divákům něco sdělit, něco co je předem dohodnuté a trvá to max.2 minuty, a on se celou dobu jen říká omlouvám se, omlouvám se...
Co je proboha na tom roztomilého, ty mimoňi ???

Renata Amadi ( 23. května 2021 02:49 )

Je to malé dítě pane Dokonaly

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa