Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš se bál o rodinu. Hamáček: Píší mi, že „chcípnu“, dostal jsem 60 výhrůžek smrtí

Autor: vei, simao - 
28. února 2021
21:31

Premiér Andrej Babiš (ANO) svým emotivním nedělním výstupem otevřel téma výhrůžek politikům a jejich rodinám. Babiš tvrdí, že muž, kterého zadrželi ve Španělsku, vyhrožoval smrtí jemu a jeho rodině a zmínil, že měl o manželku Moniku a své děti strach. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) byl o případu informován. A upozornil, že situace je nyní v tomto směru opravdu napjatá. Za poslední dny dostal prý na 60 výhrůžek smrtí.

Byl to nečekaný pohled na premiéra Andreje Babiše (ANO), který se během většiny pořadu ostře navážel do řady lidí - senátorů, šéfa odborářů Josefa Středuly, kterého označil za největší nebezpečí, a prezidentského kandidáta, opozičních představitelů a všech, kteří, jak s oblibou říká, nepostavili v životě ani psí boudu. 

V závěru pořadu Partie na CNN Prima Babiš překvapil sdělením: „8. ledna mi řekla policie, že je člověk, který chce zastřelit moji rodinu. A mě.“ Podezřelého se podařilo dopadnout. „Moje žena šla do Dubaje, ano, protože se bála,“ tvrdí premiér.

Proč tohle vysvětlení nesdělil, když se objevily fotky Moniky Babišové a podezření, že si manželka premiéra v době utahování šroubů v covidem zmítaném Česku vyrazila na dovolenou? „Já to nechci komentovat, protože moje žena to nevěděla, teďka se to dozvěděla. Já jsem je vyhnal pryč,“ tvrdí Babiš.

A večer v TV Nova premiér dodal: „Já jsem se bál především o rodinu. Na mně až tak nezáleží.“

O zatčení muže podezřelého z chystání útoku na premiéra a jeho rodinu, byl v minulých týdnech informovaný také vicepremiér a ministr vnitra Jana Hamáček (ČSSD).

Mezinárodní spolupráce

„Ve chvíli, kdy to postoupilo do další fáze, tak jsem tu informaci, že byl pachatel zadržený, dostal,“ řekl Hamáček Blesk Zprávám. „Policie mě informovala, že zadržela pachatele, který vyhrožoval premiérovi. Protože byl ve Španělsku, šlo o mezinárodní spolupráci,“ uvedl Hamáček k průběhu celé operace.

Podle Hamáčka zatím nebylo nutné v souvislosti s pandemií výrazně posilovat ochranu ministrů. „Mnohem intenzivněji ale pracuje analytický útvar. Mnohem víc se sledují a vyhodnocují sociální sítě a další prostředí,“ upozorňuje Hamáček.

Oproti zvyklostem má ochranku i ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO), který je osobou, jež má výrazný vliv na tvorbu ne vždy příliš populárních opatření a restrikcí. Zloba se však snáší jak na premiéra, tak i vicepremiéra vlády, která při boji s covidem musí sahat i k omezování lidí. A demonstrace před domy politiků, které se v poslední době odehrály, nejsou jedinou nepříjemností.

Hamáček pod palbou výhrůžek: Píší mi, že zabijí mě i děti

Podle Hamáčka je ale pravda, že členové vlády jsou pod tlakem výhružek během pandemie mnohem častěji.

„Kdybych to měl brát na sebe, tak jsem za poslední čtyři dny dostal asi 60 výhružek smrtí,“ říká Hamáček.

„Jsou ve smyslu jako 'chcípneš, počkej, až si tě najdu, zabiju tě, včetně tvých dětí.' Je toho spousta a předpokládám, že premiér toho bude mít ještě stejně, ne-li víc,“ popsal krušnou realitu dnešních dní Hamáček.

„Kdyby se kdykoliv ukázalo, že někomu z členů vlády, i dalších hrozí nějaké nebezpečí, tak mu samozřejmě můžeme přidělit krátkodobou ochranu,“ doplnil ministr vnitra pro Blesk Zprávy.

Video  Andrej Babiš na Primě: Ve Španělsku zatkli muže, který vyhrožoval, že zabije mnou rodinu i mě  - CNN Prima News
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sorgedoktor ( 2. března 2021 20:07 )

Niku Bedri....Slovensky novinar Kuciak byl u p o z o r n e n, ze pokud bude pokracovat v odhalovani nepútijemne pravdy, ze ho odstreli a to se take stalo .Snad ro nebude tak zle, jak to tady licite...Tak nešvim, Kuciak a ješho snoubenka staci...

UFO1 ( 2. března 2021 14:45 )

Dnes také obdivujeme Gabčíka a Kubiše,bez nich by český národ skončil v koncentráku a vyletěl komínem

PPP150W ( 1. března 2021 09:14 )

Znalost pravopisu a gramatiky nemá nic společného s používáním nepůvodních, nebo cizích slov v běžné komunikaci. Ostatně i ony mají svůj pravopis a není to nic neobvyklého nejen v ČR.

sorgedoktor ( 1. března 2021 08:52 )

Ja bych to tak nevidel....Tomu novinari Kuciakovi vyhro­zova­li..­.Poli­cie snad zjistila i to, kdo se pohyboval prewd jeho bydlistem den pred vrazdou...
Nakonec vyhrozuje ze Spanelskam a vrazdu provede nekdo jiny..

Jaronovaku ( 1. března 2021 08:52 )

Zajímavé je to, že bojovníci za svobodu na tomto a jiných fórech neumí ani pořádně gramatiku. Co se takhle věnovat i vzdělávání?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa