Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanův dům snů v Lánech se rýsuje. Na prezidentově bungalovu už chybí jen střecha

Autor: Jakub Kopřiva - 
16. listopadu 2020
05:01

Už se mu to rýsuje. Bungalov, kam se chce po konci svého mandátu uchýlit hlava státu Miloš Zeman (76), začíná dostávat konkrétní podobu. Na pozemku v Lánech, kde se poprvé koplo letos v květnu, už jsou jasně vidět obrysy nového „prezidentského sídla“.

Pozemek v Lánech, za který prezident zaplatil 2,5 milionu korun a podle katastru je napsán jak na hlavu státu, tak první dámu Ivanu Zemanovou (55), má skoro 1000 metrů čtverečních. A jak je patrné z fotografií, bungalov zabere větší část parcely. Zedníci už postavili většinu zdí a ke vzhledu domu chybí už jen střecha. A jelikož Zeman nyní pobývá většinu času v nedalekém zámku, má přehled, co se na stavbě děje. „Pan prezident je o postupující výstavbě pravidelně informován,“ uvedl pro Blesk hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Milovník květin

Zeman plánuje, že se do svého bungalovu přesune i s rodinou a psem Darcym, až mu skončí mandát hlavy státu, tedy v roce 2023. „Na vilu nemám, ale mám celoživotní úspory, které mi umožní koupit si malý bungalov, v něm budu mít jednu místnost naplněnou knihami, bude tam houpací křeslo, budu si číst zajímavé knihy,“ popsal už dříve své plány.

Jak ale bude nakonec domek zařízen,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa