Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bývalá mluvčí Babiše má nový kšeft: Peterová míří na ministerstvo k Blatnému

Autor: Jakub Veinlich - 
11. listopadu 2020
16:24

Mluvčí první vlády Andreje Babiše bude opět v blízkosti premiéra. Nebude už ale mluvit za menšinový kabinet, ale za svou pravou ruku si ji vybral nový ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Na nové místo nastoupila Barbora Peterová ve středu. Čeká ji nelehký úkol, komunikovat i opatření přijatá v rámci boje s koronavirem. 

S novým ministrem zdravotnictví přichází také nová mluvčí úřadu. Jan Blatný si za jednu ze svých klíčových spolupracovnic vybral bývalou mluvčí první vlády Andreje Babiše Barboru Peterovou. Jako první přinesl informaci Zdravotnický deník.

„Kolegyně Barbora Peterová doplňuje tým na tiskovém oddělení. Je jeho vedoucí a zároveň tisková mluvčí ministerstva zdravotnictví. Její úkoly budou tedy standardně vyplývat z této její pozice,“ řekl Blesk Zprávám Jan Brodský z odboru komunikace ministerstva. 

Bývalá redaktorka ČT Peterová nastoupila na ministerstvo ve středu. Podle informací Blesk Zpráv si během prvního dne v úřadu zařizovala nutnosti důležité věci spojené s nástupem do funkce.

Video  Ministr zdravotnictví Jan Blatný přiznal, že podepsal petici proti Babišovi.  - abl
Video se připravuje ...

Na ministerstvo zdravotnictví nastoupila Peterová bez jednoho měsíce na den přesně dva roky po jmenování tiskovou mluvčí první vlády Andreje Babiše. Kabinet ovšem tehdy nezískal důvěru a důvěru si nezískala příliš u Babiše ani jeho mluvčí. S koncem vlády tak skončila tedy i ona.

Poslední dva roky tak Peterová mluvila za Státní ústav pro kontrolu léčiv. Reagovat tak musela například při vyhrocené situaci, kdy inspektoři prováděli kontrolu na České poště, kde její zaměstnanci podle výtek neodborně distribuovali roušky a respirátory seniorům nad 65 let.

Na úřadu vlády Peterová pracovala pro Babišův kabinet bez důvěry 195 dní. „Stejně jako dneškem končí Andrej Babiš se svou první vládou, končím i já. Jako nejdelší mluvčí vlády v demisi. Bylo to 195 dnů neocenitelných zkušeností. Šest měsíců a 13 dnů plných zážitků a nových kontaktů, které, věřím, využiji i nadále,“ oznámila svůj konec 26. června 2018 Peterová konec ve své pozici na twitteru. Podle některých ji rozhodnutí Babiše překvapilo.

Novou mluvčí druhé vlády Andreje Babiše se stala bývalý reportéka TV Prima Petra Doležalová. Ani ona ani ve funkci ale dlouho nevydržela. Po pár měsících totiž odešla na mateřskou dovolenou. Na krátko ji nahradila dosavadní mluvčí hnutí ANO Lucie Kubovičová, která si ovšem také užívá nyní mateřských povinností. Oficiální tiskovou mluvčí menšinové vlády ANO a ČSSD je tak bývalá moderátorka TV NOVA a žena režiséra Jiřího Adamce – Jana Adamcová.

Video  Babiš o konci Adamcové coby mluvčí vlády: To se jí musíte zeptat. 
Video se připravuje ...

romario71 ( 11. listopadu 2020 22:54 )

Toto už je do nebe volající co ten estébák dělá s těma jeho šaška­ma.De­fenes­traci to chce.Hnát tu bandu politickou do dolů.Vesele budou rozkládat státní peníze.To se jim už musí zatrhnout.

villon ( 11. listopadu 2020 17:13 )

Protiburešovský signatář musí biť pod kontrolou! Kam dokáže milion chc_ankař klesnout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa