Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rakušan chce spojenectví s Bartošem: STAN projedná s Piráty koalici pro volby 2021

Autor: ČTK - 
8. října 2020
18:13

Celostátní výbor hnutí Starostové a nezávislí (STAN) dnes rozhodl, že zahájí vyjednávání výhradně s Piráty o vytvoření koalice dvou rovnoprávných partnerů pro parlamentní volby v roce 2021. STAN to uvedl v tiskové zprávě. Vít Rakušan uvedl, že nyní je míč na straně Pirátů, které vede Ivan Bartoš.

Podle předsedy hnutí STAN Víta Rakušana krajské volby ukázaly, že spolupráce politických stran má smysl, pokud funguje programová i lidská symbióza. Subjekty si kooperaci vyzkoušely i před krajskými volbami v Olomouckém kraji, kde koalice skončila na druhém místě za hnutím ANO.

„Dlouhé měsíce jsem strávil rozhovory s ostatními předsedy opozičních stran, diskutovali jsme spolu výhody i nevýhody spolupráce pro parlamentní volby, nechali jsme v nezávazném referendu vyjádřit celou naši členskou základnu a uskutečnili jsme interní průzkum mezi voliči. Závěry potvrdily, že spolupráce STAN a Pirátů má z koaličních variant nejvíce sympatií mezi našimi členy i nejvyšší šanci dosáhnout úspěšného volebního výsledku. Tyto závěry jsem předložil celostátnímu výboru hnutí STAN, který dnes rozhodl o zahájení koaliční spolupráce s Piráty. V úspěch této spolupráce věřím, ale nyní je ještě míč na straně Pirátů,“ komentoval Rakušan dnešní rozhodnutí.

Místopředseda STAN Petr Gazdík původně avizoval, že navrhne výboru odklad hlasování o spolupráci s Piráty o dva týdny kvůli vyjednávání o koalici ve Zlínském kraji. Dnes ale před jednáním Gazdík uvedl, že se podařilo s vedením Pirátů dohodnout na komunikaci do budoucna, aby nevznikaly problémy.

Video  Bartoš o volbách: Chtěli jsme sto zastupitelů a máme je. Spolupráci se STAN budeme řešit dál.  - Facebook - Piráti
Video se připravuje ...

marmat ( 10. října 2020 12:48 )

Otázka NYNÍ ZNÍ........
Kolika voličům Pirátů bude vyhovovat právě Rakušan ???

marmat ( 10. října 2020 12:41 )

xarf: Ta paní Europoslankyně hodila na ANO bobek, ale funkci si ponechala!!!
Tu asi myslíte??? Jiný těžko....jmenujte !
Tak na takové sv.ně se vaří voda i KARMA....
Tu Babiš určitě NEPOSTRÁDÁ......

marmat ( 10. října 2020 12:37 )

DĚTI, DĚTI.....DĚTI.....
kdo Vám poradil,
že máte "vlítnout na diskuzi s politikou???
To je Silvestr v říjnu !!!

marmat ( 10. října 2020 12:35 )

Hledat spojence na nadávání....OK..... museli...
A co teď s ODS...???
Přitáhne Němcová (po vystoupení s MCH před Vánoci u Václava)
Mináře - zrádce /kapitána bez MCH ???

Matos7 ( 8. října 2020 23:12 )

Ledecká je k.R. ava

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa