Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Zvedněte sakra zadky,“ žene Zeman Čechy k urnám. A prozradil, kdo dostane jeho hlas

Autor: sova - 
27. září 2020
19:32

Lidé by měli „zvednout zadky“ a jít příští víkend k volbám. V Pressklubu Frekvence 1 na to apeloval prezident Miloš Zeman. Zároveň naznačil, že v senátních volbách podpoří kandidáta ČSSD, ředitele motolské nemocnice Miloslava Ludvíka. Znovu podpořil zrušení superhrubé mzdy, ale jen se snížením daňové sazby na dva roky. Problém podle svých slov nemá ani s kurzarbeitem.

Prezident Zeman se v nedělním rozhovoru pro Frekvenci 1 vyjádřil i ke sporům, které nyní doprovázejí vládní koalici během jednání o zrušení superhrubé mzdy. Premiér Andrej Babiš (ANO) v sobotu řekl, že vláda navrhne zrušení superhrubé mzdy pouze na dva roky. Tak, jak to již dříve navrhl právě Zeman.

Předseda sociálních demokratů a vicepremiér Jan Hamáček k tomu v neděli v Otázkách Václava Moravce uvedl, že ČSSD nepodpoří zákon, který by zrušil superhrubou mzdu a za dva roky ji znovu zavedl. Podle prezidenta ale Hamáček nepochopil, o co ve společném návrhu premiéra a hlavy státu jde.

„Nemluvme teď o termínu superhrubá mzda. To je jen způsob, jak vypočítat základ daně z příjmu. Ale to, co je rozhodující, je daňový výnos. To je součin základu daně a daňové sazby. A my navrhujeme, aby to teď kleslo na 15 % z dnešních 19 % a za dva roky, stejně tak, jak to navrhuje pan předseda Hamáček, se to zase vrátilo. Zapomeňte na termín superhrubá mzda. To je novinářské klišé,“ řekl Frekvenci 1 prezident Zeman.

S kurzarbeitem, jak uvedla hlava státu, žádný vážný problém nemá. Jako šetřílek by si prý jen kladl otázku, zdy by místo 70% náhrady mzdy nemohli zaměstnanci dostávat 60 %, ale zákon podle svých slov vetovat nebude.

Prezident Miloš Zeman s moderátorem Lubošem Procházkou při rozhovoru pro Frekvenci 1 Prezident Miloš Zeman s moderátorem Lubošem Procházkou při rozhovoru pro Frekvenci 1 | reprofoto Twitter Jiřího Ovčáčka

Volit budu Ludvíka, naznačil prezident

Ten také jako velký zastánce volební účasti promluvil o tom, jak se 2. října chystá k volební urně on sám. „Jsou to sice jen volby senátní, a i když si myslím, že Senát je naprosto zbytečný, je to moje povinnost. Budu volit úspěšného ředitele velké nemocnice, protože v Senátu by měl být odborník na zdravotnictví,“ prozradil tak prezident, že jeho hlas dostane kandidát ČSSD a hnutí ANO Miloslav Ludvík.

Ten usiluje o hlasy voličů v obvodu Prahy 5 a 13, tedy v místě, kde má trvalé bydliště právě prezident Zeman. Současným senátorem za tento obvod je Václav Láska.

Klíčové podle Zemana je, aby lidé k volbám šli. „Základní poselství zní, volte si, koho chcete, ale zdvihněte sakra ty zadky. I když budete mít roušku. A když nepůjdete, může být zvolen ten, koho byste v životě nevolili,“ řekla hlava státu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Ruda_uderka ( 29. září 2020 09:51 )

My zloději volíme ANO! Naším vzorem je soudruh Babiš, který si naprivatizoval 80 miliard!
Čest práci!

Covid_19 ( 29. září 2020 07:33 )

podpora kulicha, co jiného lze čekat od Zemana

blamal ( 28. září 2020 19:35 )

Ať ten věčně zlitej mužik, ta troska, která je jen parodií prezidenta, radši drží zobák a nechá si své sprostè rady pro své kumpány. On ten svůj vyzáblej zadek nezvedl ani na minutu, když jmenoval Prymulu ministrem, póvl jeden. Zvedá se mi z něho kufr, jen čtu jeho jméno. Ubožák.

Zdenek ( 27. září 2020 21:59 )

no ze bude soudruh-pritel Milos ZEMAN podporovat soudruhy - to je prekvapeni??!! - vse dela proto, aby se v Cesku do nejvyssich pater ve vsech nejdulezitejsich pozici byli ti , ktere uz Karel Capek nazval - „Kudy chodil, tudy škodil. Ve dne škodi a v noci krad, sociální demokrat".

vlastne se upevnuje TO co se buduje v Cesku - M A F I O K R A C I E

Mafiokracie je unikátní společenský systém, který vznikl v Rusku v devadesátých letech. Tento systém se podstatně liší od demokracie i komunismu. Jeho hlavními znaky jsou:

- několik mocných skupin organizovaného zločinu má plnou kontrolu nad národním hospodářstvím;

- zkorumpovaná vláda a bezpečnostní složky slouží jako nástroje organizovaného zločinu; formální vládci země nechtějí (a nemají možnost) bojovat proti organizovanému zločinu a korupci;

- absence opravdově demokratických institucí a mechanismů, paralýza nezávislých soudů;

- potlačení tržních mechanismů.

/// Ruský spisovatel a nositel Nobelovy ceny míru Alexander Solženicyn napsal v listopadu 1996: �Rusko ani zdánlivě nepřipomíná demokracii a je na hony vzdáleno skutečným tržním reformám. Současní vládci Ruska nejsou o mnoho lepší než komunisté. Stabilní a uzavřená oligarchie zhruba 150 až 200 lidí rozhoduje o osudu národa. Během posledních deseti let vládnoucí kruhy okradly svůj lid o národní bohatství v částce mnoha bilionů dolarů, zapříčinili bídu milionům lidí a pravděpodobně smrt mnoha tisícům. Ruský hospodářský chaos je výsledkem téměř kriminálních reforem, které umožnily vznik nové třídy kapitalistické mafie ///

cepp ( 27. září 2020 21:34 )

Zeman bude asi jediný, kdo bude volit Ludvíka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa