Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vojtěch po rezignaci promluvil o stresu: Kapačky a tři hodiny spánku denně. Vrátí se k mikrofonu?

Autor: ula - 
26. září 2020
18:55

Adam Vojtěch (za ANO) rezignoval na post ministra zdravotnictví v pondělí a zřejmě se mu ulevilo. Jak uvedl na svém facebookovém profilu, nyní se rozhodl věnovat hlavně své manželce a odpočinku. Jak se svěřil portálu ŽivotvČesku.cz, během první vlny pandemie na jaře z vyčerpání skončil dvakrát na kapačkách a spal maximálně tři hodiny denně. Na facebooku se po jeho rezignaci objevila slova podpory a díků i od odborné veřejnosti. Vojtěch naznačil, že ze zdravotního sektoru jen tak nezmizí.

Nejmladší ministr zdravotnictví v dějinách Česka po rezignaci poděkoval na facebooku své manželce Olze. „Po celou dobu mého ministerského působení byla mojí obrovskou oporou a měla pro tuhle práci nesmírné pochopení. Dodávala mi sílu jít dál a prožívala se mnou šťastné i těžké chvíle. Moc si mě za ty tři roky neužila. Nyní jí to vynahradím,“ uvedl Vojtěch.

Jak se svěřil portálu ŽivotvČesku.cz, od jara, kdy začala pandemie koronaviru, žil prakticky na ministerstvu, spal dvě až tři hodiny denně. Do postele ulehl ve dvě ráno, ale v pět už byl zase na nohou.

Video  Vojtěch rezignoval, druhá vlna koronaviru bude už bez něj. Jak to ministr zdůvodnil?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Vojtěch: Na jaře jsem skončil na kapačkách

„V době na jaře, kdy Česko zasáhla první vlna epidemie, tak to tak skutečně bylo, že jsem skončil dvakrát na kapačkách. Byla to doba velkého stresu,“ řekl exministr portálu s tím, že rezignaci ocenila hlavně jeho manželka. Tu si vzal během svého působení na ministerstvu. 

„Konečně se mohu dobře vyspat, což mi na jaře, ale i v posledních dnech chybělo, protože mi závažnost situace nebyla lhostejná. Teď se konečně mohu ale věnovat rodině, hudbě, kterou stále miluji, přátelům a věcem, na které jsem v posledních třech letech neměl čas,“ řekl pro ŽivotvČesku.cz Vojtěch.

Podívejte se, jak se se svým bývalým šéfem loučili zaměstnanci Ministerstva zdravotnictví:

Bude turné?

Těsně před Vojtěchovou rezignací se na portálu Ticketstream objevil prodej lístků na akci s názvem Adam Vojtěch Comeback 2020. Viktor Mastník, vlastník a šéf společnosti Six Dots, pod kterou spadá mimo jiné i prodejní platforma Ticketstream, prozradil v rozhovoru pro Seznam Zprávy Byznys, že se na koncert prodalo 730 lístků. Ticketstream totiž slíbil Vojtěchovi, že mu uspořádá turné, pokud rezignuje.

Jak řekl Vojtěch portálu Nova.cz, byl by prý rád, kdyby se koncert uskutečnil, ač šlo podle původního plánu spíše o recesi. Prý je na to připravený.

Adam Vojtěch ze zdravotnictví jen tak nezmizí, hodlá se mu věnovat i nadále. 

Video  Vojtěch rezignoval, druhá vlna koronaviru bude už bez něj. Jak to ministr zdůvodnil?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

hejhej ( 27. září 2020 10:44 )

Ta únava byla na Vojtěchovi už delší dobu vidět, stejně jako na ostatních, kteří se snažili a snaží něco dělat, na rozdíl od uštěkané opozice. Nikdo v březnu t.r. nevěděl, co tento virus obnáší, dodnes na světě to neví ani odborníci na rozdíl od naší opozice - ti vědí všechno.

1pravda1 ( 26. září 2020 22:10 )

zavedli na MZ e-neschopenku, e-recept, elektronický výpis léků atd... jak by to asi dělal demoblok, který byl proti? Fronty u praktických lékařů na papírek? To bylo keců, že to lékaři nezvládnou!

sorgedoktor ( 26. září 2020 19:56 )

TRochu se vypovids a ulevi se mu.Ja osobne vrtim ze poslouchat ruzne odborne natziry snad i protichuidne muze byxt zcela vycerpavajici

ingmarie ( 26. září 2020 19:45 )

To je neuvěřitelný chudák

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa