Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Potíž Řeporyjce Novotného: Jmenovce označil za koště a navrhoval pověsit, čelí obvinění

Autor: ČTK - 
3. července 2020
16:24

Policie obvinila starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) z výtržnictví a podněcování k trestnému činu vůči někdejšímu policejnímu prezidentovi Stanislavu Novotnému. Starosta o svém obvinění informoval dnes na twitteru, napsal Deník N. Případ má na starosti odbor extremismu a terorismu pražské policie. Starosta má v polovině července podat kriminalistům vysvětlení.

Někdejší policejní prezident Stanislav Novotný kritizoval svého jmenovce loni v prosinci ve vysílání Rossija 1. Ruská televize starostu pražské městské části Pavla Novotného oslovila kvůli jeho záměru vybudovat v Řeporyjích pomník vlasovcům.

Novotný vs. Novotný: Urážky do bláznů a košťat

Stanislav Novotný, který policii šéfoval od května 1993 do října 1994, měl jako zástupce České republiky vysvětlit, kdo regionální politik je a jakou mají jeho slova ve společnosti váhu.

Člena ODS označil v televizi za blázna, neúspěšného novináře a člena „pražské kavárny“, který se přes skandály snaží vydělávat peníze, píše Deník N. Politik v reakci na jeho slova řekl serveru iDNES.cz, že je Novotný šmejd, svého jmenovce označil i za koště. „Je mi lhostejné, co říkal o mně, ale vadí mi, jakým způsobem zradil Českou republiku, a vlastizrádci by měli viset,“ dodal tehdy podle Deníku N starosta.

Pavel Novotný navíc čelí obžalobě za to, že loni v květnu na twitteru napsal, že by si přál, aby komunistický poslanec Zdeněk Ondráček za návštěvu Doněcké lidové republiky visel. Reagoval tak na příspěvek předsedy poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, který o Ondráčkově cestě na okupované území zmínil, že se to „blíží vlastizradě“.

Video  Projev Pavla Novotného na kongresu ODS: Chtěl jsem vás zje**t!  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

„Obžaloba byla podána 9. dubna 2020 pro podněcování k trestnému činu. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ řekl Deníku N mluvčí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5 Martin Černý. Věc ještě nebyla nařízena k projednání soudu. Komunálnímu politikovi za to hrozí až dva roky vězení.

Starosta se kaje: Nemám vyprávět, že má někdo viset

„Vím, že nemám nikde do médií vyprávět, že někdo má viset. Jsou to ode mě strašné politické chyby a zaplatím za ně. Ale trvám na všem, co jsem řekl,“ řekl Deníku N Novotný.

Na začátku letošního roku byl Novotný podle serveru pravomocně odsouzen za vyhrožování smrtí podnikateli Markovi Vítovi. Soud mu uložil pokutu 66.600 korun. Dnes Deníku N zopakoval, že ji zaplatí a že jeho právní zástupkyně v dané věci podá dovolání Nejvyššímu soudu.

Video  Politolog Šír: Rusko ohýbá fakta, Novotný v ruské TV jednal adekvátně.  - Bohuslav Štěpánek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

valachia ( 7. července 2020 10:13 )

A co Myrka Němcová. Není zděšena?

PPP150W ( 5. července 2020 10:29 )

Vy jste 9vox9? Pokud ano, snažte se prosím odpovědět na co jsem se ptal, tedy ve kterém příspěvku si "otevírám hubu" proti vládě. V opačném případě si své trapné poznámky nechte pro sebe.

PPP150W ( 5. července 2020 00:46 )

Vy máte dojem, že si zde otrvírám hubu? A kde prosím?

hejhej ( 4. července 2020 17:43 )

P. Novotný - ušišlaný buran, člen ODS a starosta

hejhej ( 4. července 2020 13:22 )

cezar8:
Také čekám, že Minář - zam. organizátor demonstrací, bude svolávat na odvolání trestně stíhaného Novotného demonstraci, kde promluví představitelé demžumpy a především ODS Fiala, Stanjura, Němcová a samozdřejmě Kalousek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa