Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babišův ministr školství musel na operaci. Plaga utrpěl úraz, schytala to levá ruka

Aktualizováno -
25. května 2020
15:25
Autor: simao, vei - 
23. května 2020
20:27

Řeší trable nejen s návratem žáků do škol, které uzavřela pandemie koronaviru. Ministr školství Robert Plaga (ANO) musel nečekaně do nemocnice na operaci, jak zjistily Blesk Zprávy. A to kvůli blíže nespecifikovanému poranění ruky. V pondělí odpoledne se pak ve vysílání České televize objevil se zavěšenou levačkou.

„Měl úraz ruky a je po operaci,“ potvrdila v sobotu večer Blesk Zprávám mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová. Co se přesně stalo, není jasné.

A to ani po nedělním vyjádření. „Pan ministr Plaga měl úraz levé ruky, který si vyžádal chirurgický zákrok na operačním sále. Hospitalizace nebyla nutná, doba léčení však dle lékařů bude zhruba 6 týdnu a pak bude následovat několikatýdenní rehabilitace,“ doplnila Lednová.

Plaga zrušil účast v nedělním vysílání CNN Prima News, kam měl dorazit na natáčení Partie na školská témata. Ta jsou nyní ryze aktuální. Již v pondělí se totiž chystají po deváťácích do škol nastoupit i žáci prvního stupně.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) v roušce gestikuloval během jednání Sněmovny ohledně koronavirové pandemie kvůli konání maturit (24. 3. 2020). Ministr školství Robert Plaga (ANO) v roušce gestikuloval během jednání Sněmovny ohledně koronavirové pandemie kvůli konání maturit (24. 3. 2020). | Reprofoto ČT

„Vzhledem k tomu, že se ministr školství Robert Plaga (ANO) ze zdravotních důvodů z nedělní Partie omluvil, vysíláme druhou hodinu na téma školství v novém složení hostů,“ upřesnil v sobotu večer mluvčí televize Adam Halmoši.

V pondělí se Plaga objevil už ve vysílání České televize.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) se zlomenou rukou ve vysílání České televize (25. 5. 2020) Ministr školství Robert Plaga (ANO) se zlomenou rukou ve vysílání České televize (25. 5. 2020) | Reprofoto ČT

Brněnský rodák a člen hnutí ANO Plaga, který vede coby ministr resort školství od prosince 2017 (a předním na něm působil od prosince 2015 jako náměstek), žije s rodinou na Moravě, s manželkou má dvě malé dcery. Právě ruce potřeboval ke svému dřívějšímu závodnímu sportování - hrál plážový volejbal.

Robert Plaga (ANO) hrál v minulosti závodně plážový volejbal. Robert Plaga (ANO) hrál v minulosti závodně plážový volejbal. | Archiv R. Plagy

Nyní vybíral smeče v čele svého ministerstva, které vydalo manuály k dobrovolnému návratu dětí do škol. Kritizovali je někteří ředitelé i učitelé, výhrady měla i Pedagogická komora a šéf školských odborů František Dobšík. Školy se v Česku plošně uzavřely kvůli pandemii koronaviru 11. března.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nakobyl ( 23. května 2020 21:06 )

Úroveň Blesku je čím dál bližší obyčejné žumpě. Babišův ministr - on je tady ještě nějaký jiný ministr a předseda vlády? Zřejmě Kalousek, to je kulík hodný bulváru

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa