Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická bouračka auta s Petříčkem. Taxikáře (†62) už neoživili, ministr uspořádá mši

Aktualizováno -
6. května 2020
14:50
Autor: jko, pom, vet - 
6. května 2020
12:30

Dopravní nehodu měl v noci na středu ministr zahraničí Tomáš Petříček (38, ČSSD). Vyboural se v taxíku, ve kterém jel coby pasažér. Podle zdroje Blesku je šéf české diplomacie v pořádku. Za nehodu podle všeho mohou zdravotní obtíže řidiče. Právě v pražské ulici Nuselská, kde Petříček bydlí, se záchranáři snažili oživit řidiče taxi (†62) po kolapsu za volantem.

„Byl jsem v noci u tragické dopravní nehody jako pasažér. Je mi líto, že vyhasl lidský život. Chci pozůstalým vyjádřit svou upřímnou soustrast. S mou ženou zítra uspořádáme zádušní mši,“ uvedl pro Blesk Tomáš Petříček.

„Pan ministr měl v době dopravní nehody, na základě vlastního požadavku, přerušenou policejní ochranu. Je to jeho právo a je to běžné. Chráněná osoba může kdykoliv policejní ochranu odmítnout či přerušit,“ uvedla na twitteru Policie ČR. Rozehnala tak dohady, proč nejel Petříček služebním vozem.

Řidič při nehodě v Nuselské ulici, tedy v místě Petříčkova bydliště, narazil v nízké rychlosti do zaparkovaného auta, oživit se ho snažili nejprve policisté. „Snažili se ho resuscitovat, bohužel neúspěšně,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Boj o život trval 30 minut

Na místo dorazili také záchranáři. „O jeho život bojovali 30 minut, 62letý muž však zemřel,“ popsala neštěstí pro Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že záchranáře musel vystřídat koroner. Zda muž zkolaboval za volantem a poté narazil do zaparkovaného auta, nebo se události odehrály obráceně, zatím není jasné.

„Okolnosti dopravní nehody jsou v šetření,“ uvedla Siřišťová, dodala ale: „Mohu potvrdit, že v době nehody byly ve voze dvě osoby.“ Pohlaví a věk spolujezdce neuvedla.

petr007 ( 11. května 2020 22:48 )

Je nepochopitelné, že v době, kdy jsou pod policejní ochranou i regionální politici, ministr zahraničí se po Praze toulá taxikem.I z hlediska ochrany proti koronaviru je jeho postup neomluvitelný, jedno za***ní a může nakazit celou vládu, proč se nenechal vyčoudit třeba od Maláčové, když je to manželka jeho náměstka?

Stanislav Šindelář ( 6. května 2020 19:05 )

Asi to byl Rus?

BoziMilda ( 6. května 2020 19:02 )

Nebo říkal uber. A taxikáře od konkurence jeblo.

BoziMilda ( 6. května 2020 19:00 )

Však taky na něj reaguje jenom divadelní kritika. Tenhle poslední skeč nic moc, pojď mi hop, korunovační klenoty, trenkopal a Sobotkova nedemise, to byly zatím nejlepší dílka, ale poslední dobou se mistr věnuje jenom krátkým formám, pozdrav k východu, čučkaři, prase by chcíplo a poradenství v oblasti gastroproblémů a tam ještě není tak zavedenej.

jarypadlo ( 6. května 2020 18:56 )

Přečteno jinde: Velmoc-žadatel o přejmenování náměstí Pod kaštany a odstranění pomníku válečného hrdiny začíná odstraňovat nevhodné svědky a tohle je jasný signál.Další už budou bez varování a ti opravdoví i když zatím pod policejní ochranou.Agent s ricinem je z opačné strany zeměkoule.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa