Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„První dcera“ Kate v obležení dětí: Za nejhezčí betlémy rozdala na Hradě dárky

Autor: sab - 
23. prosince 2019
18:18

Děti ze základních škol a dětských domovů napříč Českem se zhostily úkolu z Pražského hradu. Zapojily se totiž do soutěže o nejkrásnější vánoční betlém. Vítězové mohli svá díla vystavit přímo v prostorách sídla prezidenta. Několik skupinek přivítala prezidentova dcera Kateřina Zemanová, nechyběla ani první dáma.

Výtvarnou soutěž o nejkrásnější vánoční betlém vyhlásila Kancelář prezidenta republiky a záštitu nad ní převzala dcera Miloše Zemana Kateřina. Deset výtvorů dětí z dětských domovů i základních škol nechali organizátoři vystavit v reprezentačních prostorách.

Tam také dvě dámy děti přivítaly a výhercům předaly drobné ceny. Kateřině Zemanové sekundovala matka a první dáma Ivana Zemanová. Prezident na Hradě nebyl, protože tráví dovolenou na zámku v Lánech. Tu přerušil kvůli pracovním povinnostem v úterý, kdy přivítal premiéra Andreje Babiše, a přeruší ji ještě jednou.

„Tradiční vánoční poselství občanům České republiky ve čtvrtek dne 26. prosince 2019 ve 13:00,“ uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Projev budou vysílat stanice Nova, ČT 1, ČT 24 a Barrandov. K poslechu bude na Českém rozhlase - Radiožurnálu.  

Na betlémy se také mohla přijít podívat veřejnost, Hrad totiž pořádal adventní den otevřených dveří. „Poprvé v historii jsme uspořádali den otevřených dveří s vánoční tematikou - vánoční výzdobou od hradních floristek, cukrovím z lánského zámku, betlémy z výtvarné soutěže či vánočními písněmi v podání Hudby Hradní stráže,“ uvedla na webu Kancelář prezidenta republiky.

sensadrak ( 23. prosince 2019 22:15 )

Ona už nestuduje?

montevideo ( 23. prosince 2019 19:37 )

A není to jedno, jak si říká?

Diginka ( 23. prosince 2019 19:33 )

není to a nikdy nebude Kate, ale je to česká Káča, Katka, Kateřina. Jméno Kate patří britské princezně, prosím neplést si pojmy s dojmy.

florlesto ( 23. prosince 2019 19:18 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

ha.lipkova@seznam.cz ( 23. prosince 2019 19:13 )

Vypadá to tak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa