Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Rychetský na předávání metálů 28. října dorazí, i když od Zemana schytal kritiku

Autor: ČTK - 
23. října 2019
11:45

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský bere svou účast při udílení státních vyznamenání na Pražském hradě jako povinnost vyplývající z funkce. Pozvání na 28. října dnes obdržel poštou, oznámila mluvčí soudu Miroslava Sedláčková. Slavnosti u příležitosti státního svátku se tak Rychetský zúčastní.

„Vzhledem k tomu, že pan předseda nevnímá pozvánku na oslavu státního svátku personifikovaně, ale jako pozvání pro ústavní instituci, domnívá se, že je jeho povinností tam jít,“ uvedla Sedláčková.

Nedávno byl Rychetský terčem kritiky hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka i prezidenta Miloše Zemana. Kritika následovala poté, co Rychetský uvedl, že pokud si někdo zaslouží pohřeb se státními poctami, je to herečka Vlasta Chramostová.

Ovčáček na sociálních sítích uvedl, že Rychetský svým „nehumánním a neetickým prohlášením“ ublížil posmrtně Chramostové i zpěváku Karlu Gottovi, který měl pohřeb se státními poctami. Nebylo ale jasné, zda jde o jeho názor, nebo o prezidentův. Zeman sám v rozhovoru na Frekvenci 1 uvedl, že Rychetský se plete do politiky a zanedbává práci na Ústavním soudu.

Video  Prezident Zeman a jeho odchod ze Sněmovny  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Rychetský pak v rozhovoru pro Deník N řekl, že Pražský hrad vnímá úmrtí významných osobností především politicky, nikoli lidsky. Zároveň uvedl, že vyjádření hradního mluvčího ani prezidenta nekomentuje.

sorgedoktor ( 23. října 2019 19:03 )

ja bych to videl asi takhle...Snad bY se melo rozlisovat pan dr RycheckY jakoé soukroma osoba a pak jako pan Rychecky ve verejne funkci...Pokud se teda vubec jako soukroma mosoba ma k necemu vyjadrovat verejne. To nefim..

ameae ( 23. října 2019 14:42 )

Také jsem byl komunista.

poky-f ( 23. října 2019 13:32 )

AMAEA ,to je názor ! Kdo si mohl vážit komouše v čele ÚS ? No , jen AMAEA !!

milan1959 ( 23. října 2019 13:11 )

To mně mrzí pane Rychetský Vážil jsem si Vás, ale teď přehodnotím svůj názor. Lidé jako Vy by měli jít příkladem národu. Vy jste ale k této funkci nedospěl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa