Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Klausova“ poslankyně potvrdila konec v klubu ODS. Fiala nechápe, že nezmizí úplně

Autor: ČTK, for - 
18. dubna 2019
20:44

Poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková ve čtvrtek potvrdila v SMS předsedovi poslaneckého klubu ODS Zbyňku Stanjurovi, že z klubu odejde. Televizi Nova to řekl předseda strany Petr Fiala. Novinářům již dříve řekl, že Zahradníkovou nebude následovat žádný další člen frakce. Poslankyně ve středu nehlasovala pro odvolání Václava Klause mladšího z čela školského výboru a večer pak televizi Nova řekla, že vystoupí z poslaneckého klubu občanských demokratů.

„Paní poslankyně se vyjádřila v médiích jasně, nepochybně má jasno o své politické budoucnosti,“ řekl ve čtvrtek Fiala novinářům. Za divné označil vyjádření Majerové Zahradníkové, že by chtěla zůstat v ODS. „Je to divné, počkám, co nám poslankyně řekne, jak vidí svou budoucnost,“ dodal. Klub se podle něj kvůli Zahradníkové mimořádně nesejde.

„V úterý po Velikonocích se sejdeme, nepochybně budeme mít 23 členů klubu,“ uvedl Fiala na dotaz, zda může vyloučit, že některý z dalších zákonodárců ODS se rozhodne Majerovou Zahradníkovou následovat. Zdůraznil, že klub ve středu hlasoval, až na Majerovou Zahradníkovou, jednotně a „tak tomu bude i nadále“.

Vyjádření poslankyně, která Klause nepřímo podpořila i při hlasování ve školském výboru počátkem dubna, média shání. Po odchodu Majerové Zahradníkové zůstane klub ODS s 23 členy druhým nejsilnějším po klubu ANO, který má 78 poslanců.

Barvy měnit nebude

Poslankyně ve středu uvedla, že je pro ni velice těžké koexistovat s kolegy v klubu, kteří nechápou její rozhodnutí. Na dotaz, zda zvažuje, či je rozhodnuta odejít z klubu, odpověděla: „Když to takhle postavíte, ano, jsem rozhodnutá.“ Stranické barvy měnit nehodlá. O tom, že by nehlasovala pro Klausovo odvolání, přemýšlela už od chvíle, kdy ho ODS vyloučila ze strany, uvedla.

Předsednictví školského výboru připadlo ODS na základě povolebních dohod ve Sněmovně. Protože neprosadila výměnu Klause v čele výboru za stranického místopředsedu Martina Baxu, ve středu navrhla Klausovo odvolání z výboru, Sněmovna místo něho zvolila nového nominanta občanských demokratů Karla Krejzu.

Vedení ODS vyloučilo Klause ml. ze strany v polovině března, protože podle její výkonné rady „svým jednáním a vystupováním dlouhodobě poškozoval dobré jméno ODS“. Občanští demokraté připomínali jeho zpochybňování české armádní mise v Afghánistánu nebo podporu kandidátovi SPD Ladislavu Jaklovi před loňskými senátními volbami. Klaus nedávno informoval, že hodlá po evropských volbách představit novou politickou formaci.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

deep_ass_flsting ( 19. dubna 2019 17:43 )

Co to plácáš za hovadiny, poslouchalas někdy to o čem mluvila? Zastávala se Klause jako odborníka na školství, což také je. Ale protože netoká s buzolínem Fialou proti Klausovi, tak půjde. Fiala je obyčejný politický lempl, který nikdy nic nedokázal a nic neprosadil. Jako ministr šklolství byl jen tím, kdo se vedl a ne kdo tahal. A zrovna takový lempl je i jako předseda ODS. Ten by se hodil maximálně jako vrátný do gay klubu.

onanym01 ( 19. dubna 2019 17:39 )

S TIMHLE PRISTUPEM SE TAM TEN NARCISTICKÝ BISEXUAL DLOUHO NEOHREJE.

onanym01 ( 19. dubna 2019 11:18 )

KDYŽ SE FIALOVI NEKDO POSTAVÍ NEBO ZNELIBI, TAK SE CHOVA HUR NEZ BABIS.

hejhej ( 19. dubna 2019 10:38 )

Ubohý žvanil Fiala pořád něco nechápe.

koko365 ( 19. dubna 2019 09:29 )

Dej do googlu Julie Valmont

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa