Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ťok končí s politikou. Kromě ministerstva „sekl“ i s poslaneckým mandátem

Aktualizováno -
15. dubna 2019
13:03
Autor: ČTK, vei - 
15. dubna 2019
12:11

Končící ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) dnes složil také poslanecký mandát. Ťoka má ve Sněmovně nahradit 56letá Iva Kalátová, bývalá starostka Rotavy na Sokolovsku. Vyplývá to z informací z Poslanecké sněmovny. Na konec Ťoka v dolní komoře Parlamentu upozornil server Deník N. Ťok před týdnem oznámil odchod z vlády a prezident Miloš Zeman řekl, že jeho demisi přijme. Dnes se Zeman sejde s novým s kandidátem na ministra dopravy Vladimírem Kremlíkem i adeptem na ministra průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem, který má nahradit končící Martu Novákovou (za ANO).

Ťok nechtěl svůj konec ve Sněmovně blíže komentovat. „Jeden z 200 toho prosazuje strašně málo. Já dám tu šanci někomu, kdo má větší chuť,“ zdůvodnil ČTK složení mandátu. „Pravda je, že už se balím. Přebírám ty hromady materiálů, které mám na stole, a dělám v tom pořádek,“ dodal.

Jeho fotografie už zmizela také z webových státnek Poslanecké sněmovny. Naopak přibylo už jméno Ťokovy nástupkyně Ivy Kalátové, která se podle stránek stala členkou klubu právě dnes. U jména zatím ale chybí její fotografie.  

Kalátová bude skládat poslanecký slib pravděpodobně na začátku úterní schůze Sněmovny. Slib má složit také Václav Votava, který v dolní komoře Parlamentu nahradí někdejšího ministra vnitra Milana Chovance (oba ČSSD).

Ťok je nejdéle sloužícím ministrem dopravy, funkci zastává více než čtyři roky. Poslanecký mandát ale získal relativně nedávno. Do funkce ministra dopravy se dostal koncem roku 2014 a poslancem za ANO se stal jako nestraník ve volbách v roce 2017.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

turbina ( 15. dubna 2019 15:42 )

Ťok neměl dost silný žaludek na tlupu neschopných, všehoschopných estebáků a komunistů pod vedením zlodějem dotací Burešem.

marmat ( 15. dubna 2019 14:37 )

panda82:OK málokdo od Kaldy "dosáhnul " na 40,- Kč NAVÝŠENÍ penze...Dnes by to už nezkusil- hrozila by defenestrace!!! Byli jsme bulíci,nebo "jen" totalitní ovce" ?

marmat ( 15. dubna 2019 14:33 )

Pane Ťok-klobouk dolů....Na manýry samožerů z "OPOZICE" se kouknete ideálně na ČT1/24 , když budete mít nízký tlak.....Dejte nohy nahoru a otevřete dobré vínko

hradnisamohonka ( 15. dubna 2019 13:47 )

prdna82: A kde myslíš že jsme se soudruhem Burešem, upřesni.

panda82 ( 15. dubna 2019 13:21 )

srovej si to v hlavě, kde bysme byli bez Babiše, Kalousek by nenal už ani těch 40, už tenkrát to bylo nad jeho síly

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa