Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Schwarzenberg má po náročné operaci problém mluvit. Kalousek je v péči lékařů taky

Autor: Jakub Veinlich, vr - 
7. března 2019
18:35

Karel Schwarzenberg (81, TOP 09) má za sebou náročnou operaci srdeční chlopně, kterou lékaři zvládli během několika hodin. Nejstarší poslanec Sněmovny se po zákroku cítil dobře. Blesk Zprávám ale prozradil, že se mu hůř mluví. V péči lékařů skončil také šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Druhý ze zakladatelů strany se léčí po operaci kolene.

„Už je to za mnou, všechno v pořádku. Děkuju,“ řekl Karel Schwarzenberg Blesk Zprávám po telefonu přímo z nemocničního lůžka. Lékaři mu ve čtvrtek museli vyměnit nefunkční srdeční chlopeň. Kníže je ale alergický na heparin – tedy látku ředící krev, a tak celková narkóza u něj nepřipadala v úvahu. Dostal proto jen lokální anestezii.

„Trošku blbě mluvím po té narkóze, jinak je vše v pořádku. Měl jsem jen tu lehkou narkózu, ale i z toho člověk blbne. Ale to už přestalo a rostu do pohody,“ zněl Schwarzenberg optimisticky. Jak dlouho se bude z operace zotavovat, zatím netuší.

Kalousek rehabilituje koleno

Kdo by čekal mezi prvními návštěvníky na pokoji Karla Schwarzenberga Miroslava Kalouska, spletl by se. Nenavštívil jsem ho, protože jsem nastoupil do rehabilitačního ústavu po operaci kolene,“ řekl šéf poslaneckého klubu TOP 09 Blesk Zprávám.

Kalousek každopádně věří, že se Schwarzenberg brzy uzdraví. „Jsme všichni strašně rádi, že to dobře dopadlo, a těšíme se, až bude náš čestný předseda zase fit,“ dodal šéf poslanců TOP 09 před nástupem na rehabilitaci.

Zpráva o dobrém stavu Schwarzenberga potěšila i dalšího šlechtice, senátora TOP 09 Tomáše Czernina. „Nejlepší zpráva dnešního dne: Karel Schwarzenberg je po operaci a dobře se zotavuje. Milý Kary, mám radost, že si Tě ještě užijeme!“ nechal průchod své radosti na sociálních sítích senátor.

TOP 09 počítá s Karlem Schwarzenbergem také v předvolební kampani před evropskými volbami. Čestný předseda by se do ní mohl podle nejmladšího poslance strany Dominika Feriho zapojit případně i z nemocničního pokoje.

dzentlman ( 8. března 2019 15:29 )

Tak ať pokakánek drží rypák a je klid.

salto ( 8. března 2019 13:02 )

Knížeti přeji pevné zdraví, jakož i svěrače, ale jak napsal někdo pode mnou, ať už se na.ere do politiky a netrousí svá moudra.

hejhej ( 8. března 2019 12:56 )

Chudák Feri, zase blábolí nesmysly. Dědek Schwarzenberg bude členem kampaně z nemocničního lůžka . Nechci být morbidní, ale aby nebyl z pitevny.

irena.toledo ( 8. března 2019 12:36 )

Kripli, prezidentovi se posmívali.

svetobeznik ( 8. března 2019 11:32 )

První dáma by byl Kradousek. A mohli by jezdit spolu do Vídně na koníčka hola hejsa od Hradecká. A oba by mohli být na havla strihnuty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa