Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rok od smrti Zemanova exlobbisty: Šloufovo megasídlo je na prodej za 35 milionů

Autor: Tomáš Belica - 
7. ledna 2019
05:00

Bazén, sauna, vinný sklep, obří pozemek s domkem pro hosty a za barákem golfové hřiště. Kdo chce bydlet v domě po dřívější Zemanově „šedé eminenci“ Miroslavu Šloufovi (†69), má možnost. Jen musí mít na účtu nadbytečných 35 milionů...

Měl pověst schopného organizátora, muže, který vše dokáže zařídit. Miroslav Šlouf(†69), o kterém se mluvilo jako o šedé eminenci ČSSD, dokonce pomohl dostat Miloše Zemana (74) na Hrad, i když později se ti dva ve zlém rozešli... Na rozdíl od prezidenta, který zůstal u panelákového bytu v Praze a části tvrze na Vysočině, si však Šlouf uměl zařídit parádní bydlení.

Dva v jednom

Jak zjistil Blesk, necelý rok poté, co lobbista loni v únoru podlehl rakovině, je jeho sídlo v Líšnici, asi 30 minut autem od Prahy, na prodej. Cena? Závratných 35 milionů korun! Jenže za tuto částku dostatečně solventní zájemce získá ve skutečnosti domy dva. Na pozemku o rozloze přes 4 tisíce metrů je totiž vedle hlavního sídla také dvoupodlažní dřevostavba pro hosty. Hlavní budova pak má tři patra nad povrchem a dvě v podzemí. Obavy z neustálého šlapání do schodů jsou liché, protože domu nechybí ani výtah.

Je moc velký

Relaxovat pak může příští vlastník u okrasného jezírka, v krytém bazénu nebo si zahrát golf přímo na trávníku v Líšnici. „Ten dům je opravdu obrovský, zvenčí to tak nevypadá. Pro běžnou čtyřčlennou rodinu to není,“ připouští makléřka společnosti RE/MAX Kateřina Budská. Podle všeho byl dům příliš velký i pro pozůstalé, proto se jej zbavují. „Oba dědicové mají své nemovitosti. To je důvod prodeje,“ dodala makléřka. Rozvedený Šlouf měl syna a dceru.

0murq ( 7. ledna 2019 13:08 )

protože v 89 nebyla vymýcená.

svobodneforum ( 7. ledna 2019 13:01 )

Strach. Totalita se navrátila.

0murq ( 7. ledna 2019 12:36 )

Už ho mám, Krteček, než šel do Číny.

0murq ( 7. ledna 2019 12:33 )

Snažím se vzpomenout, víš 1 zbohatlíka bez KSČ?

5nastolevceskych ( 7. ledna 2019 12:15 )

Komunisti (Zeman, Šlouf, Babiš...) si uměli nahrabat. Tak nezáviďte, každý nemůže být komunistická sfině.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa