Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za Babiše se méně krade, tvrdí Čunek. Lidovce v europarlamentu nařkl z vlastizrady

Autor: pal - 
17. prosince 2018
23:05

Za Babiše se krade méně než dříve, tvrdí hejtman, senátor a bývalý místopředseda vlády Jiří Čunek (KDU-ČSL). Daleko více než trestní stíhání Andreje Babiše a jeho možné podvody mu přitom prý vadí, jak hlasovali čeští europoslanci ohledně dotací pro Agrofert. Jejich jednání je podle Čunka na hranici vlastizrady.

„Jsem přesvědčen, že v současné době za vlády premiéra Babiše se krade podstatně méně, než se kradlo za těch minulých vlád,“ řekl Čunek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Podíl korupce podle něj významně klesá. Opírá se prý při tom o zkušenost senátora a hejtmana. 

Lidovecký senátor premiérovi přitom ani nevyčítá, že neodstoupil, ačkoliv je trestně stíhaný. „Tento úzus bych ctil v zemi, kde se dá pevně věřit a opřít se o kvalitní nestranné orgány policie, státního zastupitelství. Protože tomu tak není, nejdříve se máme věnovat změně systému fungování těchto orgánů tak, abychom jim věřit mohli,“ pokračoval Čunek.

Čunek přitom v podobné situaci z pozice vicepremiéra odstoupil. Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká se tehdy rozhodla pokračovat ve vyšetřování jeho údajné úplatkářské aféry. Jenže vyšetřování bylo později zastaveno.

Daleko méně pochopení než pro Babiše projevil Čunek pro své lidovecké kolegy z Evropského parlamentu, když hlasovali pro pozastavení dotací Agrofertu - tedy peněz pro bývalou Babišovu firmu, kterou má premiér ve svěřenském fondu.

„Co se týká postoje našich europoslanců, politiků s vůlí naplnit své politické cíle, tak to klidně udělají i za cenu, že Česká republika nedostane nebo potenciálně může ztratit dotace z Evropské unie. To je na hranici vlastizrady, to by se nemohlo stát v žádném jiném státě, kdy politici bojují za vrácení dotací,“ uvedl Čunek pro ParlamentníListy.cz.

luder ( 20. prosince 2018 00:36 )

A je to venku! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2627583323925733&set=a.223257161025040&ty pe=3&eid=ARBY2DLxLwvY6VQIS2mw54JIZcCr0v9wLxgHd59nkjBhxuZ6Vmfj_tD17ChsbRYFLOw1h1BEc7Kbzaf5

marmat ( 18. prosince 2018 22:40 )

Agrofert si hodně "laiků" představuje jako jednu administrativní budovu trčící vedle Čapího hnízda a v ní AB s rodinou "určuje rozvoj a dotace řepky"

marmat ( 18. prosince 2018 22:38 )

cezar8: přesně zformulováno Pospíšil je jako když se oddává Pirátským happeningům s jointy...NIKDO by nevěřil, že byl Ministrem spravedlnosti. Jdou ke dnu , ale zcela hystericky.

marmat ( 18. prosince 2018 22:27 )

osinek/osina/zdenekk: Za kolik takhle příšerně lžete a KDO Vás za t o h l e platí??? Píšete zde myslícím diskutérům nemožné blafy.

osinek ( 18. prosince 2018 22:02 )

Co to blábolíš Marmate? Evropský úřad pro boj s finančními podvody (OLAF) odhalil , že Babiš, jeho manželka Monika a děti podvodně získali dotaci EU ve výši cca 50 milionů korun na projekt Čapí Hnízdo!!!!! A se skřípáním zubů musel Babiš (jeho firma Agrofert) letos ty podvodně získané peníze Evropské unii vrátit A před několika dny drtivá většina poslanců Evropského parlamentu přijala rozhodnutí, aby Evropská unie okamžitě zastavila vyplacení evropských dotací Agrofertu .... Babišův Agrofert totiž nesplňuje podmínky pro získání dotací evropské unie. Proč Čunek vymývá lidem tété země mozky, když vykresluje trestně stíhaného úremiéra Andyho čerpače jako bojovníka proti podvodům

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa