Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman „pálí“ na Jurečku kvůli zemřelému lékaři: „Nejhloupější ministr Sobotkovy vlády“

Autor: pk - 
23. listopadu 2018
09:38

Za „nejhloupějšího ministra Sobotkovy vlády“ označil prezident Miloš Zeman Mariana Jurečku (KDU-ČSL). Hlava státu se na někdejšího ministra zemědělství rozohnila v dnešním rozhovoru pro Mladou frontu Dnes (MfD). Jurečka ostře kritizoval protokol kanceláře prezidenta za návrat z návštěvy Číny, kde zemřel Zemanův lékař Petr Halata.

Miloš Zeman se ze třídenní cesty do Číny vracel 6. listopadu po poledni tamního času. Na palubě vládního speciálu se před odletem při přepočítávání cestujících zjistilo, že Halata sice ráno odevzdal pas, ale už nedorazil na odjezd kolony vozidel, která vezla hlavu státu a další členy delegace z hotelu na letiště. 

Zeman: Hyenismus, který rozpoutal Jurečka

Zeman odmítl, že by prezidentský speciál odletěl z Číny, aniž by se o lékaře zajímal. „Zaprvé chci říct, že do pokoje se šlo a letadlo stálo na ploše dvacet minut, než jsme se dozvěděli, co s lékařem je. Když se ukázalo, že je v pokoji bez známek života, nemohli jsme už nic dělat. Neodletěli jsme, dokud jsme neměli všechny informace. Následoval hyenismus, který rozpoutal Marian Jurečka, buď z hlouposti, nebo ze zášti. Ale nepřekvapuje mě to, protože podle mého názoru to byl nejhloupější ministr Sobotky vlády,“ řekl Zeman.

Zeman tak reagoval na vyjádření exministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). „Čtyři roky jsem jezdil jako ministr a hlava delegace a neumím si představit takto odletět a nikoho neposlat na pokoj s hotelovým personálem zjistit, zda dotyčný není tam. Navíc posunout odlet vládního speciálu není takový problém,“ uvedl.

„Toto považuji za selhání protokolu kanceláře prezidenta a hlava delegace měla rozhodnout o odložení letu a měli jít s hotelovým personálem na pokoj zjistit, co se děje!“ bouřil také na sociální síti.

Ovčáček: Útoky na pana prezidenta

Ovčáček má jasno v tom, že smrt lékaře se někteří snaží zneužít k poškození samotného Miloše Zemana, který je v Číně častým hostem a znovu se tam chystá v dubnu 2019. „Prolhaný dobytku,“ reagoval na Twitteru Ovčáček na jednoho z diskutujících, který se zostra navezl do prezidenta Zemana za to, že dle něj „uletěl“ ze Šanghaje. Mluvčí k tomu dodal: „Fakta: Po přepočítání cestujících v letadle jsme začali pátrat, kde lékař je. Na naši žádost bylo zahájeno hledání v hotelu. Bohužel lékař byl nalezen mrtev. O součinnost jsme ihned požádali diplomaty ČR v Šanghaji.“

Prezident Miloš Zeman hraje v Číně na klavír:

Video  Prezident Miloš Zeman hraje v Číně na klavír.  - Facebook.com/jiri.ovcacek1979
Video se připravuje ...

PPP150W ( 24. listopadu 2018 00:22 )

Obávám se, že znalosti pana prezidenta má dnes školák vycházející ze základní školy. Tedy ten, co ji dokončí v devítce. Nerad bych prezidentův intelekt přirovnával k jedné národnostní menšině.

Actimel ( 23. listopadu 2018 14:17 )

To sedí od zdejšího trubce obecného...až budeš mít tolik znalostí co Zeman, pak se přihlas!!!

Actimel ( 23. listopadu 2018 14:15 )

Buď tam už dávno byli hezky v tichosti a nebo je nikdo nepostrádá a nepozval!!! A pak jen tiše závidí a pindají ty nesmysly kolem a kolem o nevhodnosti obchodovat s Čínou!

prasatkopepicek ( 23. listopadu 2018 13:38 )

takze kdyz to tak beres, tak 2.sv valka mohla byt klidne i dost pohoda, no ne? koncentraky rekreace, gestapo jen parta bodrych strycu a vse co se o tom pise je lez. protoze kdo ji nepamatuje klidne si to muze myslet? jsi jen zemanoidni vymastenec, tot vse

klara23_ ( 23. listopadu 2018 13:15 )

řekl nejhloupější a morálně i lidsky nejubožejší prezident v porevoluční historii, a dost možná celé historie čes.státu. Lidi (a je vas nadpoloviční většina), kdy už prokouknete, ze Zeman je (a od dětství byl) zakomplexovaný asociál, který si komplexy léčil a léčí předváděním znalostí, bonmotů a taktiky, ale pri bližším zkoumání jde jen o slupku - má velmi prosté a povrchní znalosti v čemkoli k cemu se vyjadruje. Umí dobře jen nenávidět, urážet, útočit a mstít se. A tento cíl staví nad vše i pravdu, fakta, lidskou důstojnost.Hluboký komplex neuznání lidmi a elitami zvlášt přetavil do této činnosti, kterou ventiluje díky moci, kterou mu daly masy frustrovaných hlupáků, aby si vynulili respekt a ukázali moc. Je to takový rozkřesávač a akcelerátor zla, i toho potenciálního které dříme v každém z nás. Uctu a respekt ale nelze vynutit nenávistí a mstou (u Zemana ani jeho voličů) , zlo vás seřere zaživa

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa