Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Král parketu Kubera (71). Kandidát na šéfa Senátu to po zlaté svatbě roztočil s cizí ženou

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich, zst - 
11. listopadu 2018
05:49

Stále ještě místopředseda Senátu a donedávna mnohaletý primátor Jaroslav Kubera (71, ODS) ukázal, že ještě rozhodně nepatří do starého železa. Na nedávném koncertu v pražském Paláci Akropolis se pořádně odvázal a doslova ovládl taneční parket. I když nedávno oslavil se svou manželkou zlatou svatbu, na parketu válel s cizí ženou.

Boj o křeslo šéfa Senátu jde do finále a vypadá to, jako by kandidát ODS Jaroslav Kubera vytáhl svou zbraň a kritikům, kteří o něm tvrdí, že není příliš reprezentativní, se dost možná pokoušel dokázat, že si i s tancem dokáže poradit.

Králem parketu se stal 6. listopadu v pražském Paláci Akropolis při představení dokumentu o koncertech britské rockové skupiny Rolling Stones v ČR – nazvaný Hearts of Prague. Večírek ovšem nekončil promítnutím dokumentu – ale koncertem brněnského revivalu „Stounů“.

Taneční kreace bez manželky

Tanečnicí mu ovšem nebyla jeho manželka, se kterou v září oslavil 50. výročí svatby, ale docela neznámá tanečnice. Vášnivý kuřák Kubera vytvořil takové taneční figury, že ostatní nestačili zírat. Z politiků se na akci objevila také například Kuberova kolegyně ze Senátu Zdeňka Hamousová (za ANO) s manželem.

 

O tom, jestli Kuberův tanec zabere i na ostatní senátory a senátorky, aby ho podpořili při volbě předsedy Senátu, se ukáže na ustavující schůzi horní komory Parlamentu ve středu 14. listopadu.

Kubera, který je senátorem 18 let a minulý týden skončil po 24 letech jako primátor Teplic, je podle jeho kritiků příliš nakloněn prezidentu Miloši Zemanovi, pro své vtipy by prý nedokázal důstojně nést funkci šéfa horní komory a tedy druhého nejvýše postaveného ústavního činitele v zemi. V minulém volebním období byl Kubera místopředsedou Senátu.

Hledá se šéf

Zatím to vypadá, že je před středeční volbou šéfa horní komory mezi Senátory patová situace. Až dosud platilo, že předsedu navrhuje nejsilnější senátní klub. Ty jsou ale po nedávných říjnových volbách v tuto chvíli dva. Shodně po 18 členech mají ODS, která navrhuje právě Kuberu, a také klub STAN, který do druhé nejvyšší ústavní funkce v zemi navrhuje Starostu Božího daru Jan Horníka.

Početné zastoupení 15 senátorů mají také Lidovci. I když nejsou nejsilnějším klubem, navrhují na post šéfa Senátu bývalého rektora Karlovy univerzity a také dosavadního šéfa senátního evropského výboru Václav Hampla. Podporu mu přislíbila také většina Klubu pro liberální demokracii - Senátor 21.

Protože se ale nejsilnější kluby nedokázaly na kandidátovi na předsedu shodnout, je možné, že se bude ve středu na ustavující schůzi hlasovat tajně a poprvé v historii se tak do volby přihlásí možná víc než dva kandidáti.

return ( 11. listopadu 2018 14:02 )

UVIDÍME KDO BUDE TAJNÝM ČTVRTÝM KANDIDÁTEM.

prasatkopepicek ( 11. listopadu 2018 13:06 )

Nemocny zavislak Kubera co prerusuje jednani zastupitelstva protoze si musi odskocit na cigaro be se mel jit lecit a ne se sr@t do nejakych funkci. Za jeho vedeni se v Teplicich nic noveho nepostavilo, nic se nezlepsilo. Mesto je porad stejne hnusne jako byvalo.

dragomira ( 11. listopadu 2018 12:06 )

Reklama na tuberu a rakovinu plic..

arne100 ( 11. listopadu 2018 12:05 )

Kuberovi bych to přál.Na rozdíl od ostatních poskoků Kalouska a Fiali.

oldedek ( 11. listopadu 2018 11:21 )

Afektovanej Zemanův šašek a otvorlezec ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa