Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman si pohoršil, věří mu nejmíň lidí od loňského května. Vláda ho dotahuje

Autor: ČTK, Mii - 
6. listopadu 2018
15:00

Důvěra v prezidenta v říjnu klesla o čtyři procentní body. Aktuálně mu věří 47 procent lidí, což je nejméně od loňského května, kdy mu věřilo 41 procent lidí. Pohoršili si i starostové a obecní zastupitelstva, nicméně zůstávají pro občany nejdůvěryhodnější. Důvěra v ostatní ústavní instituce včetně vlády se od září zvýšila, u Senátu se nezměnila. Vyplynulo to z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Z ústavních institucí nejhorší výsledek i přes mírný nárůst důvěry opět zaznamenala Sněmovna, které v říjnu věřilo 31 procent lidí, o měsíc dříve jich bylo 29 procent. Důvěra v Senát zůstala na zářijových 32 procentech.

Koaliční vládě ANO a ČSSD premiéra Andreje Babiše (ANO) věřilo v říjnu 41 procent lidí, tedy o dva body více než v září. O dva body na 42 procent si polepšili také hejtmani a o čtyři body pak krajská zastupitelstva, kterým vyjádřilo důvěru 46 procent dotázaných.

Nejvyšší osmapadesátiprocentní důvěru získala končící obecní zastupitelstva, i když proti předchozímu měsíci byla o tři body nižší. Na druhém místě, i přes šestibodový pokles důvěry, skončili starostové, jimž důvěřuje 57 procent lidí.

Spokojenost se současnou politickou situací vyjádřilo stejně jako v září 21 procent lidí, naopak dvě pětiny lidí jsou s ní nespokojeny. Pětatřicet procent lidí uvedlo, že není ani spokojeno, ani nespokojeno.

Kritika často míří na prezidenta Miloše Zemana například kvůli jeho mluvě:

zdenkkuv_kurator ( 6. listopadu 2018 17:57 )

Jsem moc rád zdendo, že jsi se přihlásil. Měl bys už sypat zpátky do ústavu, už je tma.

fido2 ( 6. listopadu 2018 17:56 )

Buď jsi úchyl nebo kriminalka....

gabreta ( 6. listopadu 2018 17:53 )

A že s tím už policajti po roce vylezli co??

jentakjenkobliha ( 6. listopadu 2018 17:52 )

Hele kum,dátore, běž dělat něco užitečného, třeba šmirglovat koleje, nebo kalit vodu , zvládneš to ?

zada ( 6. listopadu 2018 17:52 )

Tenhle "aktuální průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění" (CVVM)- to je jako "centrální mozek lidstva" . To si kdejaký hejhula objedná výsledek a je mu splněno . Zrovna téhle "organizaci" nevěřím už dávno. Ale asi si tam hodně vydělají,nemakačenka....., pak jsou výsledky podle přání zákazníka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa