Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Slovenský premiér skončil v nemocnici. Do auta mu během jízdy narazil jelen

Autor: Jakub Veinlich - 
23. října 2018
17:40

Ani premiérům se dopravní nehody nevyhýbají. Své o tom ví slovenský předseda vlády Peter Pellegrini, do jehož limuzíny v úterý vběhl jelen. Premiérovi vyletěly airbagy a odpoledne skončil v nemocnici, kde „vyfasoval" preventivně límec na krk. Na výjezdní zasedání do Kežmarku ale dorazil včas a pokračoval i v dalším programu. V sobotu by měl Pellegrini přijet do České republiky a oslavit tu 100. výročí založení československého státu. 

„Na dnešní výjezd vlády do Kežmarku asi nezapomenu,“ předešel v úterý slovenský premiér po výjezdním zasedání vlády dotazy novinářů a rovnou potvrdil, že boural. „Mohu potvrdit, že cestou do Kežmarku jsem měl dopravní nehodu – když nám přímo do vozidla, ve kterém jsem seděl, skočil jelen,“ prozradil na tiskové konferenci Peter Pellegrini (Smer–SD).

Velká rána

Vše se seběhlo velmi rychle a premiér prý ze zadního sedadla nestihl pomalu zpozorovat, co se děje. „Jen jsem zaregistroval k mému překvapení opravdu velkou ránu,“ popisoval premiér nehodu, při které jelen narazil do předního skla. „Byla tak silná, že vystřelily airbagy, na levé straně,“ dodal.

Řidič ale podle premiéra zareagoval velmi rychle, a tak se nikomu nic zásadního nestalo. Pellegrini tak mohl pokračovat dál v cestě v náhradním autě.

„Následně na to jsem přestoupil do druhého doprovodného vozidla a ochránce spolu s řidičem zůstali na místě nehody až do příjezdu policie a rychlé záchranné služby, protože bylo potřeba se podívat minimálně na zdravotní stav řidiče,“ pokračoval v popisu nehody premiér Slovenska.

Problémy s páteří

Sám se podle svých slov během dne necítil moc dobře. „Přiznám se, že s vysokou pravděpodobností po skončení této tiskové konference přeci jen navštívím zdravotnické zařízení, protože mám pocit, jestli jsem si nemohl ublížit v oblasti krční páteře,“ posteskl si Pellegrini, kterému lékař preventivně změřil tep a tlak.  

Odpoledne politik skutečně skončil v péči lékaře. Ten ho vybavil podle informací Blesk Zpráv krčním límcem, kterým by měl premiér preventivně nosit v příštích dnech.

Video  Kiska, Babiš a Pellegrini otevřeli výstavu o Československu  - tv Joj
Video se připravuje ...

Hned po ošetření Pellegrini pokračoval dál ve svém programu. „Vždy je lepší se srazit s jelenem, než koněm,“ snažil se zlehčit nehodu a děkoval bohu, že se nic vážného nikomu, kromě jelena, nestalo. „Je mi líto toho zvířete, ale takový osud si vybralo,“ uzavřel.

V sobotu by měl být slovenský premiér v České republice. Zúčastní se oslav 100. výročí vzniku československého státu. Ve 13 hodin dorazí spolu s dalšími premiéry okolních států na slavnostní oběd, který v Kramářově vile pořádá český premiér Andrej Babiš (ANO).

Nehoda exministra Zaorálka

Loni v září měl dopravní nehodu také tehdejší český ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Tou dobou vrcholila předvolební kampaň a Zaorálek byl celorepublikovou tváří potápějící se sociální demokracie. Při nehodě, během které krvácel podle svých slov do hlavy, nechtěně prozradil také vztah s bývalou moderátorkou České televize Evou Bednářovou.

slovan1954 ( 23. října 2018 18:50 )

pekaaaros ( 23. října 2018 18:46 )

Potká jelen ježka a povídá: "Ježku chceš říct básničku?" Ježek souhlasí. "Ježku, ježku, ježku, máš na zadku plešku!" Ježek se zamračí a povídá. "Chceš říct taky jednu básničku?" "No proč ne?" Odpoví jelen. "Jelene, jelene, jelene, ty seš ale de.bil"

slovan1954 ( 23. října 2018 17:53 )

Cigáň vychádza z lesa pri Kežmarku,na pleci má zastreleného jeleňa,keď zrazu sa pred ním zjaví horár,mieri na neho zbraňou a vážne sa ho pýta: Cigáň!!! Čo to máš na rameni??? Cigáň sa pozrie doprava a povie: Jééééj jeleň!! A aký prítulný!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa