Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stropnický to v Česku balí. Ministr prý zamíří na ambasádu v Izraeli

Autor: ČTK, kal - 
4. května 2018
17:05

Ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO) končí v tuzemské vysoké politice a bude velvyslancem v Izraeli. Uvádí to web Aktuálně.cz a odkazuje se na zdroje z vlády i hnutí ANO. Spekulovalo se i o možnosti, že by Stropnický mohl být českým velvyslancem při NATO v Bruselu. O tom, že stávající šéf diplomacie nebude v úřadu pokračovat, informoval už dříve prezident Miloš Zeman. Prezident chce také českou ambasádu v Izraeli přesunout z Tel Avivu do Jeruzaléma.

„Ano, bude velvyslancem v Izraeli. Stropnický se rozhodl sám, bylo to jeho rozhodnutí, že už nechce být ministr,“ řekl pro Aktuálně.cz jeden z členů vlády v demisi. Jeho nové působiště schválila vláda na svém nedávném zasedání.

„Až skončí jako ministr, což oznámí brzy, stane se velvyslancem,“ uvedl web s odkazem na vládní zdroj, sám Stropnický informaci nepopřel: „Jestli někam pojedu, nebo dokonce kam - v tom se musíte spokojit se svými zdroji. Nebudu to komentovat.“

V příští vládě má diplomacii řídit znovu ČSSD

Českým velvyslancem v Izraeli je od roku 2014 Ivo Schwarz. Standardní doba pro výkon funkce jsou čtyři roky. Stropnický v diplomacii působil v devadesátých letech. Byl velvyslancem v Portugalsku, Itálii a ve Vatikánu. V minulé koaliční vládě ČSSD, ANO a KDU-ČSL vedl resort obrany.

Podle rýsující se dohody o vytvoření koaliční menšinové vlády ANO a ČSSD by mělo křeslo ministra zahraničí připadnout sociální demokracii. Stropnický je kromě funkce ministra a místopředsedy vlády v demisi také místopředsedou hnutí ANO. O jeho nástupci v Černínském paláci není jasno, spekuluje se o europoslanci ČSSD Miroslavu Pochem.

Video  Zoufalá Žilková: Musí se rozhodnout mezi manželem a rodinou!  - Petr Macek, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...


gladio ( 4. května 2018 21:08 )

havloidní netáhlo loutka usa a eu fašismu vrahů milionů lidí když vrah zabije člověka je odsouzen,když fašistické diktatury USA a NATO povraždí miliony lidí při okupacích bez mandátu OSN v iráku, libyi, sýrii, srbsku...,říkají tomu demokracie, svoboda a ještě existují vrahounské bestie které to podporují jak nás obelhávají demohavlofašisti jak drze lže ministerstvo obrany a popírají sami sebe přímo v článku , čr měla novičok, británie lhala světu opět , tečka Látky typu novičok se v ČR běžně testovaly, o výrobě nemůže být řeč, uvedlo ministerstvo obrany https://www.novinky.cz/domaci/471166-latky-typu-novicok-se-v-cr-bezne-testovaly-o-vyrobe-nem uze-byt-rec-uvedlo-ministerstvo-obrany.html Testovaná látka vzniká v pracovní nádobce čistě pro účely měření spektrálních dat a její obsah je po testování ve shodě s předpisy a závazky ČR takže novičok si vyrobili a testovali, západ obelhal svět prolhaná špína Drábová topstan Drábová: Naše inspekce ve vojenském ústavu novičok neobjevila https://www.novinky.cz/domaci/471185-drabova-nase-inspekce-ve-vojenskem-ustavu-novicok-n eobjevila.html Podle ředitele Vojenského výzkumného ústavu v Brně Bohuslava Šafáře se tyto látky u nás dosud vyrábějí - ovšem "výhradně pro laboratorní účely". Podle zprávy, kterou přinesla ČTK a kterou zapracoval do svého zpravodajství již 19. března deník Právo, Šafář tuto informaci potvrdil. „Malé množství jich vyrábí i Vojenský výzkumný ústav v Brně“. Ústav k tomu má podle ředitele souhlas Organizace pro zákaz chemických zbraní. Řádově jde prý o gramy, takže vlastně nejde o výrobu. Spíše o laboratorní přípravu „malého množství“, kvůli testování jejich vlastností..gramy stačí k otrávení stovek skripalů

Antonin Blaha ( 4. května 2018 18:31 )

 Tam mu ta jarmulka sedne😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa