Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Babiš pogratuloval Filipovi k triumfu. „Vrazi, Putinovy děv*y,“ vypískali komunisty

Autor: Jaroslav Šimáček - 
21. dubna 2018
08:45

Komunisté v sobotu volili v Nymburku nové vedení a neobešlo se to bez protestů veřejnosti - demonstranti se vydali před Obecní dům, aby počastovali členy KSČM řadou nadávek včetně „rudé lůzy“ či „vrahů“. Přijel i prezident Zeman, který během svého projevu vyzval KSČM k „pokání“ a tomu, aby si analyzovala sama svou vlastní minulost. Zmínil justiční procesy i vraždy KSČ, zároveň však komunistům děkoval za podporu ve volbě hlavy státu.

• KSČM volila v sobotu své nové předsednictvo, šéf komunistů Vojtěch Filip svou pozici obhájil před vyzyvatelem Josefem Skálou. Šéf sněmovního mandátového a imunitního výboru Stanislav Grospič, poslanci Leo Luzar či Zdeněk Ondráček se kandidatury vzdali, 1. kolo volby byla konečnou pro europoslankyni Kateřinu Konečnou, která skončila třetí

Po sjezdech ČSSD, SPD či SPO se prezident Miloš Zeman rozhodl přijet i do Nymburka na sjezd komunistů. A přednesl zde projev, ve kterém vytkl komunistům vraždy a justiční procesy i období normalizace, kdy řada lidí nemohla volně pracovat a jejich děti studovat.

• Kvůli sjezdu komunistů i příjezdu Zemana proběhlo v Nymburku několik protestních akcí - za dohledu policie i antikonfliktního týmu.

• KSČM v současné době řeší možnou podporu pro vládu v čele s ANO. Přímo do vlády vstupovat kvůli rozličným preferencím v zahraniční politice vstupovat nechce. Na sjezdu to potvrdil Vojtěch Filip. Komunisté hrají důležitou roli při vládních jednáních, ačkoli získali v říjnu pouhých 7,76 % hlasů a počet křesel ve Sněmovně jim klesl z 33 na současných 15, což je stejně, jako má ČSSD.

Sjezd KSČM (21.4.2018)
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
22:40
22. 4. 2018

"Tak já jsem toho názoru, že jsme mohli ještě více omladit náš tým, ale prostě delegáti se rozhodli tímto způsobem a já jsem rád, jaký budu mít tým spolupracovníků a spolupracovnic,"

komentoval změny ve vedení KSČM staronový předseda Vojtěch Filip na závěrečné tiskovce, po níž se i s vámi loučíme a děkujeme za sledování dnešního online přenosu z Obecního domu v Nymburce a X. sjezdu KSČM.

Video  
Video se připravuje ...

salto ( 22. dubna 2018 08:24 )

Včera bylo krásně, tak se ti "demograticky" smýšlející alespoň krásně provětrali a užili si sluníčka

begina ( 22. dubna 2018 05:18 )

Tak se zblij jako ostatně každý den z chlastu a neotravuj slušné lidi, howado

fotrpjotr ( 22. dubna 2018 01:35 )

Když se ti to nelíbí,tak se dostěhuj,z letiště ožraly si můžeš vybrat kam chceš.

Deneček ( 22. dubna 2018 01:32 )

Nezneužije demoblok děcka do ulic.

anka ( 22. dubna 2018 00:14 )

souhlas....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa