Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Klaus ml. si utahuje z pravopisu Piráta Pikala. Při opravách si pohrál i s jeho jménem

Autor: Mii - 
12. dubna 2018
19:16

Václav Klaus ml. (ODS) svou učitelskou historii nezapře. Když vidí chybu, ozve se. Ozval se i ve čtvrtek, kdy se mu do rukou dostal dopis místopředsedy Sněmovny Vojtěcha Pikala (Piráti), který obsahoval pravopisné chyby. Text s červeně označenými hrubkami zveřejnil na svém facebookém profilu, kde zároveň zpochybnil Pikalovu kompetenci vykonávat politický úřad. Jméno místopředsedy Sněmovny ještě schválně zkomolil. Pikal se rozhodl kritiku přejít, podle něj je důležitější obsah zprávy, ne gramatika.

Text, o kterém Václav Klaus ml. mluví, se vztahuje k podvýboru pro heraldiku, kterého je Pikal členem. Zástupce Pirátů se jeho následujícího zasedání nemůže zúčastnit, a tak zaslal písemné vyjádření k problémům, které podvýbor aktuálně řeší.

Bývalého ředitele gymnázia PORG v něm zarazila absence některých čárek a záměna i/y. Všechny chyby červeně zvýraznil a Pikala za to zkritizoval. „Fakt stojí za zmínku kultura psaného projevu. České školství opravdu kolabuje a obávám se, že i parlamentní demokracie s takovýmito představiteli,“ píše o textu.

Zároveň se pozastavuje nad tím, že chyby napsal ústavní činitel „s platem hodně přes 100 tisíc“, který je učitelem matematiky. Místopředsedovi Sněmovny pak schválně napsal jméno špatně.

Podle Pikala není třeba rýpání ze strany Klause ml. řešit. „Psal jsem to pozdě v noci. Myslím, že je důležitější obsah sdělení, ne tohle,“ vysvětloval věc pro Blesk Zprávy.

jity ( 15. dubna 2018 12:48 )

Myslí s měkkým, proto mislím.

hejhej ( 15. dubna 2018 09:58 )

klotilda: Proboha!!!!! Jak mohl tento trouba vystudovat pedagogiku???? Asi ho nechali projít pro nedostek učitelů ,tlačenka nebo stejná fakulta jako jsou práva v Plzni.

zbynek_konvicka_05 ( 13. dubna 2018 11:16 )

tak jsme vám to také opravili pane Václave Klausi ml .;)... když máte potřebu mentorovat kolegu Piráta (s velkým P, pane Klausi) Vojtěcha Pikala (s měkkým "i"), který je navíc dysgrafik ...;) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212093951644242&set=a.1105848766610.2016496.1 238497789&type=3&theater

hejhej ( 13. dubna 2018 10:37 )

Oni ti piráti jsou vesměs " chytří". Pikala hrubky, Michálek neví, kdy žil T.G.Masaryk a takoví trotli chtějí kecat do politiky. Nejprve si dokončete základní vzdělání, které vám evidentmě chybí.

joudajoudovy ( 13. dubna 2018 08:48 )

piratku pikale.... ulevy pro dyslektiky se zohlednuji na 1.stupni ZS. a navic jako IT odbornik (pry??) neumis pouzivat ani gramatickou opravu. mozna ti soros na jabcak zapomnel nainstalovat cestinu. ale cemu se divit, v usarne univerzitu vystuduji s IQ 80, a proto tam maji sameho bakalare. aby mistopredseda PS napsal dopis s hrubkami, tak to je, fakt!, velky ulet. alespon je videt, jaka dementni svolost se dere k moci a omladine vymyva mozky. pirati, to je vubec prehlidka inteligence!!! jeden je mega narcis, druhy kokta, treti nezna gramatiku, dalsi je stalinisticky prokurator urvalek a vsichni predcitaji napsany text, neb nejsou schopni neco vyplodit z vlastni hlavy. antifa, Deim25 a soros musi byt nadseni, jake karieristicke nuly ulovili ke svym zvracenym cilum. kdy na pokyn vasich chlebodarcu zacnete odebirat deti z rodin k prevychove, zenam montovat udy, muzum poprsi, do bytu obcanu stehovat slimaky i plavaky, a dle ultra levicaku zabirat majetky? pouze taci primitivove jsou schopni vykonavat zvracenosti.... co chtit od bezmozkovych prvoku, kteri pouze parazituji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa