Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zemanovo „komando“ je zpět z Číny. Našli ztraceného prezidentova poradce?

Autor: Jakub Kopřiva - 
17. března 2018
13:58

Jeli do Číny hledat ztraceného poradce, výsledek jejich pátrání je ale nejasný. Hradní kancléř Vratislav Mynář (50), jeden z vysokých činitelů čínské CEFC Jaroslav Tvrdík (49) a poradce Martin Nejedlý (51) včera přistáli na pražské Ruzyni.

Pátrací mise se vydala v úterý do Říše středu hledat poradce Hradu a šéfa CEFC Jie Ťien-minga (40). Ten byl údajně zadržen pro podezření z hospodářské kriminality. Letadlo společnosti Emirates i s prezidentovými muži dosedlo na pražské letiště kolem 12:45. To Blesku potvrdil i mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.


I když na fotografiích jsou vidět jen kancléř a Tvrdík, podle mluvčího se vrátil i Nejedlý. „Více informací bude během týdne,“ dodal. Blesk také oslovil Mynáře a Tvrdíka, jestli byla jejich mise v Číně úspěšná. Zatím neodpověděli. Je ale možné, že pokud se zadržení Ťien-minga potvrdí, přestane být Zemanovým poradcem.

Finanční problémy

Jedna z největších čínských společností CEFC se potýká s finančními problémy. Její evropská odnož je přitom investorem v Česku. Patří jí tu například fotbalový klub Slavie nebo pivovar Lobkowicz. Poloviční podíl chtěla mít i v bance J&T, ta ale z obchodu vycouvala, dokud firma dostatečně neobjasní, jak na tom finančně je. 

lunatic ( 17. března 2018 23:53 )

Zřejmě dotyčného nenašli ,jde přeci o komunistu ... a o nich je obecně známo,že si jako v podstatě jako jediní ,nemohou hrát na schovávanou,protože by je nikdo nehledal

tosto ( 17. března 2018 19:09 )

Nevím , to je pracovní náplň kancléře prezidenta honit a verbovat dodavatele po celém světě. ??? Jednoho hledá , druhému píše doporučující nepravdivý dopis.To bude asi v rámci bezpečnostní prověrky.

bezodkladne ( 17. března 2018 18:55 )

Já jen doufám,že je číňani pořádně ohollili👍👍👍

oldedek ( 17. března 2018 17:35 )

"Původ jedu, kterým byl otráven Skripal? Rusko ukázalo na Česko a..." Jen se lidi nebojte - Mýla se za tu ruskou dehonestaci, že Česko "tráví" lidi v Anglii URČITĚ obuje do Puťky, cose do něj vejde ... No to si Vladimir Vladimirovič za rámeček nedá, no ten bude teda koukat !!!!

bcase ( 17. března 2018 17:19 )

CO jsi jim za to slíbil? Že budeš moc hodný? Já jen, že tě odkurtovali z postele

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa