Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sobotka na inauguraci jako kůl v plotě. Seděl vzadu a nikdo se k němu nehlásil

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
9. března 2018
05:00

Bývalý premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) inauguraci prezidenta Miloše Zemana doslova přetrpěl. Na Pražském hradě se k němu neměli ani jeho straničtí kolegové. Když odcházel z Vladislavského sálu, stál ve frontě opuštěný a nikdo se s ním nebavil. Při inauguraci mu navíc hradní protokol jako bývalému premiérovi nezajistil zrovna lukrativní místo.

„Jako poslanec se této společné schůze obou komor parlamentu zúčastním,“ řekl tento týden Blesk Zprávám bývalý premiér a dlouholetý šéf ČSSD Bohuslav Sobotka. Slib splnil a skutečně dorazil. Pozdravil se s několika lidmi, ale víc se s ním příliš nikdo nebavil. Při slavnostní inauguraci navíc jako bývalý premiér seděl až v druhé polovině sálu, jako řadový poslanec. Všiml si toho i bývalý předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jiří Mihola.

Jak přišel, tak i odešel

Sobotka seděl sám, přišel bez doprovodu a sám také odešel. Byl to přitom právě Bohuslav Sobotka, který jako premiér České republiky vydržel celé čtyřleté funkční období. Před tím to zvládli jen Miloš Zeman a Václav Klaus.

I při odchodu z Vladislavského sálu to ale vypadalo, jako by se k Sobotkovi nechtěl nikdo hlásit, stejně jako on aktivně nikoho nevyhledával. Stál poslušně ve frontě těsně za zpěvákem Danielem Hůlkou. S nikým neprohodil ani slovo. Nedaleko za ním přitom ale stála například bývalá ministryně školství z ČSSD Kateřina Valachová.

Fotogalerie Inaugurace prezidenta Miloše Zemana 212 fotografií

„Já jsem se s Bohuslavem Sobotkou neviděl už několik měsíců. My jsme se názorově rozešli, což se může koneckonců i v sociální demokracii stát. Viním ho z katastrofálního volebního výsledku sociální demokracie, proto nemám teď důvod měnit ten svůj názor, já ho respektuji jako zvoleného poslance a budu s ním jednat jako s poslancem,“ řekl Blesk Zprávám 1. místopředseda ČSSD Jiří Zimola. Odpovídal přitom na dotaz, zda se stihl se Sobotkou během odpoledne na Hradě alespoň pozdravit. Bývalý šéf ČSSD se přitom před loňskými říjnovými volbami zasadil o to, že vedení strany odmítlo napsat Zimolu na jihočeskou kandidátku strany.

Bohuslav Sobotka se k inauguraci prezidenta i přes opětovné prosby Blesk Zpráv nevyjádřil.

Vše o inauguraci prezidenta Zemana čtěte zde >>>

Celý inaugurační projev Miloše Zemana najdete zde >>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 9. března 2018 20:04 )

To je mizérie k nečtení

marmat ( 9. března 2018 20:01 )

Postaral se sám o svůj osobní Titanik...vztek na Babiše byl bumerang, který udělal díru do lodi na které mohl exkluzivně doplout . demisí se odpálil.

marmat ( 9. března 2018 19:58 )

Pokud jste vtipálek z pořadu "Vtip za 100" tak OK...jinak MINELA

marmat ( 9. března 2018 19:54 )

Vědí /tuší vůbec ti hloupí honimíři, jak svým vztekem na AB už od voleb UNAVUJÍ LIDI a především své voliče ??? Jejich ztráta je přímo úměrná nafoukanosti OPOZICE vedené pouze vztekem a závistí za super vejplatu- odvedeno hnusné divadlo.....

marmat ( 9. března 2018 19:45 )

Nutno dodat, že LOUTKOVODIČ Kalousek má po Sobotkovi další Hurvínky na špagátech- Farský, Bartošek i Michálek nezapřou jeho rukopis...ale ani Bělobrádek si svou roličku evidentně pozměnil dnes i v PS 100% lhal, ŽE NIKDY na AB nepoužil osobní útok

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa