Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Otrávený“ ze Zemanova štábu o smrti svého bodyguarda: Dopadl jako Ransdorf

Autor: zst - 
10. února 2018
05:24

Novinář Milan Rokytka, který působil mimo jiné v Haló novinách, promluvil o smrti muže, který se snažil ochránit jeho soukromí ve volebním štábu Miloše Zemana. A to poté, co Rokytka po alkoholu zkolaboval. Sám přitom tvrdil, že se ho pokusil někdo otrávit. Karel Slezák, který vykazoval novináře z místnosti a minimálně jednoho napadl pěstmi, zemřel náhle ve středu. Podle Rokytky dopadl Slezák jako europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf.

„Karla Slezáka jsem si velice vážil pro jeho obrovský přehled,“ napsal Rokytka na svém webu Týdeník občanské právo. „Stál při mě i v kolapsu (lhostejno zda po požití privátních produktů s glutamanem sodným či něčeho ještě horšího než tento státem tolerovaný bílý jed) v TOP hotelu, kdy se na mém bezvědomí, chroptění a případném posledním výdechu chtěli popásat a popásali hyenističtí takékolegové a takékolegyně, kteří nejen neposkytli zákonnou povinnou pomoc, ale ještě v jejím poskytování záchranářům bránili,“ obvinil novináře poté, co se objevily informace o Slezákově smrti.

Naposledy mi volal z automobilu, když po vyloučení ze Syndikátu novinářů ČR jel na výslech na policii, uštvali ho podobně jako Mílu Ransdorfa, čest jeho památce,“ napsal také a přirovnal Slezákovu smrt k posledním dnům někdejšího europoslance, který musel vysvětlovat aféru ve švýcarské bance.

Ransdorf se snažil v Curychu vybrat údajně stovky milionů eur. Neseděly ale jeho doklady. Podle vyjádření slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka měly předložené dokumenty směřovat k převodu stovek milionů eur, kvůli rozdílnému datu narození vlastníka účtu a tomu, které v nich bylo uvedeno, však banka odmítla transakci provést. Následně se muži měli začít chovat agresivně a byla proto přivolána policie, která je zatkla. Ransdorf byl na několik hodin zadržen, policisté mu údajně odmítli podat insulin a další léky. O necelé dva měsíce později europoslanec zemřel na mozkovou příhodu.

Udušení igeliťákem

Rokytka na svém webu také nově obvinil příznivce Zemanova konkurenta Jiřího Drahoše z úkladného spiknutí, které ho mělo stát život. „Dle informací Karla Světničky mi hrozilo ze strany frustrovaných drahošovských pirátů po odvlečení mimo hotel akutní riziko udušení igelitovým sáčkem, na kterém se předem domlouvali, takže bez Karla Slezáka už bych tady asi nebyl,“ napsal Rokytka.

Člen KSČM Rokytka prokazatelně popíjel v Zemanově štábu pivo, poté v TOP hotelu zkolaboval a jeho bezvládné tělo další z hostů odtáhli na pódium a zavolali záchranku. V tu chvíli se snažil Karel Slezák vyhnat ostatní novináře ze salónku. Několik z nich napadl, jednomu dal dokonce pěstí. Kameraman poté podal trestní oznámení.

Video  Zemřel „boxer“ ze Zemanova štábu. Novináře Slezáka (†73) zradilo srdce?  - Televize Seznam
Video se připravuje ...

Druhý z mužů, kteří se „snažili zjednat pořádek“, Jan Šolta, kameramana následoval. Nechce však prozradit, na koho trestní oznámení podal. Dříve si stěžoval, že novináři neposkytli první pomoc opilému publicistovi.

kal.mal ( 10. února 2018 17:16 )

Ale tady (až na trapné výjimky) nikdo nenapadá toho zesnulého pána. Jde o to, že pan Rokytka je trapný, nesoudný a paranoidní nýmand a asi také kořala.

kal.mal ( 10. února 2018 16:53 )

urim ( 10. února 2018 16:46 )

carmin = komunistických slušňáků vůdce

urim ( 10. února 2018 16:44 )

Ve výsledku to máš jedno .

urim ( 10. února 2018 16:42 )

Souhlas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa