Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rvačku a „otravu“ v Zemanově štábu řeší policie. Muž, který napadl novináře, podal oznámení

Autor: zzu, vei - 
3. února 2018
09:54

Sobotní útok na novináře ve volebním štábu staronového prezidenta Miloše Zemana skočil trestním oznámením. Podal ho vysokoškolský pedagog a Zemanův fanoušek Jan Šolta, který na žurnalisty hrubě pokřikoval a jednomu i srazil kameru na zem. Důvod oznámení je nejasný, ale týká se prý více trestných činů, s informací přišel zpravodajský server irozhlas.cz.

Státní zastupitelství obdrželo oznámení ve středu a potvrdilo, že jej podal právě Šolta. „Nejdříve to musíme vyhodnotit, věc přidělíme, uděláme prvotní formality a pak se někam postoupí, nejspíše policii,“ popsala pro irozhlas.cz obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 Blanka Valsamisová.

Šolta se později pro server vyjádřil ve smyslu, že k situaci podá informace, až přijde správný čas.

Rokytka se „zlinkoval“?

Šolta, společně s Karlem Slezákem, napadli novináře, kteří se snažili zaznamenat situaci, při níž zkolaboval zřejmě silně opilý komunista a bývalý redaktor Haló novin Milan Rokytka.


Rokytka se dostal ve čtyřhvězdičkovém hotelu do takového stavu, že jeho bezvládné tělo odtáhli další účastníci oslav na pódium v sále a zavolali záchrannou službu. Poté, co zdravotníci dorazili, všimli si jich novináři a začali situaci v již nestřeženém a nechráněném prostoru dokumentovat. V tom jim ovšem chtěli zabránit údajně akreditovaný novinář Karel Slezák a podporovatel Miloše Zemana Jan Šolta. V době, kdy byla na místě záchranná služba, nevybíravým způsobem bránili novinářům v jejich práci.

Šolta s kolegou bránili novinářům v dokumentaci

Karel Slezák při té příležitosti udeřil třemi boxerskými údery jednoho z novinářů a ptal se ho, jestli „chce dostat přes držku“. Novinář ho vyzval, aby s ním šel na policii, Slezák byl ale dál vulgární. „Běž do pr*ele, ubožáku,“ odpověděl.

Jan Šolta se snažil zakrýt novinářům výhled posuvnými zástěnami a při té příležitosti jednomu z kameramanů shodil z ramene televizní kameru, redaktorce Seznam Zpráv hodil na zem telefon a stejně dopadl také redaktor Blesk Zpráv, který sledoval celý incident na místě.

Slezák tvrdil, že Rokytka může zemřít, pomoc ale nepřivolal. Jen jej odtáhnul na podium, kde novinář zůstal ležet. Nakonec jej odvezla záchranka. Rokytka později tvrdil, že byl otráven.


2alsata ( 5. února 2018 15:52 )

Nevšiml jsem si, že by novináři uváděli stranickou příslušnost svých kolegů, ať vyvedou cokoliv.

salto ( 5. února 2018 07:53 )

Jestli chce kdokoliv ulovit exkluzivní záběry zkolabovaného člověka (nezáleží na tom proč zkolabovat), tak se chová jako hyena a podle toho by s ním mělo být naloženo.

montevideo ( 4. února 2018 09:19 )

Plesk je nechutný bulvár, který skáče tak, jak pražská kavárna píská.

montevideo ( 4. února 2018 08:59 )

Ale ještě před tím byl zákládajícím členem ODS. Od nich přešel ke komunistům.

noacojezase ( 3. února 2018 22:49 )

Ty skončíš v pekle a čerti ti tam namelou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa