Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ODS má smůlu. Fiala šéfovat Sněmovně nebude. ANO trvá na Vondráčkovi

Autor: ČTK, vei - 
24. října 2017
21:53

Hnutí ANO nechce ODS přenechat post předsedy Sněmovny. Novinářům to řekli zástupci hnutí a občanských demokratů po úterním večerním jednání. O případné vládní spolupráci vůbec nejednali. Výkonná rada ODS krátce před schůzkou potvrdila, že občanští demokraté nebudou vyjednávat s ANO o koalici ani o podpoře menšinové vlády hnutí.

Představitelé ODS před jednáním s ANO uvedli, že budou usilovat o funkci předsedy Sněmovny pro šéfa občanských demokratů Petra Fialu. „Myslíme si, že za současné situace jako druhá nejsilnější strana bychom měli mít předsedu Poslanecké sněmovny. Považujeme to za rozumné,“ prohlásil Fiala. 

Video  Vítěz Babiš pro Blesk: Nejsem populista, kdyby nebylo EET, máme 40 %  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

ANO ale na tento post navrhuje dosavadního místopředsedu komory Radka Vondráčka. „Naše vítězství ve volbách je tak dominantní, že není důvod, aby náš kandidát pan Vondráček nebyl zvolen předsedou Poslanecké sněmovny,“ řekl po jednání s ODS předseda ANO Andrej Babiš.

Hájil to na příkladu ČSSD. „V tuto chvíli de facto sociální demokracie má předsedu Poslanecké sněmovny a Senátu i premiéra. Takže není nic zvláštního na tom, že máme takový požadavek,“ uvedl možná budoucí premiér Babiš.

Tématu případné vládní spolupráce se podle Babiše i Fialy zástupci ANO a ODS vůbec nedotkli. „My jsme o účasti ODS ve vládě nejednali,“ potvrdil Fiala.

Nezadat ( 1. února 2018 13:42 )

Byl jsem zapřisáhlý volič ODS a Dočkal jsem se jen rozkradeného státu.

kajineknahrad ( 27. října 2017 14:51 )

Od kdy je Kalousek členem ODS? Blbko

4552 ( 26. října 2017 10:00 )

Nejen já jsem již zhnusená tím co se tady děje.ODS již předvedla co umí,jak je možné že ty staré struktury si dál diktují,to samé ožrala Kalousek, proboha je možné se těch vší vůec zbavit?asi ne.Jedinou možnost vidím v tom,že pan Babiš , který je chytrý to ustojí a nějakým způsobem to svinstvo časem vymete.To víte že se jim odejít nechce h...no dělají, jen rozeštvávají dělají naschvály aby nic nefungovalo, vnášejí zmatek dokud to někdo povolí.Němcová,Kalousek,Fiala představitele zla.

dlabec ( 25. října 2017 13:22 )

Na co si Fiala hraje ty jsi katastrofa politiky vykopněte ho nebo příští volby nebude koho volit.Ty trotle my jsme ODS volili abyste pracovali něco dokázali a ne stále stejné kecy před vobami i po volbách hruza dejte do čela někoho kdo nemá na...o v hlavě a nedostáva orgazmus pri jmeně Babiš !!

moiaza ( 25. října 2017 09:15 )

Velice vhodným nástupcem Fialy by byl tupoun tatazdenek. Místopředsedy by mu mohla dělat jeho rodina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa