Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Telička končí spolupráci s Babišem. Rozešli se v názoru na euro, EU i zahraniční politiku

Autor: E15, ČTK - 
11. října 2017
14:50

Místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička ukončil spolupráci s hnutím ANO. V rozhovoru pro deník E15 to uvedl předseda strany Andrej Babiš, Telička informaci potvrdil. „Byla to jeho iniciativa. S panem Teličkou jsme se názorově nepotkali,“ uvedl Babiš. Favorit blížících se parlamentních voleb neuvedl, s kým bude v oblasti evropské politiky dále spolupracovat.

Teličku zveřejnění informace z Babišovy strany překvapilo. „Byli jsme domluveni, že ji zveřejníme až po volbách. Nechtěl jsem vstupovat do předvolební kampaně, která v tuto chvíli má dost nekulturní parametry,“ řekl serveru E15.cz Telička.

Podle původního plánu se na konkrétní podobě ukončení spolupráce s Babišem měl domluvit na osobní schůzce po volbách.

Video  S Babišem se rozcházíme v kauze jeho nahrávek, říká europoslanec Telička.  - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

„Po ní jsem připraven se vyjádřit podrobněji,“ uvedl bývalý eurokomisař. Ve zbytku volebního období chce naplňovat program hnutí ANO, se kterým v evropských volbách kandidoval.

Definitivní rozchod následuje po delším období neshod mezi oběma politiky. Telička se nezapojil do přípravy programu pro parlamentní volby, dostal se i do verbálních sporů s některými členy hnutí ANO.

PODROBNOSTI ČTĚTE NA E15

Nestraník Telička se už dříve letos vzdal pozice experta ANO pro zahraniční politiku. Kritizoval mimo jiné skutečnost, že nedostal žádnou zpětnou vazbu ke svým příspěvkům do zahraničněpolitického programu ANO, ani to, zda vůbec byly do programu hnutí začleněny. Letos v srpnu novinářům řekl, že nemá informace o směřování ANO v evropské politice.

Telička v minulosti řekl, že se jeho názory začaly s těmi Babišovými v některých oblastech rozcházet. Neshodují se například v otázce zavedení společné evropské měny v Česku. Zatímco Babiš ji odmítá a označuje euro za neúspěšný projekt, Telička je dlouhodobý stoupenec eura.

ante ( 13. října 2017 17:42 )

TEN SOUDRUCH Telička uškodil nejvíc naší čsr při vstupu do EU! nyní se odvděčuje hnutí ANO aby byl IN pro ty co jdou proti panu Bebišovi a panu prezidentovi. ten bejvalej vybranej KOMANč je prostě takovej ŠM.JD!!!

villon ( 12. října 2017 12:43 )

Kurvahošigutntag po slovensku! Kúpim si vás aj keď nechcete! Jak k bohatství přišel - viz Kostelecké uz. a další, na to jsou záznamy a filmy. Kleknou na ně NAŠI - to není Burešova STB z Blavy, ale Česká finanční správa, to jsou Burešovi NAŠI. A co je naše, ostatních občanů Česka? Jeho stbáctví je to nejmenší, co by na tom zloději z Čapáku vadilo.

zadnice ( 12. října 2017 11:47 )

Politický a ekonomický TŮRISTA. Kdo dá větší peníze a k tomu větší "výhody" k tomu půjde!!!

Milann ( 11. října 2017 19:17 )

Nyní už ANO Teli-čka nepotřebuje důchod má jako euro poslanec jistý.Kdo ví ke komu se zase nacpe.Je to hnusný prase.

cid2000 ( 11. října 2017 18:59 )

Telička je lidský zmetek a morální odpad!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa