Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Europoslanec za ANO by vydal Babiše policii. Telička: Zbavení imunity neznamená vinu

Autor: jer, ČTK - 
2. září 2017
15:10

Europoslanec za ANO Pavel Telička by vydal předsedu ANO Andreje Babiše a místopředsedu Jaroslava Faltýnka ke stíhání v kauze Čapí hnízdo, uvedly Novinky.cz. Poslanecká imunita se podle něj má využívat jen na projevy ve Sněmovně. Totéž uvádí morální kodex ANO. Sněmovna vydání projedná 6. září. Vedení ANO se ve čtvrtek usneslo, že nevidí důvod pro jejich vydání. Babiš považuje kauzu za účelovou.

„Pokud by se to týkalo mě, tak ano, zvedl bych ruku pro,“ řekl Telička pro Novinky a dodal: „Zbavení imunity přece neznamená, že ten výsledek je A nebo B. Není to vyšetřující akt, je to politický akt.“

Andrej Babiš se vydání brání, ještě v dubnu měl ale na vydávání poslanců trochu jiný názor. „Imunita poslanců je podle mě zcela zbytečná a přežitá. Kromě imunity vůči výrokům proneseným ve Sněmovně by se na nic jiného neměla vztahovat. Poslanci nejsou žádní nadlidi,“ napsal tehdy šéf ANO na svůj Facebook.

Pavel Telička se v rozhovoru také vyjádřil ke zveřejněným nahrávkám Andreje Babiše. „Pokud se prokáže autenticita nahrávky, je to závažný problém,“ řekl. Celá záležitost si podle něj žádá důkladné vyšetření.

„Policie fabuluje, kandidovat budu.“ Babiš odmítá obvinění.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš údajně cíleně a vědomě koordinoval své blízké v případu možného dotačního podvodu v rámci Čapího hnízda. Podle zjištění Práva to tvrdí policisté v pětistránkové žádosti o vydání poslanců Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Exministrovi financí v něm prý hrozí pět až deset let vězení.

Farma patřila do přelomu let 2007 a 2008 do Babišova Agrofertu. Poté změnila formu vlastnictví, a nebylo tak možné dohledat jejího majitele. Díky změně dosáhla na padesátimilionovou evropskou dotaci. Po několika letech, kdy dodržovala dotační podmínku, se vrátila mezi firmy Agrofertu. Babiš na mimořádné schůzi Sněmovny svolané z popudu opozice řekl, že v době získání dotace vlastnili farmu jeho dvě dospělé děti a bratr jeho partnerky.

sekebo ( 3. září 2017 08:42 )

Klasika - Zloděj křičí chyťte zloděje. Od společnosti NWR vyinkasovala BXL Consulting, v níž byl Telička významným společníkem 53 miliónů Kč.Jako člen představenstva NWR pobíral plat cca 2 milióny Kč. Za roky 2011 a 2012 inkasoval čtyři milióny Kč a za rok 2013 roční plat 1,9 miliónu korun. Telička, Bakala, Babiš + další miliardáři a politici počínaje Klausem a konče Sobotkou už měli být dávno v pruhovaném.

lesnismes ( 3. září 2017 02:33 )

Tenhle babisch ,je asi peknej ksindl zlodejskej , co??

al.bunda ( 2. září 2017 19:48 )

A Telátko bučí a bučí,cítí že bude odstaveno od mléčné žlázy

lojzo ( 2. září 2017 19:10 )

Euro HUJER TELIČKA by zaprodal i svoji rodinu,jestli nějakou má.Podívejme se na tohoto prostituta kolik politických koryt již prošel a s kým se spolčil!S nacisty,islamisty ale pro českou republiku a české občany NIC za ta léta neudělal.Je to loutka a *** prodejná která nestojí ani za kousek provazu!!!

kuromrd ( 2. září 2017 17:00 )

tento parazit by zvedl ruku hlavně pro přijímání co největšího počtu migroušů a pro tučnou výplatu z fondů ANO

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa