Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Politik ČSSD přirovnal migranty ke slimákům. Zaorálek: Škodí zemi, nemá tu místo

Autor: ČTK, ula - 
6. října 2017
21:45

Kdo degraduje lidi tím, že o nich mluví jako o slimácích, nemá v ČSSD místo, uvedl Zaorálek na Twitteru. Reagoval tím na slova brněnského politika ČSSD Hrdličky, který v pojednání pro radniční měsíčník městské části Bohunice přirovnal migrační vlnu k útoku slimáků.

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek se distancoval od vyjádření sociálnědemokratického místostarosty Brna-Bohunic Milana Hrdličky, který přirovnal migranty ke slimákům. 

„Kdokoliv se vyjadřuje hanlivě a nenávistně vůči určitému etniku či národnosti a degraduje lidi tím, že o nich mluví jako o slimácích, šíří tím nenávist v ČR, zvyšuje bezpečnostní riziko, a škodí tak naší zemi i jejím lidem. Takový člověk nemá místo v ČSSD,“ tvrdí ministr zahraničí a celostátní lídr nejsilnější vládní strany pro nadcházející sněmovní volby.

„Mám v sobě posedlost a chci to zkusit,“ říká Zaorálek o své roli lídra ČSSD. Podívejte se na rozhovor:


Hrdlička v říjnovém zpravodaji radnice Naše Bohunice napsal, že slimáci se nezastaví před ničím, a varoval před jejich invazí.

„Nenechme se ošálit vzdáleností, ze které přichází, ať je Španělsko, Itálie, či ostatní jižní státy. Pro slimáky je to v podstatě výzva, kterou mají v sobě zakódovanou a kterou musí splnit. Musí se přece dostat do té země zaslíbené, kde je dostatek potravy a kde se bude přiživovat na práci ostatních,“ uvedl mimo jiné místostarosta. Později v rozhovorech s novináři řekl, že není extremista či xenofob, jen chtěl článkem vyvolat veřejnou diskusi.

V řadách ČSSD se nedávno objevil podobný případ, když náměstek ministra průmyslu a obchodu a kandidát strany v Ústeckém kraji Karel Novotný na Facebooku přirovnal Romy k medúzám, protože jsou podle něj „otravný a k ničemu“. Ministr Jiří Havlíček (ČSSD) mu kvůli tomu udělil výtku a sebral mu čtvrtletní odměny.

Nezadat ( 14. října 2017 08:46 )

Bílá vrána mezi debilama a vrchní debil ho kritizuje.

mirkazam ( 14. října 2017 08:34 )

krakonos500...

Alex81 ( 8. října 2017 14:11 )

https://www.youtube.com/watch?v=7dGTgEPhec8

rudyptak48 ( 7. října 2017 11:36 )

Zaorálek je jako raněný býk v české politické aréně. Stačí mu ukázat červený hadr a nabere na rohy kohokoliv. Co má tenhle politik ve své hlavě? Je to ještě lidský mozek? A tenhle hejkal nám dělá ministra zahraničí.

akko ( 7. října 2017 06:50 )

V CSSD nema misto zadny rozumny Politik...Politik,ktery nahlas rekne neco,co si mysli vetsina lidi v CR,je spravny pilitik...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa