Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiše a Faltýnka může policie začít stíhat za Čapí hnízdo. Už na to má „papír“

Autor: pet, ČTK - 
13. září 2017
15:10

Policie ve středu obdržela sněmovní usnesení o vydání předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka. ČTK to bez bližších podrobností řekla mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Policie nyní může dělat další kroky k zahájení trestního stíhání obou poslanců, ke kterému dala Sněmovna souhlas před týdnem. Poslanců se podle policie týká kauza kolem dotací získaných na výstavbu farmy Čapí hnízdo.

Policie chce oba politiky ANO obvinit jako někdejší představitele skupiny Agrofert v souvislosti s padesátimilionovou dotací na stavbu farmy Čapí hnízdo. Babiše chce stíhat pro podezření z dotačního podvodu a pro poškození finančních zájmů Evropské unie. Faltýnek je podezřelý z dotačního podvodu. Oba poslanci tvrdí, že žádný trestný čin nespáchali. Hodlají se bránit všemi právními prostředky.

Babiš s Faltýnkem stejně jako další zástupci ANO označují případ za politickou kauzu a za pokus o ovlivnění voleb za pomoci policejních orgánů. Zástupci ostatních stran s tím při středeční zhruba sedmihodinové debatě nesouhlasili. Případ podle nich musí být vyšetřen standardně.

moiaza ( 13. září 2017 17:21 )

Jen jsem zvědavý, kdy policie začnou stíhat gaunery Kalouska a Klause. Kalousek má krev na svých rukou a hlavně "své" padáky. Klaus rozprodával celou republiku zahraničním zlodějům a ještě mu za to tleskali. Kdy ti přijdou na řadu? V každém demokratické státě by byli pověšeni.

aksam ( 13. září 2017 17:19 )

Smutno je mi z lidí, kteři tyto hajzly, zloděje a hnusáky obhajují. Jen si je zvolte, uvidíte. Nechápu... A nepište o Kalouskovi, Sobotkovi, těm taky nefandim.

agfor ( 13. září 2017 15:54 )

Demokracie nebo totalita, pořád je to stejné. Za totáče musela Veřejná bezpečnost žádat o povolení ke stíhání komouše, který kradl a dneska se musí dožadovat povolení ke stíhání bývalého komouše, který kradl. Rudý dobytek stále Čechám vládne, protože jsme je v roce 1989 nesměli rozvěšet na kandelábry.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa