Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Komárek nechce otce v Levných knihách, daruje ho ANO. Klausovi výprodej nevadí

Autor: Jakub Veinlich, vr - 
22. června 2017
10:35

Martin Komárek – bývalý politický komentátor a teď poslanec, má pro hnutí ANO neobvyklý dar. V obchodech totiž zbylo dost knih rozhovoru s jeho otcem – bývalým prognostikem a čestným předsedou ČSSD Valtrem Komárkem. A tak než aby skončily ve výprodeji, třeba vedle projevů Václava Klause, věnuje je Komárek hnutí Andreje Babiše. 

Martinu Komárkovi je zřejmě opravdu líto, že se jeho kniha Poslední slovo Valtra Komárka – tedy nedokončený rozhovor s jeho otcem, nedoprodala do posledního kousku. Rozhodl se proto, že knihy sám od vydavatelství koupí a naloží s nimi po svém.

„Je to specifický dar. Já daruji hnutí ANO plus minus tři tisíce výtisků,“ řekl Komárek Blesk.cz s tím, že ho čeká schůzka s manažerem pražské buňky hnutí ANO.

Komárkův otec Valtr byl prognostikem, výrazným politikem v roce 1989, a také čestným předsedou ČSSD. V prezidentské kampani podporoval Miloše Zemana. A právě současný prezident knihu Komárkovi v září 2013 pokřtil. Zbylé výtisky prý koupil Komárek výrazně pod cenou. „S vydavatelem jsme se dohodli, že ty výtisky rozhodně nebudeme dávat do Levných knih, protože bychom to chápali trochu jako ponižující, a našli jsme tuto formu,“ řekl Blesk.cz Komárek.

Ve výprodeji ale skončily například knihy exprezidenta Václava Klause. Jeho sborníky projevů přitom mapovaly jeho roky strávené na Pražském hradě. „Mě to neurazilo. Těch knih se něco prodalo, možná víc než u některých renomovaných autorů,“ řekl v nedávném rozhovoru ve Studiu Blesk Václav Klaus.

Zároveň také bývalý prezident přiznal, že ani on by si podobný druh literatury asi nekoupil. „Já se přiznávám, že sborník projevů někoho já bych si asi taky nekoupil. Já bych z tohohle nedělal žádnou… to je pro jistý typ čtenáře, to je pro jistý typ archiváře, to je pro někoho, kdo chce mít to seřazené, vidět ten celek, a tak dále,“ dodal bývalý prezident.

O svých výtiscích ve výprodeji mluvil Václav Klaus ve Studiu Blesk.

Video  Studio Blesk – Václav Klaus o prodeji jeho knihy  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Politici spisovateli

Tak jako vždy před volbami se i letos politici předhánějí ve vydání knih. Své dílo Na život pokřtil ve středu šéf KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek a ve čtvrtek pak představí svou prvotinu Andrej Babiš. A další knihy se jistě v průběhu předvolební kampaně ještě objeví.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa