Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zeman navrhl koalici dvě řešení krize, Babiš podle Sněmovny lhal a davy bouřily

Autor: bru, val, vei, simao, kal, ČTK - 
10. května 2017
22:30

Odchod vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) i premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) z vlády nebo předčasné volby. Takové jsou zřejmě scénáře, které na liberecké schůzce navrhl prezident Miloš Zeman koaličním lídrům - kromě Babiše i Milanu Chovancovi (ČSSD) a Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL). Sněmovna se po více než osmihodinovém jednání usnesla, že šéf ANO veřejně lhal a zneužíval svá média ke kompromitaci politických soupeřů. A v Česku proti Babišovi se Zemanem demonstrovaly desítky tisíc lidí.

Podívejte se na sestřih z demonstrace proti Hradu a Babišovi z Václavského náměstí:

Video  Sestřih z demonstrace: Zaplněný Václavák proti Hradu a Babišovi  - Petr Soukup, David Vaníček
Video se připravuje ...

Vládní krize 2017 (10. května)
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
22:30
10. 5. 2017

Děkujeme všem za pozornost našeho online zpravodajství z vládní krize. Perná středa nabídla ranní koaliční radu, dopolední jednání vlády, Sněmovna začala po obědě a protáhla se až do večera. A večer byl zároveň ve znamení protestů proti Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi a schůzky koaličních lídrů u prezidenta. Tečku za problémy koalice ale ještě udělat nemůžeme, proto sledujte naše zpravodajství i v následujících dnech.

22:29
10. 5. 2017

Na odchodu šéf lidovců Bělobrádek ještě poznamenal, že koaliční smlouvu zatím nikdo nevypověděl a žádná ze stran k tomu zatím nemá ani chuť.

VIDEO
Video se připravuje ...
22:27
10. 5. 2017

Bělobrádek pak atmosféru jednání popsal s humorem takto: "Pan prezident je náruživý kuřák, takže ano, zapálil si. Nedošlo k fyzickému kontaktu. Názory jsme si vyměnili."

K veselí se připojil Chovanec dovětkem, že si s prezidentem Zemanem vyprávěli vtipy o Andreji Babišovi. Ani přes žádosti novinářů je ale nereprodukoval.

VIDEO
Video se připravuje ...
22:25
10. 5. 2017

"Než se pan prezident vrátí z Číny je prostor na to, to projednat. Předčasné volby nejsou prioritním řešením," nastínil k "tajemné" druhé variantě také předseda lidovců a vicepremiér Pavel Bělobrádek s tím, že i KDU-ČSL musí nejprve návrh prezidenta projednat ve vedení strany. Dodal, že lidovci chtějí ve stávající koalici pokračovat.

22:25
10. 5. 2017

Hrad výsledek jednání v Liberci nekomentoval. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček na Twitteru jen stroze konstatoval, že skončilo.

22:20
10. 5. 2017

Podívejte se na vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky ke středečním demonstracím proti Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi (ANO). A také na to, co řekl k narychlo svolané schůzce prezidenta a koaličních lídrů do Liberce:

VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
22:20
10. 5. 2017

Co se týká načasování schůzky, o níž dostal premiér Sobotka zprávu na letišti ve Kbelích, nevidí na něm Chovanec v Zemanově rozhodnutí zlý úmysl. "Nemyslím, že to je zlá vůle, chci v tomto hájit pana prezidenta. Je to neobratnost a je to škoda. Ale lépe, než že by nebyla vůbec. Pan prezident řekl, že se rozhodl narychlo. Jednání bylo korektní nebylo podpásové," řekl také Chovanec. Sobotkovi prý cestu do Lucemburska nevyčítal. "Nekomentoval to. Lucemburk není Čína, je dosažitelný za hodinu a něco. Pokud by se situace vyostřila, premiér je rychle zpátky," poznamenal statutární místopředseda ČSSD.

22:17
10. 5. 2017

Chovanec také podotkl, že premiér Sobotka nic neprovedl a problém je u hnutí ANO. "I na dnešním jednání Sněmovny, oni nevykazují žádnou pokoru," poznamenal. "Pan prezident, až se vrátí z Číny, tak se musí nějak rozhodnout," zdůraznil.

22:02
10. 5. 2017

"Sociální demokracie trvá na odvolání ministra financí Babiše. Pan prezident nám sdělil nějaké své postoje a řekl nám, abychom přemýšleli. Tu informaci předám panu premiérovi a grémiu," řekl po jednání Chovanec. Na dotaz Blesk.cz, zda doteď vláda nepřemýšlela, kudy z krize ven, pak dodal: "Přemýšlíme, kudy to jde, bych řekl. Stále trváme na tom, že problém je na straně hnutí ANO."

VIDEO
Video se připravuje ...
22:00
10. 5. 2017

Přečtete si celé usnesení, která přijala Poslanecká sněmovna na mimořádné schůzi s názvem „Zneužívání moci ministrem financí Andrejem Babišem vůči nezávislým institucím demokratické společnosti“:

 

1) Poslanecká sněmovna konstatuje, že místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš ve svých veřejných vystoupeních opakovaně lhal a zneužíval svá média ke kompromitaci politických soupeřů.

 

2) Poslanecká sněmovna vyzývá prezidenta České republiky Miloše Zemana, aby při výkonu své funkce důsledně a bez zbytečného odkladu dodržoval Ústavu České republiky.

 

3) Poslanecká sněmovna konstatuje, že po diskusi na 58. schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se vládní krize nevyřešila, ale prohloubila. Žádá předsedu vlády, aby na nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny bez zbytečného odkladu podal informaci o postupu řešení vládní krize.

VIDEO
Video se připravuje ...
21:57
10. 5. 2017

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) předpokládá, že „ideálně příští týden“ svolá kvůli aktuálním nahrávkám vicepremiéra Andreje Babiše jednání Bezpečnostní rady státu (BRS). Řekl to večer novinářům v Lucembursku. O tento krok jej v úterý požádal předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Sobotka prohlásil:


„Určitě tam pozvu zástupce příslušných složek tak, abychom obdrželi aktuální informace o tom, co se odehrává. Samozřejmě v rámci toho, co mohou členové vlády v takovéto situaci slyšet a vědět.“

21:55
10. 5. 2017

ČSSD a KDU-ČSL trvají na odchodu ministra financí Andreje Babiše (ANO) z vlády. Novinářům to po jednání s prezidentem řekli předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a místopředseda ČSSD Milan Chovanec.

21:45
10. 5. 2017

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek na dotaz Blesk.cz potvrdil, že krabička cigaret ani popelník na jednacím stole nezahálely a Zeman během jednání kouřil. Bělobrádek podotkl:

„Je to náruživý kuřák.“

21:35
10. 5. 2017

Jednání koaličních lídrů s prezidentem Milošem Zemanem v Liberci skončilo. Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) odešel, aniž by novinářům něco řekl, uvedla reportérka Blesk.cz. Podle 1. místopředsedy ČSSD Milana Chovance Zeman nastínil dvě řešení, Chovanec je ale nechtěl konkretizovat před projednáním v orgánech sociální demokracie. „Není to žádné převratné řešení a ani nic, o čem by nebyla řeč,“ uvedl jen. A naznačil, že by mohlo jít o odchod z vlády jak Andreje Babiše, tak premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

21:16
10. 5. 2017

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš opakovaně veřejně lhal a zneužíval svá média ke kompromitaci politických soupeřů, uvedla Sněmovna. Navíc vyzvala prezidenta Miloše Zemana, aby důsledně a bez zbytečného odkladu dodržoval ústavu. Výzva souvisí s návrhem premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) na Babišovo odvolání z vlády, které Zeman zatím neprovedl.


Usnesení prosadila opoziční ODS. Text ohledně prezidenta mírně upravila po dohodě s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem.

21:05
10. 5. 2017

Zhruba 20 až 30 tisíc lidí se ve středu sešlo podle organizátorů na Václavském náměstí v centru Prahy na demonstraci proti ministrovi financí Andreji Babišovi (ANO) a prezidentovi Miloši Zemanovi. Cílem akce bylo vznést požadavek, aby byl Babiš odvolán z funkce a aby po něm ministerské místo nezastával nikdo z hnutí ANO. Organizátoři také chtějí, aby Zeman odstoupil z funkce, protože řádně neplní svoje povinnosti. Řekla to svolavatelka demonstrace Šárka Fialová, policie vlastní odhad neuvedla. Lidé však zcela zaplnili horní část Václavského náměstí až k Opletalově ulici a bylo velmi těžké davem projít.

21:12
10. 5. 2017

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ocenil, kolik lidí se dnes po celé České republice dokázalo postavit za dodržování ústavy a za politickou kulturu a demokracii. Řekl to v Lucembursku novinářům v reakci na sérii demonstrací v ČR, na nichž lidé především žádali, aby prezident Miloš Zeman respektoval ústavu a z vlády na Sobotkův páteční návrh odvolal vicepremiéra, ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

 

Sobotka míní, že demonstrace jen potvrzují jeho názor, že Babišův odchod je nezbytný a že je nezbytné, aby prezident jeho návrhu vyhověl.

„Chci všem občanům poděkovat, protože si myslím, že ukazují, že jim záleží na budoucnosti České republiky, na tom, abychom zůstali demokratickým právním státem,“ řekl Sobotka.

21:18
10. 5. 2017

V Plzni demonstrovaly asi čtyři stovky lidí. Podívejte se na video od reportérky Blesk Plzeň Romany Vébrové.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
21:00
10. 5. 2017

V Brně se protesty proti Andreji Babišovi nesly v humorném duchu. Adam Vrbas parodoval vicepremiéra přímo na náměstí a smál se jeho "koblihové politice." Podívejte se.

VIDEO
Video se připravuje ...
20:20
10. 5. 2017

Prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček přidává několik detailů z Liberce. Například údajný nevybíravý vzkaz některých z demonstrantů na adresu prezidenta Miloše Zemana:

20:15
10. 5. 2017

Zhruba tři tisíce lidí se sešly v Brně na protestu proti Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi na náměstí Svobody. Přečtěte si podrobnosti.

VIDEO
Video se připravuje ...
20:00
10. 5. 2017

Zatímco v Liberci jednají lídři koalice s prezidentem Milošem Zemanem, v Praze ve Sněmovně vystupují další a další poslanci s projevy proti vicepremiérovi Andreji Babišovi (ANO). Mluvit můžou i po 21. hodině, ale veřejnoprávní televize jim pro přímý přenos dala čas „jen“ do deseti večer.

19:50
10. 5. 2017

Na demonstraci proti ministrovi financí Andreji Babišovi (ANO) a prezidentovi Miloši Zemanovi se na Václavském náměstí v Praze sešlo přes 20 tisíc lidí. Řekla to svolavatelka protestu Šárka Fialová. Cílem akce bylo vznést požadavek, aby byl Babiš odvolán z funkce a aby po něm ministerské místo nezastával nikdo z hnutí ANO. Organizátoři také chtějí, aby Zeman odstoupil z funkce, protože řádně neplní svoje povinnosti. Pokud žádosti nebudou vyslyšeny, organizátoři jsou odhodláni dělat další podobné akce.

VIDEO
Video se připravuje ...
19:45
10. 5. 2017

„Co je obsahem jednání, ani nevíme, protože jsme byli na poslední chvíli svoláni. Uvidíme, co má pan prezident na srdci. Je to velmi zvláštní, v době, kdy byl pan premiér v letadle. Prezident by měl jednat tak, jak mu říká ústava a odvolat na návrh premiéra ministra,“

uvedl vicepremiér Pavel Bělobrádek před jednáním, aby dodal:

„Měla padnout celá vláda, pan prezident má teď jiný výklad, z toho důvodu nechtěl pan premiér riskovat, že bude odvolán jen on.“

Václavským náměstím se mezitím znovu rozeznělo cinkání klíči.

VIDEO
Video se připravuje ...
19:40
10. 5. 2017

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček zveřejnil fotografii lídrů s prezidentem Zemanem. Občerstvit se můžou šunkou, sýrem a také - jako v případě Andreje Babiše - červeným vínem.

19:25
10. 5. 2017

Lídři koaličních stran už jsou na jednání v Liberci, zjistila reportérka Blesk.cz. Šéf ANO Andrej Babiš, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a 1. místopředseda ČSSD Milan Chovanec do hotelu za Milošem Zemanem přijeli zadem. Bělobrádek pak přišel mezi demonstranty, smál se, když mu lidé vyčítali měkkost lidovců. A na otázku, zda od schůzky čeká řešení situace, opáčil: „Pochybuji.“

19:15
10. 5. 2017

V Grand Hotelu Imperial v Liberci se schyluje k jednání lídrů ČSSD, ANO a lidovců s prezidentem Milošem Zemanem. Na místě je podle odhadu reportérky Blesk.cz na 200 demonstrantů.

VIDEO
Video se připravuje ...
19:00
10. 5. 2017

Pohled z výšky na tisíce demonstrantů v Praze. Chování prezidenta Miloše Zemana a vicepremiéra Andreje Babiše nechtějí nechat jen tak.

18:55
10. 5. 2017

Podívejte se na fotografie protestů proti Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi z Prahy, Brna i Liberce.

18:43
10. 5. 2017
18:41
10. 5. 2017

"Pozdě, ale přece,"

hodnotí komunista Filip, místopředseda Sněmovny, to, že Miloš Zeman svolal do Liberce schůzku s předsedy koaličních stran, kam za ČSSD vyrazil Milan Chovanec. "Jsem přesvědčen, že tento krok měl udělat pan prezident už ve chvíli, kdy pan premiér měl tiskovou konferenci a velmi nevhodným způsobem prostřednictvím tiskové konference vzkazoval prezidentu republiky, že chce podat demisi za vládu jako celek," říká Filip. Ohledně odvolání Andreje Babiše, kterému se Zeman brání, šéf KSČM připomíná "Václava Havla, který nechtěl odvolat své kamarády jako Jana Rumla" a "Václava Klause, který odmítl odvolat ministry za Věci veřejné v té době plné rozhádanosti, a zachránil tak ještě rok vládnutí Petra Nečase".

"V tomto ohledu všichni tři prezidenti ČR využívali toho, že Ústava ČR jim nenařizuje žádný čas."    

VIDEO
Video se připravuje ...
18:35
10. 5. 2017

Početný protest proti vicepremiérovi Andreji Babišovi a prezidentovi Miloši Zemanovi je také v centru Brna

18:32
10. 5. 2017

Sledujte ZDE přímý přenos z Václavského náměstí, kde probíhá demonstrace proti Andreji Babišovi s názvem "Proč? Proto!" 

VIDEO
Video se připravuje ...
18:30
10. 5. 2017

Podívejte se na další momenty z Václavského náměstí, kde lidé protestují proti Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi, a sledujte také živý přenos.

18:24
10. 5. 2017

Šéf KSČM Vojtěch Filip Blesk.cz ve Sněmovně vysvětloval, proč chtějí komunisté vyvolat schůzi k vyslovení nedůvěry vládě. "Protože jsem přesvědčen - a celý klub KSČM - že v tuto chvíli nepostupuje jak předseda vlády, tak první místopředseda vlády korektně k Ústavě ČR," říká Filip.

"Jsme svědky v každém vystoupení vládních stran, že ony samy v sebe důvěru nemají. V tom případě nevíme, co by dobrého mohly pro občany vůbec udělat."

VIDEO
Video se připravuje ...
18:20
10. 5. 2017

Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek čekal s rozhodnutím, zda jet do Liberce na schůzku s prezidentem Zemanem, až jak se vyjádří ČSSD. Bělobrádek to naznačil ve svém písemném prohlášení. 

 

„Prezident Miloš Zeman svolal na dnešek schůzku s premiérem a vicepremiéry v Liberci. Vzhledem k tomu, že v nepřítomnosti předsedy vlády se jednání zúčastní jiný zástupce ČSSD, se na schůzku s panem prezidentem dostavím.“

VIDEO
Video se připravuje ...
18:14
10. 5. 2017

Demonstrace proti Andreji Babišovi se na Václavském náměstí účastní i známé osobnosti. V davu je také herečka Eva Holubová nebo Bob Klepl. Živé vysílání z Václavského náměstí najdete ZDE.

18:14
10. 5. 2017

Jednání, které svolal prezident Miloš Zeman do Liberce, se zúčastní i šéf lidovců Pavel Bělobrádek. Oznámil to mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Potvrdil, že šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku zastoupí 1. místopředseda strany Milan Chovanec. Už dříve Ovčáček oznámil, že schůzku potvrdil také vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš. 

18:05
10. 5. 2017

Bohuslav Sobotka se dozvěděl o schůzce, kterou svolal prezident Zeman na středeční večer do Liberce SMS zprávou až na letišti těsně před odletem do Lucemburska. Podivil se nad tím, že Zeman měl od podání demise v pátek řadu dalších dní, ale vybral si až tento jediný, kdy je zrovna v zahraničí. Sobotka pak podle reportéra Blesk.cz prohlásil:

 "Jsem připraven podat kompetenční žalobu na prezidenta, ale stále věřím, že to nebude potřeba."

Učiní tak, pokud Zeman nevyhoví jeho žádosti o odvolání Babiše z vlády podle ústavy. 

VIDEO
Video se připravuje ...
18:04
10. 5. 2017

Poslanci si odhlasovali, že budou jednat i po 21. hodině.

17:52
10. 5. 2017

Lucemburský premiér Xavier Bettel na úvod tiskové konference s premiérem Bohuslavem Sobotkou uvedl, že sledoval napjatou politickou situaci v České republice. Ocenil, že i navzdory tomu český premiér dorazil, hlásí reportér Blesk.cz z Lucemburska. Sobotka k tomu uvedl:

„Jsem velice rád, že jsem mohl uskutečnit tuto státní návštěvu navzdory složitější vnitropolitické situaci v ČR.“

17:46
10. 5. 2017

Sledujte ZDE přímý přenos z Václavského náměstí, kde začíná demonstrace pro Andreji Babišovi s názvem "Proč? Proto!" 

17:30
10. 5. 2017

Za nepřítomného Babiše "kopou" poslanci ANO Zlatuška či Lorencová. "Volby se blíží a zoufalci dělají zoufalé věci. Premiér podává demisi, nepodává demisi, odvolává Babiše, ale je mu jedno, že není dohodnuta náhrada za to, co jste zde způsobili," říká poslankyně Lorencová. Profesor Zlatuška uvedl:

"Nejsem psychiatr, ale připadá mi to jako taková lehká hysterie, co zde zaznívá."

17:26
10. 5. 2017

Debata ve Sněmovně - o Babišovi bez Babiše - pokračuje. Během defilé poslanců zaujal mj. poslanec Ladislav Šincl (ČSSD), známý svými dřívějšími spory s Babišem. O šéfovi ANO prohlásil, že je "sedmilhář". "Pro pana Babiše je zcela běžné sbírat informace na své protivníky a v případě, že nenajde nic, čím by je mohl kompromitovat, neváhá si potřebné informace zcela vymyslet. Sám jsem toho živým důkazem," říká.

 

"V této místnosti před mnoha svědky mne mnohonásobně lživě obvinil, a z korupce dokonce obvinil i mou manželku. Ba co víc, dokonce obvinil z korupce i mou matku, mou 73letou mámu, obyčejnou důchodkyni, která do té doby netušila, že nějaký Andrej Babiš existuje," dodává Šincl.

17:18
10. 5. 2017

Bohuslav Sobotka vystoupí v  17:30 v Lucemburku s tamním premiérem na tiskové konferenci.  Reportér Blesk.cz se bude ptát na aktuální situaci ve vládní koalici a kroky Miloše Zemana. 

17:18
10. 5. 2017

Schůzka, kterou svolal Zeman do Liberce, se stává terčem kritiky. "Další díl hradní a vládní bramboračky. Tentokrát s názvem Politika schválnosti," glosoval prezidentův záměr europoslanec a exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

17:13
10. 5. 2017

S premiérem Sobotkou je v Lucembursku také reportér Blesk.cz. Aktuální informace o politické krizi tak budeme mít přímo od předsedy vlády z první ruky. 

17:13
10. 5. 2017

Již v šest hodin odpoledne se sejdou lidé na Václavském náměstí v Praze, ale i na náměstích v Brně, Olomouci, Liberci, Plzni či Českých Budějovicích k protestu proti ministrovi Andreji Babišovi, vyvolanému jeho aktuální kauzou, ale i proti Miloši Zemanovi a údajnému "pošlapávání ústavnosti".

17:05
10. 5. 2017

Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček reagoval pro Blesk.cz na informaci, že ČSSD vyšle na večerní schůzku do Liberce 1. místopředsedu Milana Chovance: 

„Je samozřejmě na panu premiérovi, jaký zvolí postup a zda se rozhodne vyslat svého zástupce.“ 

Návrh prý ale Hrad zatím nemá na stole. Prezident prý považuje za důležité, aby se jednalo. To je prý jediný klíč k řešení krize. 

16:58
10. 5. 2017

Schůze Sněmovny pokračuje již bez zájmu ministrů Sobotkovy vlády. KSČM mezitím spřádá smělé plány. Ráda by svolala jinou schůzi - a to právě kvůli vyslovení nedůvěry vládě. Co jim chybí? Potřebují podpisy 50 poslanců, sami však mají v klubu pouze 33.   

16:53
10. 5. 2017

Bohuslav Sobotka má za sebou v Lucembursku uvítací ceremoniál setkání s premiérem Xavierem Bettelem a tamní vládou. Nyní ho čekají bilaterální jednání. Návštěvu kvůli vládní krizi a večerní schůzce s prezidentem Milošem Zemanem v Liberci zkracovat nebude. 

16:35
10. 5. 2017

"Chtěla bych poradit kolegům z hnutí ANO, jestli by se před těmi volbami nechtěli přejmenovat. Jestli by nechtěli být hnutím s názvem SM, hnutí, které je sektou masochistů,"

navrhla během sněmovní diskuze Jana Černochová (ODS). Mluví o vrcholném projevu "buranství" na půdě Poslanecké sněmovny.

16:27
10. 5. 2017

ODS chtěla přerušit jednání o údajných proviněních Andreje Babiše (ANO) do přítomnosti předsedů koaličních stran. Vládní lavice totiž oproti počátku jednání zejí prázdnotou. Poslanci ale tento návrh neschválili, a tak se pokračuje. Pro bylo 63 poslanců, proti 62. Zatímco hnutí ANO bylo jednoznačně pro přerušení, ČSSD nebyla jednotná (27 sociálnědemokratických poslanců chtělo schůzi přerušit, 24 nikoli). Proti přerušení byla i ODS a TOP 09.

16:25
10. 5. 2017
16:21
10. 5. 2017

Premiér Bohuslav Sobotka právě přistál v Lucembursku. Podle jeho mluvčího Martina Ayrera by mohl premiéra zastoupit na večerní schůzce s prezidentem Zemanem v Liberci 1. místopředseda ČSSD a minsitr vnitra Milan Chovanec, který má prý dostatek informací i z koaličního jednání. Informaci potvrdil přímo z Lucemburska reportér Blesk.cz, který je se Sobotkou v delegaci.


Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček nebyl při rozhovoru pro Studio Blesk ze Sobotkovy cesty do Lucemburska příliš nadšený. 

VIDEO
Video se připravuje ...
16:16
10. 5. 2017

Je to boj o místa na kandidátkách, hlavně ve hnutí ANO, poznamenal ke sněmovní diskuzi předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

15:55
10. 5. 2017

"Není možné, aby tady někdo byl v pozici nadřazené všem, on sám se z těch zákonů vymyká, on sám si může do kapes sbírat miliony, protože jeho si nikdo nedovolí zkontrolovat... Není možné, aby Babiš pokračoval,"

bouří před novináři Zaorálek. Ohledně liberecké schůzky, kterou svolává prezident Zeman, Zaorálek řekl: "Já jsem se teď pokoušel volat panu premiérovi Sobotkovi, ale vypadá to, že se nachází v letadle, jeho telefon se neozývá. Čekám na to, až přistane a budeme se o tom bavit." Myslí si, že ani premiér by se nebránil žádné schůzce, za mrzuté označil to, že Sobotka zrovna letí do Lucemburku.

15:52
10. 5. 2017

Andrej Babiš vysvětloval poslancům na mimořádné schůzi kauzu svých nahrávek s novinářem. Podívejte se ještě jednou na jeho výkon při vystoupení ve Sněmovně.

15:50
10. 5. 2017

Zaorálek mluví o své nedávné schůzce s Babišem. Sešel se s ním prý kvůli pomoci české škole v Chorvatsku a penězům pro Ukrajinu: "Tam zazněla ta věta, kterou jsem řekl ve Sněmovně, která mě docela ohromila. Protože mi řekl narovinu: Tak dobře, tak mě odvolejte. A pak já vám teprve ukážu, co to je ovládání mých médií. Takhle jsem to slyšel, já mám velmi dobrý sluch. Teď jsem se o tom s panem Babišem přel. On mi samozřejmě tvrdil, že jsem si to vymyslel. Já mu řekl, že to není můj styl. Já dobře slyším, vím, že jste to řekl. Je to sice mezi čtyřma očima, ale kdo mi nechce věřit, ať mi nevěří."

VIDEO
Video se připravuje ...
15:42
10. 5. 2017

Zatímco Bohuslav Sobotka zamířil na vojenské letiště do Kbel, před novináře ve Sněmovně předstoupil Lubomír Zaorálek. "Já bych spíš než nějaké bránění přivítal to, kdyby odpovídal na otázky, které dostává," řekl ministr Babišovi.

"Já si myslím, že opravdu pan Babiš nemá nárok se rozčilovat, že bychom se měli spíš rozčilovat my. Já bych se měl vztekat."

VIDEO
Video se připravuje ...
15:44
10. 5. 2017

Miloš Zeman má podle senátní ústavní komise povinnost odvolat vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO) bez podmínek a odkladů. Komise také podpořila premiérovu kompetenční žalobu v této věci. Tu chce premiér podat v případě nečinnosti Zemana příští týden.

15:25
10. 5. 2017

"Já bych ti napověděl, ale před 22. hodinou nemůžu, ty vole..." Ani při tak vážném tématu, jakým je vládní krize, politici neztrácejí smysl pro humor. Třeba jako ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD, když se rovnal se svými straníky k mikrofonům... 

VIDEO
Video se připravuje ...
15:12
10. 5. 2017

Účast na večerní schůzce s prezidentem Milošem Zemanem v Liberci potvrdil podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka zatím Andrej Babiš. Zda a jestli vyšle někoho ČSSD zatím není jasné. Stanovisko KDU-ČSL zjišťujeme. 

15:07
10. 5. 2017

Návrh schůze Poslanecké sněmovny byl schválen. A to v poměru 106 ku 39 hlasům. O Babišovi se tak bude mluvit dnes ve Sněmovně dál.

 

Připomeňte si v následujícím videosouhrnu, jak se vyvíjela vládní krize od minulého týdne:

VIDEO
Video se připravuje ...
14:58
10. 5. 2017

Prezident Miloš Zeman pozval předsedy všech koaličních stran na jednání. Má se uskutečnit dnes v 19:30 v Grand Hotelu Imperial v Liberci. Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka je ale na cestě do Lucemburska. 

„Úřad vlády požádá prezidentskou kancelář o přehodnocení termínu této schůzky. Byla svolána narychlo v momentě, kdy byl premiér už na cestě na letiště do Kbel, odkud odlétal na návštěvu do Lucemburska,“ řekl Blesk.cz mluvčí vlády Martin Ayrer.

14:45
10. 5. 2017

ANO jako mafiáni? Stanjura z ODS přirovnal ministra Pelikána k Lucovi Brasimu z Kmotra. "Není úplně jednoduché vystoupit po vystoupení Luky Brasiho, který hájí svého dona a věrného pobočníka, který ovládá Ministerstvo spravedlnosti," uvedl šéf poslaneckého klubu ODS a zmínil postavu z románu Maria Puza.

14:39
10. 5. 2017

Babiše jde hájit i ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Kritizuje nahrávky, "které někdo, nevíme, kdo, nahrál, které někdo, nevíme kdo, sestříhal, které někdo, nevíme kdo, posílá do světa, jak se mu hodí". "Nějaký zbabělec to dělá, který se nedokáže ani podepsat," míní Pelikán. "Je to premiér? Je to ministr vnitra? Je to některý z kmotrů?" táže se. "Zahrávat si s něčím takovým nikdy nekončí dobře. Přestaňte být pokrytci," říká poslancům. Kdyby někdo prý nahrával je, dozvěděli bychom se ještě horší věci, míní. Pelikán požádal, aby Poslanecká sněmovna neschválila pořad schůze.

VIDEO
Video se připravuje ...
14:30
10. 5. 2017

"Co nezaplacených 300 milionů korun panu Altnerovi, který už není mezi námi, kdy sociální demokracie prostě ignoruje rozhodnutí soudu a říká naší veřejnosti, že dluhy se nemají a nemusí platit?"

útočí Faltýnek na sociální demokraty a připomíná jejich dluh vůči advokátovi, který ČSSD zastupoval v kauze Lidového domu.

14:24
10. 5. 2017

"Babiš ojebal stát!"

křičí Jaroslav Faltýnek. Že by první místopředseda ANO otočil? Kdepak. Podstatně tišším hlasem vzápětí dodává: „Napsal premiér na Facebooku, když mu to doporučili jeho poradci.“ Faltýnek sklízí i úsměvy. „My na rozdíl od tradičních politických stran nemáme žádný korupční skandál, ani jeden,“ říká. „Superefektivní spojení pana premiéra Sobotky a pana Kalouska“ dle něj bylo patrné již během prosazení Lex Babiš. „Ale Lex Babiš nevyšel tak, jak bylo plánováno, předseda našeho hnutí se nenechal otrávit,“ vzkázal. Šije opět do "tradičních politiků" a podle něj jde jen o divadlo, jak dostat Babiše z politiky.

14:16
10. 5. 2017

"Citoval jste mé jméno v tom projevu - já to nepočítal - tak nejméně dvacetkrát," upozorňuje Kalousek Babiše. "Slyšel jsem podobným způsobem mluvit v této Poslanecké sněmovně Víta Bártu. Vít Bárta, to byl takový váš předskokan na české politické scéně," říká Kalousek a tvrdě útočí na Babiše:

"Taky kritizoval tradiční politické strany, taky bojoval s tou korupční hydrou, taky měl mimořádnou zálibu v policejních spisech a taky to byl ufňukaný lhář, ale proti vám, pane ministře, to byl obrovský formát a férový chlap."

14:15
10. 5. 2017

"Co by se mělo pustit před socanským sjezdem a co před volbami, aby to ty socany poškodilo co nejvíc,"

cituje Kalousek Babiše ze třetí nahrávky. Opět toto samotné by mělo stačit na absolutní skandál a totální politickou diskvalifikaci v jakékoliv civilizované zemi. "Chováte se způsobem, který kdyby ČR tolerovala, kdyby Poslanecká sněmovna tolerovala, tak by opravdu souhlasila s tím, že civilizovaná evropská země nejsme," dodal.

14:14
10. 5. 2017

"Potvrdilo se, že vy úkolujete své redakce pro své vlastní politické zájmy a pro dehonestaci svých politických soupeřů," říká Kalousek. "Je to strašně nebezpečné pro demokracii," varuje. Babiš podle něj udělal z Mladé fronty a Lidových novin součást propagandistické a zpravodajské divize Agrofertu. V civilizovaném světě by to mělo stačit na politickou diskvalifikaci jakéhokoliv politika, míní Kalousek.

VIDEO
Video se připravuje ...
14:10
10. 5. 2017

„Rád bych poděkoval panu ministrovi Babišovi, že rozšířil moji sbírku dadaistických výroků. Výrok: žádnou politickou moc nemám a nikdy jsem jí nezneužil, mi připadá skoro stejně dobrý jako výrok: Žádné peníze jsem nikdy nevzal a ta částka také nesouhlasí,“

rýpl si do Babiše Miroslav Kalousek. Nahrávky se podle něj dostaly na veřejnost "pravděpodobně dost ohavným způsobem", ale obsah Poslanecká sněmovna nemůže ignorovat. Všechny tři nahrávky svědčí o naprosto bezprecedentním zneužívání politické moci, míní.

 
14:03
10. 5. 2017

„Když vstupují lidé jako vy do politiky, tak je v tom obsaženo velké nebezpečí,“

bouří dál Zaorálek. Když je někdo zajištěný, není to bezpečnější situace, vzkazuje veřejnosti. „Zaplatí si kde co, zaplatí si i ty média,“ dodává. Babiš podle něj vstoupil do politiky jen proto, aby hájil zájmy svého podniku. Byl by rád, aby Sněmovna hlasovala o tom, že Babiš nepatří do české vlády.

13:59
10. 5. 2017

„On vlastně tady sice sedí s námi jako ta kačena, která kváká, kolebá se, chová se, ale vlastně to není kačena,“

odmítá Zaorálek Babišovo tvrzení, že je jiný, než tradiční politici. Podle něj končí legenda o tom, že Babiš není politikem. V zahraničních médiích ho všichni berou jako politika, upozorňuje ministr. „Vy jste český politik a oni vás tam ukazují jako někoho, co je v české politice možné,“ dodává.

„To znamená konec legendy pana Babiše, který není politik... Tak dlouho jste nám tvrdil, že chcete bojovat s matrixem, až se ukázalo, že jste jeho původcem.“

13:56
10. 5. 2017

Zaorálek tvrdí, že ho Babiš v minulosti vydíral. "Je samozřejmě otázka, jestli je normální, aby v ČR politik na takové úrovni dělal takovéto věci. Já neříkám, že Babiš je první oligarcha v médiích, ale je první místopředseda vlády, který to spojuje." Na Babiše reaguje ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). "Odvolejte mě a já vám ukážu, co dokáží moje média," cituje Zaorálek údajnou Babišovu větu. "To je lež," oponuje za ním sedící Babiš.

13:47
10. 5. 2017

"Já jsem ohrožení vašeho zkorumpovaného systému, který jste tady vybudovali za 36 let a proti kterému já budu dál bojovat,"

končí Babiš svůj projev.

13:45
10. 5. 2017

"Můžete mě i zabít, ale nebudu rezignovat. Neodejdu z politiky,"

bouří Babiš a sklízí opět potlesk. "Nejsem jako vy, tak já chci, abyste přestali lhát a dejte na stůl něco... Dluhopisy, že mě někdo vyšetřuje?"

VIDEO
Video se připravuje ...
13:43
10. 5. 2017

"Mimochodem z těch blbostí, co tam říká ten redaktor, nic ani nevyšlo," tvrdí Babiš, že nijak média neovlivňoval. "Slyšeli jste, že bych já někomu vyhrožoval?" říká dál Babiš. Kalousek podle něj vyhrožoval vyšetřovatelům v případě Vlasty Parkanové. "To je co? To není zneužívání politické moci?" útočí Babiš. Odmítá, že by měl mocenský pakt s prezidentem Zemanem. "Mocenský pakt žádný není," tvrdí. Sobotkovi připomíná Babiš privatizaci OKD či prohrané arbitráže a dluhy za 400 miliard. "Proč podváděl při první kandidatuře do Sněmovny?" dodává.

 

O mocenském paktu mezi Andrejem Babišem a Milošem Zemanem mluvil premiér Bohuslav Sobotka ve Studiu Blesk:

VIDEO
Video se připravuje ...
13:39
10. 5. 2017

"Já skutečně nevím, respektive vím, že je to super načasovaná, perfektně zorganizovaná kampaň. Ano, kampaň," míní Babiš. "Nezávislost médií jsme viděli v neděli u Václava Moravce," upozorňuje na diskusní politický pořad, do kterého odmítl přijít do debaty s lídry ve Sněmovně nejsilnějších politických stran včetně premiéra Sobotky. Babiš se diví, že se účastníků debaty neptal Moravec právě na problémy na ministerstvu školství, kvůli kterým skončí ministryně Valachová (ČSSD). "Asi jí domluvili," podotkl.

13:34
10. 5. 2017

"Mě to strašně mrzí, lidi jsou zmatení, nechápou, co se vlastně děje. Proč někdo ničí práci všech ministrů,"

říká dál Babiš. Mluví také o sestříhaných "nesmyslech na těch zvukových nahrávkách". "V životě jsem žádný živý spis neviděl, ani nedržel v ruce... Ano, udělal jsem obrovskou chybu, že jsem se vůbec s tím člověkem bavil, který za mnou přišel a říkal, co všechno se na mě chystá," odmítá Babiš, že by někoho nebo něco ovlivňoval a zneužíval politickou moc. "Já vůbec žádnou politickou moc nemám. Jakou?" uvádí Babiš a část poslanců se směje.

13:33
10. 5. 2017

"Mě se někdo ptá, jak jsem koupil Agrofert? Ti poradci Úřadu vlády, kteří nechápou, co je to podnikání?"

útočí dál Babiš. "Všechno jsem vysvětlil, všechno. A nechť mi někdo ukáže, na co jsem neodpověděl," opakuje Babiš. Vládu označil za úspěšnou. "ČSSD má nízké preference a pan premiér potřeboval něco vymyslet, něco ukázat," pokračuje Babiš. Za jeho zády se mezitím baví místopředsedové Sněmovny Gazdík a Bartošek s ministrem Ludvíkem. V sále naopak chybí vicepremiér Bělobrádek.

13:29
10. 5. 2017

"Já považuji za naprosto skandální, když někdo říká, že dělám nějaké nepravosti,"

čílí se Babiš. "Ano, byl jsem na policii, byl jsem hodinu vyšetřován. A víte za co? Za zkorumpovanou pakáž. Reportéři České televize," připomněl Babiš další ze svých incidentů. Nyní se podle něj pracuje na tom, aby odposlechy, který byly nelegální, byly legální. "Já zásadně odmítám rezignovat, protože není na to důvod," dodává Babiš.

VIDEO
Video se připravuje ...
13:25
10. 5. 2017

„To je dneska souboj o budoucnost této země,“ říká Babiš a sklízí poprvé potlesk. Leč často míněný ironicky, i od opozičních poslanců, kteří tvrdí to samé. Babiš vytahuje snížení dluhu i „nový mocenský pakt Kalousek–Sobotka“, který naopak dluhy „nasekal“. „Dneska máme tady totální politickou krizi a kdo ji zapříčinil? No bohužel, bohužel – a vůbec to nechápu – pan premiér. Pan premiér navrhl mé odvolání. A já se ptám, proč. Proč mám být odvolán?“ říká Babiš a tvrdí, že na všechno odpověděl a splnil úkol, čímž naráží na dopis, který doručil do konce dubna do Poslanecké sněmovny.

13:23
10. 5. 2017

„Já už dlouho slyším, že mě chcete vzít do vazby, obvinit a zavřít,"

bouří Babiš. Pokud ho nezavřou, což je ale možné, protože se to dá také zorganizovat, tak ho zastřelí? ptá se dramaticky Babiš. 

13:22
10. 5. 2017

„Cílem této kampaně je odstranění Babiše z politiky,“

brání se Babiš. „Od mého nástupu do politiky jsou tady kampaně,“ stěžuje si a zmiňuje Čapí hnízdo, StB, dotace či biopaliva. „Takže je to skvělá prácička, ale nezabrala... No a co teď přišlo? Odposlechy. Zmanipulované,“ říká šéf ANO. „Někdo tady páchá trestní činnost na člena vlády a vy se radujete. Vy akorát nevíte, že jednou to možná potká vás. Že budete mít štěnici v kuchyni nebo někde, že vás někdo bude sledovat, odposlouchávat, že na vás nasadí agenta provokatéra,“ dodal Babiš.

13:18
10. 5. 2017

Před Poslaneckou sněmovnu předstupuje Andrej Babiš. "Já jsem hlavně sem přišel proto, abych se snažil vysvětlit lidem, co se vlastně v naší zemi děje. Ano, dnes to bude další pokus o popravu Babiše v přímém přenosu. Je to už napodruhé, co tady taková poprava je organizována tradičními politickými stranami. A je tady další megakampaň proti mě," míní Babiš.

13:17
10. 5. 2017

Ve vládních lavicích je dnes plno. Prázdných míst minimálně, zcela odlišná situace od toho, jak tomu obvykle bývá při jednáních Poslanecké sněmovny. V sále nechybí ani premiér Sobotka, který se však radí nedaleko vchodu se šéfem poslanců ČSSD SKlenákem a ministrem Zaorálkem. Šéf poslanců TOP 09 Kučera mezitím vyzývá k odchodu Andreje Babiše z veřejného života.

13:08
10. 5. 2017

Vláda schválila návrh na uskutečnění Zemanovy cesty do Číny. Prezident už předtím vzkázal, že pojede bez ohledu na to, jak ministři rozhodnou. Podle informací Blesku bylo 12 ministrů pro, 2 proti a vicepremiér Pavel Bělobrádek se zdržel. 

13:05
10. 5. 2017

„Ministr Babiš si nedávno v inzerátech v novinách stěžoval, že je umlčován,“

připomněl Petr Fiala (ODS) na úvod jednání Poslanecké sněmovny, proč občanští demokraté iniciovali jednání. Chtějí dát nyní Babišovi prostor, aby vysvětlil některé záležitosti. „Ukázalo se, že Andrej Babiš lže,“ míní Fiala. „Nemůžeme ignorovat závažný obsah nahrávek, které začaly kolovat ve veřejném prostoru," uvedl.

12:54
10. 5. 2017

ČSSD chce vytvořit vyšetřovací komisi, která má řešit vynášení informací z policejních spisů. Reaguje tak na nahrávky s Andrejem Babišem.  Na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně to řekl ministr vnitra a 1. místopředseda ČSSD Milan Chovanec. 

„Je potřeba tuto věc jasně odkrýt, rozkrýt a dát na stůl.“

ČSSD také prý podpoří program mimořádné schůze Sněmovny, která má řešit nahrávky, na kterých figuruje Andrej Babiš při rozhovoru s novinářem z MF Dnes. Schůze začíná ve 13 hodin. 

VIDEO
Video se připravuje ...
12:45
10. 5. 2017

„Oni spolu tvoří jeden celek. Zájmy a cíle Andreje Babiše jsou evidentně totožné se zájmy a cíli Milšoe Zemana, proto také Miloš Zeman podstupuje to politické riziko, vynakládá tu energii ve prospěch pana ministra Babiše,“

uvedl Miroslav Kalousek (TOP 09). Usnesení Sněmovny by se mělo týkat Babiše i Zemana, říká.

VIDEO
Video se připravuje ...
12:40
10. 5. 2017

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek přirovnal Českou rebubliku v Poslanecké sněmovně k „banánové republice“. To, že se koalice hádá a je nefunkční, je nepříjemné, že předseda hnutí ANO opovrhuje svými koaličními partnery a že je sprostě uráží, patří ke stylu koalice, uvedl na tiskovce Kalousek (TOP 09). Nic z toho není však důvodem pro svolání dnešní mimořádné schůze – jde o to, aby Sněmovna reagovala na to, co se ještě smí a co nikoli.

„To, co pan ministr Babiš koná a konal, o čemž ty nahrávky jednoznačně svědčí, nás, pokud by to bylo standardem, jednoznačně řadí mezi banánové republiky, a to se ještě velmi omlouvám Kostarice.“

VIDEO
Video se připravuje ...
 
12:35
10. 5. 2017

Babiše by v křesle ministra financí mohla nahradit jeho náměstkyně Schillerová. Její jméno zaznělo na koaliční radě, řekl místopředseda ANO Faltýnek.

 
12:30
10. 5. 2017

Mimořádná schůze Poslanecké sněmovny svolaná kvůli nahrávkám Andreje Babiše má začít za 30 minut. Podle vicepremiéra a šéfa lidovců Pavla Bělobrádka to bude zábavné jednání. Bělobrádek vtipkoval:

Uslyšíme, kdo co ukradl za posledních 350 let, kdo je největší zločinec. Že je to spiknutí marťanů zednářů a iluminátů.

Celý jeho komentář si pusťte ve videu:

VIDEO
Video se připravuje ...
12:18
10. 5. 2017

Prezident Miloš Zeman vysvětluje své kroky při vládní krizi i při cestě po Libereckém kraji. Mluví o štvanici na šéfa ANO Andreje Babiše. Uvedl na Twitteru Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. 

12:06
10. 5. 2017

V Poslanecké sněmovně je na programu tradiční kolo tiskových konferencí poslaneckých klubů před jednáním Sněmovny. Před novináře předstoupili šéf KSČM Vojtěch Filip a šéf poslaneckého klubu Pavel Kováčik. Komunisté podpoří pořad mimořádné schůze k nahrávkám, na kterých figuruje vicepremiér Andrej Babiš. Šéf KSČM Filip připomněl lednový stranický návrh na vypsání předčasných voleb a dodal:

„Budeme mít zájem na tom, aby vláda vysvětlila Poslanecké sněmovně, jak si ústavní činitelé (premiér i vicepremiér) představují fungování vlády.“

11:58
10. 5. 2017

Prezident Zeman odmítl výzvu KDU-ČSL, aby neletěl na pracovní cestu do Číny. V Turnověřekl, že spolu s ním letí dvě letadla plná podnikatelů, v Číně jsou rozjednané obchody. Vláda má ve středu schvalovat náklady na cestu. V roce 2015 se český prezident jako jeden z mála evropských státníků zúčastnil v Pekingu také vojenské přehlídky, takto to odůvodňoval:

VIDEO
Video se připravuje ...
11:50
10. 5. 2017

"Andrej Babiš neváhal v roce 2013 nám všem tvrdit a zaklínat se svými dětmi a vnoučaty, že nebude ovlivňovat média. A přitom ty nahrávky ukazují pravý opak. Z našeho pohledu je to naprosto nedůstojné,"

uvedla místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. "Je vidět, že pan Andrej Babiš je všehoschopný a dokonce neváhá zatáhnout své rodinné příslušníky do jeho politicko-oligarchické kariéry," dodala.

11:45
10. 5. 2017

Vicepremiér Andrej Babiš se vysmívá veřejnosti, stěžuje si, že je umlčován a jak ho chtějí vyštvat z politiky řekl na tiskovce ve Sněmovně Petr Fiala (ODS). "Nahrávky, které se objevily v minulých dnech, ale ukázaly obraz zcela jiného Andreje Babiše. Andreje Babiše, který ovlivňuje média a zneužívá je k pečlivě dávkovaným útokům na své politické soupeře, Andreje Babiše, který získal přístup k informacím o probíhajících policejních vyšetřováních a plánoval je využít v politickém boji," uvedl Fiala.

 

Jako důvod svolání mimořádné schůze Fiala uvedl, že by stačilo už to, že "Andrej Babiš zneužíval média v politickém boji". Třetí nahrávka jen prý podtrhuje potřebu, aby se Sněmovna kauzou zabývala, protože se klíčový člen vlády možná dostal do kontaktu se živými spisy. Fiala také doufá, že prezident Zeman bude ctít Ústavu:

"Na zveřejnění těchto nahrávek zareagoval Andrej Babiš svým typickým vyhýbavým přístupem. Nejprve ignorováním, poté zpochybňováním a nakonec svým oblíbeným: Je to všechno zmanipulované, je to kampaň proti mně. Podle našeho názoru toto není přístup odpovědného politika."

VIDEO
Video se připravuje ...

ARMAGEDON2017 ( 14. května 2017 19:38 )

Správné znění:Prohlášení blba co si říka zde ..zdenekk,alias dvacetiletý slabozraký autista Mikuláš „Miki“ Kopas (alias zdenekk, ignotus, informatik, partyzánka.michel, Hunt a mnoho dalších nicků) ,tedy: SOBOTKO,KALOUSKU.. ty náš milý zas raný fízlácký šmejde, my vaši věrní PODRAZACI a Top09 vam věříme i když jste práskači, ojebávači,zloději, podrazáci, mafiáni, křiváci a lháři. A já autista a blb zdenekk Miki Kopas -kuřbuřt vas miluju k zulíbání...

pupi ( 11. května 2017 13:22 )

A tečku mezi oči bys nechtěl debile !!!

pupi ( 11. května 2017 13:16 )

Sobotku do čela ....Ale kladivem !!!!

pupi ( 11. května 2017 13:09 )

Jak se vůbec dostal ten debil v Bohnicích k počítači !!!

pupi ( 11. května 2017 13:07 )

Tak, tak Sobotka a OKD atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa