Lidé se svolali přes sociální sítě. Na malé podium pod morovým sloupem svolavatelé odmítli pustit kariérní politiky. „Nechceme, aby si tady někdo přihříval svoji polívčičku. Přišli jsme varovat všechny partaje, že je nám z jejich politiky zle,“ řekl Blesku jeden z organizátorů demonstrace.

Video
Video se připravuje ...

„Koblihou vám zacpu hubu!“ Nejlepší Babišova parodie na prostestu v Brně Jiří Nováček

Dav lidí amatérské řečníky povzbuzoval. Skandovalo se a tleskalo: „Babiše, do koše!“ rytmicky se pohupoval dav. Nad hlavami lidí vlály prapory, řada z nich si přinesla podomácku zhotovená hesla. Přišli mladí, staří, matky s dětmi v kočárkách, penzisté.

Simona Hradílková, chartistka a dcera protikomunistického disidenta, vyzvala lidi k odvaze. „Nedejme si naši zemi sebrat,“ volala z pódia. Odměnou byl hromový aplaus. Hradílková pak vyzvala brněnského primátora Petra Vokřála a jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka, aby neprodleně opustili Hnutí ANO.

Video
Video se připravuje ...

Chartistka Hradílková pucovala primátora a hejtmana: Odejděte z ANO nebo vyměňte Babiše Jiří Nováček

„Tohle jsou ty změny politiky, které vaše hnutí slibovalo? Vždyť se máme stále hůř! Jste stejní jako ti, proti kterým jste ve volbách vystupovali,“ shrnul jeden diskutér z pódia. Po necelé hodině se demonstranti přesunuli na Moravské náměstí, kde protest pokračoval koncertem. Ještě než se rozešli, pomodlil se dav společně Otčenáš.

Fotogalerie
33 fotografií