Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mynář pověřil Sklenáře vedením hradního protokolu po Forejtovi. Šlo to rychle

Autor: kal, vr - 
8. prosince 2016
13:40

Post šéfa protokolu Miloše Zemana nezůstal po odchodu Jindřicha Forejta prázdný dlouho. Práce se ještě ve čtvrtek a minimálně na čas ujal protokolář Miroslav Sklenář, který ji zná ještě z dob prezidenta Václava Havla. Pověřil ho tím kancléř Vratislav Mynář, jak uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Sklenář ve středu podal výpověď u čínské společnosti CEFC.

„Miroslav Sklenář se ve čtvrtek 8. prosince 2016 stal zaměstnancem Kanceláře prezidenta republiky,“ uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář pověřil Miroslava Sklenáře vedením Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky,“ dodal.

„Není tajemstvím, že se s panem Sklenářem známe historicky, protože dlouhou dobu na Hradě působil. Já s ním v nejbližší době povedu nějakou diskusi, jestli by uměl najít prostor, nebo společně, jestli bychom uměli najít prostor, pro nějaké částečné využívání jeho profesionálních služeb,“ zmínil Mynář už začátkem týdne pro ČTK.

„Pan Miroslav Sklenář požádal o uvolnění z funkce sekčního ředitele zahraničních věcí a protokolu CEFC Group (Europe) Company. CEFC mu vyhověla,“ uvedl pak ve středu Pavel Bednář z tiskového oddělení firmy.

Sklenář již na Pražském hradě na odboru protokolu pracoval v době prezidentství Václava Havla. Odešel v době, kdy byl prezidentem Václav Klaus. Zpět se vrátil v roce 2014, podle médií proto, aby nahradil Forejta. S tím měl údajně v oblasti protokolu řadu sporů. V březnu 2015 podal výpověď a odešel do pobočky CEFC. Tato čínská firma má blízko k Hradu, předseda jejího představenstva Jie Ťien-ming se v roce 2015 stal Zemanovým poradcem.

prezny ( 8. prosince 2016 17:47 )

mescalin

prezny ( 8. prosince 2016 17:40 )

To je podoba!!!Dvojče?

xiioma ( 8. prosince 2016 16:30 )

Ta podoba je čistě náhodná!?

zednik ( 8. prosince 2016 16:15 )

To určitě ne. Zvlášť když si k sobě přibere osvědčené hradní asistenty a sekretářky třeba v podobě Báry Štěpánové a další. Náměstí a kavárny se utiší a Zeman bude mít taky klid. Lakonicky vyřešeno.

istyl ( 8. prosince 2016 15:38 )

prasata, vy prasknete

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa