Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pivo ani jídlo nezlevní, koalice se nedohodla. Státem placené výživné má šanci

Autor: ČTK - 
24. října 2016
19:25

Vládní koalice se v pondělí neshodla na podobě snížení daně z přidané hodnoty na základní potraviny nebo pivo, do voleb už nechce téma otevírat. Po jednání koaliční rady to potvrdili předsedové sněmovních klubů ANO, ČSSD a KDU-ČSL. Koaliční strany nenašly shodu ani na návrzích v sociální oblasti, o nich bude koalice dál jednat.

Do sněmovních voleb chce koaliční rada ještě řešit například situaci rodičů samoživitelů, spory o zálohové výživné, jak ho navrhuje ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD), má řešit pracovní skupina.

Pivo se nezlevní

O snížení DPH u čepovaného piva z 21 procent na 15 procent od příštího roku a u základních potravin ze současných 15 procent na 10 procent od roku 2018 hovořili vládní politici před krajskými a senátními volbami.

Snížením daně na čepované pivo chtěl ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš kompenzovat restauracím ztráty se zavedením elektronické evidence účtů. K shodě ale koalice nedospěla. Téma je podle místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka „pro tuto chvíli už uzavřeno. Šéf lidovecké frakce Jiří Mihola připustil, že se může znovu objevit před volbami.

Koalice chce dál debatovat o zvýšení platů ve vysokém školství.

Bocian ( 24. října 2016 21:40 )

Ten soudruh Babiš si nevidí do své soudružsko-imperialistické tlamy. Slíbil levnější pivo, když už nic a ono úplně ho.no.

barracuda.sro ( 24. října 2016 19:53 )

Politik je jen ULHANÝ, předražený, nicnedělající darmožrout, myslící jen na své dobro !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa