Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mládek dal Sobotkovi „hlavu na špalek“, ten ho i přes debakl neodvolá

Autor: kal, ČTK - 
17. října 2016
08:55

Ministr průmyslu a obchodu Mládek (ČSSD) předal premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) dopis, ve kterém mu dal svoji funkci k dispozici. Uvedl to v pondělí na Twitteru. Mládek neuspěl v senátních volbách na Táborsku, kde ho porazil učitel Jaroslav Větrovský (za ANO). Premiér Sobotka ho ale neodvolá. 

O rozhodnutí premiéra Sobotky informoval - rovněž na Twitteru - jeho mluvčí Martin Ayrer. „Rozhodující je práce ministra ve vládě,” okomentoval to.  

Mládek poděkoval voličům a poblahopřál Větrovskému. Podotkl ale, že v závěru volební kampaně měl pocit, že nebojuje s Větrovským, ale s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, který se prý k němu choval mimořádně sprostě.

Babiš v pátek na svém facebookovém profilu označil svého kolegu z vlády Mládka za politického parazita a vyzval voliče, aby podpořili Větrovského. Mládek na Twitteru reagoval tak, že Babiš je šíbr, který nezná slušnost, a jeho počínání je chucpe.

Osmačtyřicetiletý pedagog Větrovský by se chtěl v Senátu stát členem Výboru pro veřejnou správu a životní prostředí - také proto, že je dlouholetým starostou Mladé Vožice. Hodlá se zasadit o podporu venkova, zachování venkovských pošt, školských a stavebních úřadů. Jako bývalý ředitel školy by chtěl podporovat i sportování mládeže. Novinářům řekl, že Mládka považuje za „kalibr“ a souboj s ním bere s obrovskou pokorou. Své vítězství připisuje tomu, že dobře zná Táborsko, kde trvale žije i pracuje.

Na Táborsku přišlo k urnám 17,37 procenta lidí. V minulých senátních volbách ve druhém kole hlasovalo 28,14 procenta voličů.

Táborský rodák Větrovský, který byl v roce 2014 vyhlášen Svazem měst a obcí nejlepším starostou Jihočeského kraje, Mládka těsně porazil už v prvním kole volby. Získal 17,83 procenta hlasů, ministr dostal 17,6 procenta. Největším soupeřem dvojice byl starosta Tábora Jiří Fišer (T2020). V prvním kole dále neuspěl například antiislamista Martin Konvička (APAČI 2017). Současný senátor za Táborsko Pavel Eybert (ODS), který v Senátu zasedá již 20 let, tentokrát už nekandidoval.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogr ( 17. října 2016 14:08 )

Trafikanté se nám rozrůstají kvapem.

gogr ( 17. října 2016 14:05 )

Tak jste hošani pukli.

znojmacka ( 17. října 2016 10:37 )

No a kdo čekal něco jinýho ?? Teatrální nabízení funkcí je tady u nás běžnej politickej styl.

nezadat1 ( 17. října 2016 10:09 )

Nemůže ho odvolat, to už by totálně nasr+al i ten poslední zbytek svých tupých voličů kdyby ukázal,že nemá nikoho inteligentnějšího na jeho místo.Stačí se podívat na členy jeho strany ve vládě:Cigoška,rychlokvaška z plzeňských práv a atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa