Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman mění tým: Kmoníčka vystřídá na Hradě Rudolf Jindrák

Kmoníček ještě nemá jisté místo v USA, na Hradě už ale mají náhradu – Rudolfa Jindráka.
Kmoníček ještě nemá jisté místo v USA, na Hradě už ale mají náhradu – Rudolfa Jindráka.  (Autor: ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
7. října 2016
14:10

Hynka Kmoníčka v čele zahraničního odboru Pražského hradu vystřídá bývalý velvyslanec v Německu Rudolf Jindrák. Parlamentním listům informaci, kterou už v září uvedl deník Právo, potvrdil prezident Miloš Zeman. Jindrák, který v současné době pracuje jako poradce premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), nechtěl svůj případný nástup na Hrad komentovat.

Zeman při zářijové pracovní návštěvě USA řekl při setkání s krajany, že Kmoníček nahradí ve funkci velvyslance Petra Gandaloviče. O souhlas by měla být americká administrativa požádána po zvolení nového prezidenta.

Ovčáček již ve Spojených státech novinářům řekl, že Zeman má za Kmoníčka vybranou náhradu. Dnes prezident potvrdil, že za nového šéfa hradní diplomacie chce Jindráka. Ten řekl, že se k záležitosti nechce vyjadřovat. Jindrák v minulosti působil jako velvyslanec v Německu. Předtím vedl ambasády ve Vídni a v Budapešti. V nedávné době působil jako náměstek na ministerstvu zahraničí, kde řídil sekci konzulární a právní. Loni v červenci začal radit ve věcech zahraniční politiky premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD).

istyl ( 7. října 2016 17:21 )

...Zeman: USA do Sýrie nikdo nezval, jejich působení je fiasko...a ja dodavam : co jiného asi mohl rict, aby jeho soudruhum z Ruska zalezl do zadele...

milan1959 ( 7. října 2016 15:52 )

Je potřeba hlavně vyměnit soudruha Milouše Zemana. A to co nejdříve! Změna týmu nic neřeší

istyl ( 7. října 2016 15:27 )

USA by ho měli odmitnout...patri do Ruska...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa