Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejmladší „afroradní“ má konkurenci? ODS vysílá mladičkého maturanta do voleb

Autor: bud - 
5. srpna 2016
13:28

Miluje přírodu, zvířata a Česko. Nemá rád Andreje Babiše (ANO). Mladý politik a čerstvý maturant Libor Marčan míří v barvách ODS do krajských voleb a chce uspět. Dosavadní miláček sociálních sítí Dominik Feri (TOP09) tak bude muset čelit nové mladé konkurenci.

Pochází z Prostějova, letos odmaturoval na gymnáziu a chce studovat na vysoké škole biologii. Miluje ryby, hady, ještěrky a rád jezdí do přírody na výlety. A v politice by se chtěl věnovat třeba životnímu prostředí. To je ve zkratce medailonek Libora Marčana (20), jednoho z nejmladších kandidátů blížících se krajských voleb.

„Díky ODS se máme krásně!“

„Keců o tom, jak je tu všechno špatně, stačilo. Žijeme v krásné a prosperující zemi, na čemž má největší zásluhu právě ODS, která stála u zrodu naší současné České republiky. Jsem rád, že letos mohu poprvé dres své strany nasadit do volebního klání,“ říká Libor ke své účasti ve volbách. Strana ODS, do které vstoupil před dvěma lety, ho nasadila na kandidátku v Olomouckém kraji.

Libor je milovníkem přírody a zvířat. Libor je milovníkem přírody a zvířat. | Facebook/Archiv CNC

Jeho nadšené pravicové přesvědčení by mu mohl závidět i Dominik Feri (20), který se jako mladík dostal do vedení města Teplice. Že by mu na Moravě rostla nová politická konkurence?

Příroda, odhodlání a rozum

Svou kandidaturu myslí Libor velmi vážně a všechny problémy chce prý řešit zdravým rozumem. „S odhodláním a zdravým rozumem se chci zapojit zejména do řešení záležitostí, které se týkají životního prostředí a školství. Chci se podílet na utváření prostoru, ve kterém prožiji zbytek života,“ prohlašuje mladý politik, který na svém profilu na Facebooku často útočí třeba na Andreje Babiše (ANO).

Ve svých prohlášeních se nebojí ani drsnějšího slovníku, Babiše například označil za „chudáka“, ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou (ČSSD) zase za „soudružku“.

salto ( 8. srpna 2016 09:53 )

To je špatně, ale opravdu špatně položená otázka

hejhej ( 6. srpna 2016 08:35 )

mirkazam: Budoucí politický žvanil jako je M.Benda a Sobotka , kteří od opuštění školních lavic sedí v parlamentu jako žáby na prameni a nemají ponětí, co je práce.

mirkazam ( 5. srpna 2016 18:02 )

Chlapečkovi se asi nechce pracovat,tak politika je nejlepší varianta....

mirkazam ( 5. srpna 2016 17:53 )

zdenekk opět v bojové pohotovosti zase perlí...dnes ho pustili na vycházku dřív,aby od něho měli v ůstavu pokoj ???

salto ( 5. srpna 2016 16:48 )

Asi má dostatečně zbytnělé sebevědomí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa