Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Celní správa má nového šéfa: Babiš jmenoval Poulíčka

Autor: ČTK, mb - 
25. července 2016
14:28

Ministr financí Andrej Babiš (61, ANO) dnes pověřil Milana Poulíčka (50) funkcí generálního ředitele Celní správy ČR. Ministerstvo financí o tom dnes informovalo v tiskové zprávě. Poulíček bude podle zákona ustaven do funkce po získání příslušné bezpečnostní prověrky.

Předchozí ředitel Petr Kašpar ke konci června rezignoval. Následně odešli i další lidé z vedení celní správy. Babiš tak čelil kritice například od předsedy rozpočtového výboru Václava Votavy (60, ČSSD), že činnost Celní správy ČR je ochromena.

Kašpar oznámil v květnu, že ke konci června z čela úřadu odejde ze zdravotních důvodů. K poslednímu červnu opustil funkci také zástupce generálního ředitele pro výkon Vladimír Štainer. Už začátkem června skončil dočasný náměstek František Halás, když mu vypršela doba, po kterou byl do funkce pověřen. Podle serveru Echo24.cz by měl ke konci července odejít i náměstek pro ekonomiku Tomáš Pinkas.

„Milan Poulíček má dlouholeté zkušenosti z vedoucích pozic v celní správě. Jeho hlavním úkolem bude hladká implementace a úspěšné zvládnutí nových klíčových agend celní správy, jako jsou nové kompetence v oblasti trestního řízení, nebo nelítostný boj s nelegálním hazardem díky novému zákonu o hazardních hrách,“ uvedl Babiš.

Video Andrej Babiš (ANO): Jsem chyba v systému - politickém i mediálním.. - Blesk / Jan Jedlička, Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Poulíček pracuje v celní správě od roku 1987. V minulosti působil například jako ředitel Odboru pátrání Celního ředitelství Plzeň nebo náměstek ředitele Celního úřadu Rozvadov. Od roku 2003 do současnosti vykonával funkci ředitele Odboru pátrání Generálního ředitelství cel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa