Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hlavy státu u kadeřníka: Marnivec Hollande platí čtvrt milionu, Zeman jen pár stovek

Autor: vr - 
15. července 2016
05:31

Po zhýčkané královně Marii Antoinettě má Francie dalšího marnivce. Je jím prezident François Hollande (61). Zjistilo se, že ze státních peněz platí kadeřníkovi v přepočtu kolem čtvrt milionu korun měsíčně!

S informací přišel list Le Canard Enchaîné a naprosto tak zničil pověst politika, který si rád říká Pan Normální. Internet pak zaplavily koláže, kde lidé pro hlavu státu zvolili kreativnější účesy – třeba také sestřih, kterému se u nás říká »na Jágra«. Je však otázkou, zda by to nepříliš vlasově obdařený prezident vůbec dovedl vypěstovat…

A kdo je tajemný účesový guru? Jmenuje se Olivier Benhamou a kromě královského platu si může z peněz daňových poplatníků nárokovat třeba i příspěvek na bydlení. S Hollandem absolvuje zahraniční cesty, je mu k dispozici 24 hodin denně a o všem, co se po boku prezidenta dozví, musí mlčet jako hrob.

Ze skandálu musí mít obrovskou radost Hollandův předchůdce v úřadu Nicolas Sarkozy (61), který byl kritizován za svoje enormní výdaje. A pro Hollanda, který je v úřadu od roku 2012, jde o druhý velký průšvih. Ten první? Když byl roku 2014 přistižen, jak jde od milenky, kvůli čemuž jeho tehdejší oficiální partnerka utrpěla takový šok, že ji museli hospitalizovat…

Hollande shodou okolností příští týden zamíří na návštěvu Česka, při níž se setká s Milošem Zemanem (71). Ten si jistě v kuloárech neodpustí pár ironických poznámek. Sám má totiž, alespoň dle slov svého mluvčího Jiřího Ovčáčka, svědomí čisté. „Jednou za několik týdnů stříhá pana prezidenta v praxi osvědčený kadeřník, kterému pan prezident vždy platí ze svých osobních finančních prostředků, Jde o částku ve stovkách korun,“ upřesnil Ovčáček Blesku.

majojo ( 16. července 2016 04:13 )

A co takhle, aby ses tam vydal sám, dutohlávku?

5432lehni ( 15. července 2016 22:16 )

toho našeho křupana nemusím

tulip ( 15. července 2016 18:01 )

Proboha,a proč si ty chlupovlásky barví starý Gott?Obočí mu zřejmě barví vypálenou sirkou.Proč neumí hezky stárnout?

tulip ( 15. července 2016 17:53 )

To ivoadler:nemáme hlavu jako bramboru,abychom si museli nechat na hlavu na....!

pavlos67 ( 15. července 2016 10:11 )

***... PR_DEL ty zas__nej Ble_ku....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa