Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Vše, co Zeman dělá, je kalkul,“ míní exšéf české diplomacie Svoboda

Autor: vr - 
27. května 2016
05:15

Kdysi šéfoval české diplomacii, dnes vede vlastní Diplomatickou akademii. Exministr zahraničí Cyril Svoboda ale i nadále sleduje českou politiku, a obzvlášť bedlivě hlavu státu Miloše Zemana (71). Zeman prý nic nedělá jen tak.

„Neustále zdůrazňuje a opakuje to, co si myslí většina, a podbízí se jí, protože to jsou jeho voliči,“ řekl Svoboda na Zemanovu adresu ve Studiu Blesku. A výjimkou není ani návštěva čínského prezidenta Si Ťin-pchinga na Hradě, za kterou to od veřejnosti Zeman »schytal«.

„No jistě, protože on říká: Já jsem takový velký prezident, že za mnou přijede prezident Čínské lidové republiky,“ míní. Ti, kteří se bojí, že prezident zatáhne Česko diplomaticky na Východ, prý ale přeceňují jeho vliv.

V prezidentské volbě to bude vyhrocené

I tak ale toto údajné sbírání bodů podle Svobody povede k nejvyhrocenější a nejšpinavější předvolební kampani, kterou Česko zažilo. Kdo se podle něho může Zemanovi postavit v prezidentské volbě? Prý jen ten, kdo není napojen na veřejný sektor a nevadí mu, že si přivře vstup na různá ministerstva.

Video  Cyril Svoboda ve Studiu Blesk  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Svoboda tvrdí, že toto splňuje textař a někdejší podnikatel v hazardu Michal Horáček (63), který o účasti v klání uvažuje. „Musí ale vedle Miloše Zemana obstát v politické debatě, protože jinou prezident ani nedovolí,“ řekl Blesku Svoboda.

Zeman kandidaturu na druhé volební období ještě nepotvrdil, učiní tak v březnu roku 2017, necelý rok před volbami.

„Vše, co Zeman dělá, je kalkul,“ míní exšéf české diplomacie Svoboda

joudajoudovy ( 30. května 2016 07:17 )

„Vše, co Svoboda dělá, je kalkul,“ míní české obecenstvo. a co prohrany soud s cinzakem v praze, ktery si kalkulujici pravnik svoboda chtel neopravnene privlastnit? cesty pane jsou nevyzpytatelne, amen.

ridic ( 28. května 2016 18:12 )

Co je na nem zleho a nenavistneho. On je chytry a vysoce inteligentni clovek, ktery se vzdycky trefi na komoru a pak se ozvou takovi pitomci. Proto jo nemaji novinari radi, ptotoze jim vzdycky sahne na bolavej zoubek. Oni lzou stejne jako ČT a Svoboda se svymi spolustraniky. A Zemanovy nekdy hrubsi vyrazy, ty jenom presne kopiruji dnesni dobu, zadna kultura, zavedena sem jednim oslavovanym pravdolaskarem. Cim sprostsi a vulgarnejsi zkusenosti ruznych "VIP", tim ma byt zajimavejsi. Ovsem opak je pravdou. To ovsem takovi jako Vy nepochopi, že???

hejhej ( 28. května 2016 16:08 )

Svoboda vždycky plácal a plácá nesmysly. Není divu, je z KDUČSL.

mrkevmrkev ( 27. května 2016 14:36 )

Kalkul v zájmu naší republiky a občanů ČR.

xiioma ( 27. května 2016 11:32 )

Krakono5OO - trpí dojmem že všemu rozumí, že je jeho názor ten jediný správný a kdo s ním nejde nebo jde proti jeho názorovému proudu je podle něho pitomec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa