Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Po letech kritiky se Česko „spřátelí“ s Kubou. Pošle tam i velvyslance

Raul Castro, prezident Kuby
Raul Castro, prezident Kuby  (Autor: ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
29. dubna 2016
12:00

Česká republika do několika měsíců výrazně povýší vztahy s Kubou a v zemi bude mít po letech velvyslance. Na tiskové konferenci k ekonomické diplomacii to dnes řekl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD), podle něhož je věc na spadnutí.

Vztahy obou zemí byly léta napjaté, i proto, že Praha tvrdě kritizovala porušování lidských práv na Kubě. V poslední době se ale uvolňují. Vzájemné diplomatické zastoupení je nyní na úrovni chargé d ́affaires.

Připravujeme podrobnosti

nilud ( 29. dubna 2016 12:56 )

Pánové z vlády,poděkujte svým americkým přátelům,že můžete na chvilku vytáhnout hlavu z jejich zadku a trošku se nadýchnout.Můžete se stydět za své proamerické lez***ství.

lug70 ( 29. dubna 2016 12:54 )

Přesně tak. Do lezení našich představitelů do řiti západním mocnostem už přímo bije do očí. Že jim není trapně, tak se ponižovat. Donedávna někteří naši řiťolezci jezdili na Kubu v žoldu tajných služeb USA akorát Kubánce provokovat, viz Pilip s Bubeníkem, kteří skončili za podvratnou činnost v kubánské base.

smrk ( 29. dubna 2016 12:23 )

Jasně , jde tam Amerika a my jako správní vlezdo***níci budem obnovovat vztahy s Kubou. Můžem poděkovat Havlovi a dalším hajzlům, že vztahy pohnojili. Být Kubou, tak se na nějakou Českou republiku vyseru. Kritizujem nějaké dění na Kubě a tady to stojí rovněž za velké hov...., omezování svobody vyjadřování, napadání prezidenta, tlučhubové v parlamentu a senátu, rozkradená a rozprodaná republika ale budem kázat jiným. Staré české pořekadlo zní : Zamrť si před vlastním prahem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa