Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První dáma ODS o daních: „Chudáček“ Stropnický chce s tatínkem vydírat Pražany

Autor: kle - 
21. dubna 2016
19:10

Místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija ostře kritizovala návrh Trojkoalice, resp. navrhovatele Matěje Stropnického (SZ), zvýšit v Praze daň z nemovitosti. „Má to prý chudáček celé takové těžké ten život,“ napsala na Facebook. Pro Blesk.cz dodala, že Matěj Stropnický chce spolu se svým otcem, ministrem obrany Martinem Stropnickým (ANO), vydírat Pražany.

První místopředsedkyně občanských demokratů, kteří jsou v Praze v opozici, ostře kritizovala pět požadavků, s nimiž přišla Trojkoalice za ANO a ČSSD. Nejhorší je prý navrhované zvýšení daně z nemovitosti, se kterým ostatně nesouhlasí ani pražské hnutí ANO.

Podle Udženije je vůči voličům také nehorázná drzost to, že se svého syna Matěje zastal v rozhovoru pro Aktuálně.cz ministr obrany Martin Stropnický (ANO). V otázce zvyšování daní se prý postavil vůli členů vlastní strany.

Na svém Facebooku jste napsala, že to má Matěj Stropnický „chudáček celé takové těžké“ a „papínek má uplacírovat svého synáčka do křesla“. Nezvolila jste zbytečně útočný tón?

Naprosto si za tím stojím. Popsala jsem pouze situaci, jaká je.

Takže si myslíte, že to Matěj Stropnický nemá těžké?

Nevím, co má těžké ten, kdo chce vydírat Pražany, aby mohl uplatňovat svou neomarxistickou ideologii.

Podle ministra Stropnického nejde o vydírání, ale obchod. Matěj Stropnický se výměnou za „pět navržených podmínek“ vzdá místa v radě…

Sice nebude v radě a bude to vypadat, že ustoupil. Chce být ale předsedou nějakého výboru, a to placeného. Takže bude mít stejný plat jako radní. To zapomínají pánové Stropničtí lidem říkat.

Je v pořádku, když otec pomáhá synovi v politice?

Je v nepořádku, že otec jako člen ANO, které je proti zvyšování daní, zastává i proti části „svých“ lidí za ANO na pražském magistrátu názory svého syna, který je tam za zelené. Vůči Pražanům je to nehorázná drzost.

Vadí vám v podmínkách Trojkoalice navýšení daně z nemovitosti, nebo investice do sociálních služeb, konkrétně v kauze „Klinika“?

Klinika není žádná sociální služba, je doupě Stropnického a jemu podobných. Nepovažuji činnost Kliniky za nějaké dobro pro Prahu. Ostatně stížností od obyvatelů kolem na pořádek a bezpečnost je dost.

Podle Stropnického staršího by se snad peníze najít v rozpočtu Prahy daly, daň by se tak nemusela zvedat. Co si o tom myslíte?

Podívejte se na pražský rozpočet, konkrétně kolik jde do sociálních služeb. Ve Fondu sociálního bydlení je nevyčerpaných 1,7 miliardy korun. Na co tedy vybírat další peníze na sociální služby? Je to čirý populismus, aby to vypadalo, že dělají něco bohulibého.

hejhej ( 24. dubna 2016 13:54 )

ruprecht286:

ruprecht286 ( 22. dubna 2016 14:07 )

Paní místopředsedkyně neví, jak sebe a ubohou ODS už zviditelnit! Tahle strana by měla konečně odejít na smetiště novodobých českých dějin. Její současnost se prolíná s minulostí stranických velkozlodějů, včetně toho nejvýznamnějšího - Václava Klause. Ubohá paní Udženíja..

rego_senior ( 22. dubna 2016 11:57 )

Ujíždí ti nervy, puberťáku?

1pepan ( 22. dubna 2016 10:43 )

ODS volit nikdy nebudu, ale musím přiznat, že Udženíja má pravdu. Starý Sropnický řekl synkovi spratkovi "běž k zeleným, tam by ses mohl uplatnit", a tak se synka spratka zbavil, jenže mu musí pořád pomáhat, aby se mu zas nepověsil na krk.

schelly ( 22. dubna 2016 09:47 )

První dáma ODS ať jde do pr@dele a vezme s sebou i kluky Stropničtí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa