Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Konvička půjde před soud. I za muslimy „namleté v masokostní moučce“

Šéf Bloku proti islámu Martin Konvička
Šéf Bloku proti islámu Martin Konvička  (Autor: ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
8. dubna 2016
11:22

Státní zástupce podal obžalobu na předsedu Bloku proti islámu Martina Konvičku. Viní jej z podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství. Konvička se podle žalobce dopustil podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod svými výroky na internetu.

Konvičkovi za to hrozí až tříleté vězení. Řekl to českobudějovický státní zástupce Josef Richtr.

Mám za to, že svým jednáním veřejně podněcoval k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině a náboženství. V tomto případě konkrétně tedy vůči náboženství islámskému, respektive k těm, kteří toto náboženství vyznávají,“ uvedl Richtr.

Dodal, že obžaloba se týká několika konkrétních výroků, které Konvička prezentoval na internetu. V jednom z nich stojí: „Pokud vstoupíme do politiky, vyhrajeme volby, vás, muslimové, nameleme do masokostní moučky.“ V dalším případě podle žalobce Konvička uvedl: „Koncentráky pro muslimy naštěstí budou, ne bohužel. Řekli si o to sami.“

Případ bude řešit českobudějovický okresní soud. V případě prokázání viny Konvička nemusí skončit ve vězení, Richtr uvedl, že připadají v úvahu i alternativní tresty. Mezi ně patří například domácí vězení, obecně prospěšné práce, peněžitý trest, zákaz pobytu nebo vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce.

Trestní oznámení loni podala jablonecká státní zástupkyně Věra Nováková. Rozhodla se tak na základě Konvičkových výroků na Facebooku, o nichž se dozvěděla od svých přátel. Představitelé Bloku proti islámu v minulosti uvedli, že vidí celou kauzu jako politicky objednanou.

Takový názor však jednoznačně odmítl ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zase před časem označil Blok proti islámu jako xenofobní sektu. Konvička, který je přírodovědcem a pedagogem Jihočeské univerzity, povede v jižních Čechách do krajských voleb Blok proti islámu jako lídr kandidátní listiny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dzambulka007 ( 24. dubna 2016 16:11 )

Byl to Konvička, kdo si začal?

dzambulka007 ( 24. dubna 2016 16:03 )

Vždyt' většina učitelů se skládá z obdobných kriplů, jenom si v současnosti berou do huby podobně trapným a ubohým způsobem prezidenta. Hanobením hlavy státu se soudy nezabývají, Konvičkou, který se zaměřil na muslimy, tak tím ano. Zajímavé, že? Vždy se musím těm "nejvyšším akademickým" titulům docent a profesor smát. Jeden neschopný, ubohý, většinou neinteligentní a práce neschopný kripl vedle druhého.

rumungro ( 20. dubna 2016 06:12 )

Proč má Sobotka holou hlavu? Aby to Merkel nešimralo u zadku.

rumungro ( 19. dubna 2016 13:22 )

Xenofóbní lidumilové ti pak spočítají.

anno ( 8. dubna 2016 15:37 )

Před soud půjdou kolaboranti s Merklovou a s Turky!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa