Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Grossovu smrt jsme zkoumali, potvrdila policie. Otravu nedokázala potvrdit

Autor: ČTK, kal - 
15. ledna 2016
13:31

Zabil těžce nemocného expremiéra Stanislava Grosse (†45) uran v těle? Takovou otázkou se kvůli trestnímu oznámení poslance Richarda Dolejše (ČSSD) zabývali i pražští kriminalisté. Jenže policejní mluvčí Andrea Zoulová zmínila, že pražská policie důvody pro zahájení úkonů trestního řízení kvůli úmrtí bývalého premiéra Grosse nenašla.

„Mohu potvrdit, že se pražští kriminalisté celou věcí zabývali. Důkladným šetřením však nebyly shledány důvody pro zahájení úkonů trestního řízení. Vzhledem k tomu, že se podezření uvedená v trestním oznámení nepotvrdila, policie věc uložila ad acta,“ vysvětlila mluvčí.

Na trestní oznámení dnes upozornil deník Blesk. Poslanec Dolejš jej prý podal v den Grossova pohřbu, tedy loni 22. dubna.

Zpravodajci: Nebyla to běžná smrt

Gross dlouhodobě trpěl zřejmě amyotrofickou laterální sklerózou, při níž nemocní postupně ztrácejí buňky ovládající svalové pohyby. Politik, který byl dosud nejmladším premiérem Česka, se dožil 45 let.

Blesk s odkazem na Grossova přítele tvrdí, že onemocněním expremiéra se zabývala izraelská i americká tajná služba. Zpravodajci prý potvrdili, že Grossova nemoc nebyla běžná. Údajně musel zhruba deset let před onemocněním vypít směs těžkých kovů, která obsahovala i uran.

tymitaky ( 15. ledna 2016 17:38 )

Jasně, že na nic nepřišli, když nepřizvali expertku na toxikologii eivu, z případu Kramný.

henryj ( 15. ledna 2016 17:16 )

PITCHOVINA té nejvyšší třídy!!!Jak mu teklo do bot,ohonovi,tak se obrátil na BOHA a vymyslel si,že ho někdo tráví.Takovou hovadinu může vypustit jenom slabomyslný, a to částečně byl.Šárka,si myslím,byla jenom ráda a nenechala dělat pitvu!!!

kkkastr ( 15. ledna 2016 16:15 )

Možná se otrávil sám ze sebe

pavel215_klafunda ( 15. ledna 2016 15:45 )

Ale brzy se uchlastáš.

pavel215_klafunda ( 15. ledna 2016 15:13 )

To by ale musel chlastat jako ty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa